Сталин (от „сталь“, стомана) е роден в бедно грузинско семейство. Съгласно официалната биография е роден на 21 декември 1879 г., а съгласно църковната книга на ражданията - една година по-рано, на 6 декември 1878 г. Бащата на Сталин е обущар (умира 1890 г.), а майка му - дъщеря на крепостен селянин.Йосиф учи в основното църковно училище в Гори, а впоследствие влиза и в духовната семинария в Тифлис, откъдето е изключен през 1899 г. В ученическите си години е писал стихове. Включва се във въоръжената борба против царизма, участва във въоръжени обири. Нееднократно е арестуван и пращан на заточение. Има сведения, че е бил вербуван за агент на царската Охранка.[източник?]
След Октомврийската революция (1917 г.) става комисар по въпросите на националностите, а през 1922 г. — генерален секретар на болшевишката партия.
Йосиф Сталин и Георги Димитров, 1936 г.Сталин става ръководител на СССР след смъртта на Владимир Илич Ленин през 1924 г., независимо от това, че в "Писмо до Конгреса" Ленин заявява, че Сталин е груб[източник?] и трябва да бъде сменен от този пост. Благодарение на това, че останалите ръководители от т.нар. "Ленинска гвардия" го смятат за посредствен човек, той успява да се наложи във властта, като отстранява последователно конкурентите си за поста Генерален секретар - първо Троцки, а впоследствие и останалите - Каменев, Зиновиев, Риков, Раковски, Томски, Бухарин и др.
Сталин се отказва от провалилата се теория за перманентната революция на Лев Троцки и възприема тезата за победата на комунизма в една отделно взета страна. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ХОРА: Под неговата власт държавата относително се стабилизира икономически, главно чрез развитието на тежката промишленост и енергетиката.
Биография
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Биография
Каква е целта, мили ми сталинчо?
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!
hlucho написа:Каква е целта, мили ми сталинчо?
Ne me razbirai pogre6no brat ne sam komunist

CTAЛИH написа:hlucho написа:Каква е целта, мили ми сталинчо?
Ne me razbirai pogre6no brat ne sam komunistProsto iskam da pokaja na nqkoi hora 4e komunizma ne e bilo 4ak tolkovo lo6o kakto
kakto fa6izma primerno
Нито една диктатура не е добра! А ако се разровиш из дебелите исторически книги ще видиш, че и Мусолини идва на власт със същите идеии, както и Ленин!
hlucho написа:CTAЛИH написа:hlucho написа:Каква е целта, мили ми сталинчо?
Ne me razbirai pogre6no brat ne sam komunistProsto iskam da pokaja na nqkoi hora 4e komunizma ne e bilo 4ak tolkovo lo6o kakto
kakto fa6izma primerno
Нито една диктатура не е добра! А ако се разровиш из дебелите исторически книги ще видиш, че и Мусолини идва на власт със същите идеии, както и Ленин!
Musolini kakto i hitler s bili psihi4eski ne uravnoveseni taka 4e sravnenie ne moje da ima

То и Сталин не им отстъпва! Да избиеш 20 млн. души, няма как да си нормален!
Комунизма не бил лошо? Това недоклатения ти баща-милиционер-текезесар ли ти го каза? Ти си ебахти тъпака!
tprodanov написа:Комунизма не бил лошо? Това **********ия ти баща-милиционер-текезесар ли ти го каза? Ти си ***хти тъпака!
За баща ми не говори защото ако знаеш кой е няма да ти знае толкова много устата

Кой е бе? Знаеш ли как се радвам на такива псевдомилиционерчета. Ако съм знаел кой е... Казвай го кой е, мастийката дребна?
Няма разлика между комунизъм и фашизъм!Той просто не знае колко жертви дава съюза след войната,благодарение на това изчадие Сталин!