Няма истински или неистински комунист. Само че тогава това е било идеал, хората наистина са вярвали, че тези неща са възможни. Сега като кажеш на някой "комунист", все едно на майка си го напсувал. На теория комунизма звучи много сладко и е бил като мед за изтерзаните от войни хора. И те са били комунисти по сърце-и какво лошо има в това.
От друга страна и много работи не са били "по желание". Старите кучета в този форум го знаете много по-добре от нас, които сме били в детската градина през 1989г. Искаш-не искаш каквото ти каже партията го изпълняваш. Щото може да си футболист и да живееш сравнително добре или да си в Белене и да те ядат прасетата. Ако ти се живее и хитлеристки поздрав ще правиш и бюстове на Мусала ще качваш, та и хоро ще играеш.
До всички потребители от форум"Левски"
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: До всички потребители от форум"Левски"
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

tprodanov на 13 Юли 2010 17:19
Виждам, че всичко го говориш и от първо лице, очевидно си свидетел. Може ли кратък коментар по убитите футболисти на Левски например? И още един кратък коментар, на ония линк, дето пусна преди, за двата поредни мача с ЦСКА, които по тогавашния правилник е трябвало да бъде само един, но изведнъж стават два, а Левски е уведомен ден преди мача?
Това също ли са глупости и измислици?
Роден съм през 1959 година и по съвсем разбираеми причини не съм бил свидетел на част от тия събития,но има достатъчно доказателства за тях,въпреки мерака на фенове тия доказателства да бъдат изтрити.Ти сигурен ли си за мотивите за споменатото от тебе убийство на футболисти на Левски?Точно тук е разликата в трактовката на събитията.Те може да са убити с мотива,че са били противници на режима,а не защото са сини футболисти.И предядо ми е бил убит като куче със сопи през 1948 година ,защото е бил имотен и не е искал да даде парите си на червените гниди,с мотива че е бил против властта,но това не го прави антикомунист!Когато говорих за саботаж на финала на държавното първенство,имах предвид събития от 1924 година. Според Наредбата на БНФС от 1923 г.на финала трябва да се изиграят 2 мача при разменено гостуване. В първия СК Левски приема СК Владислав (Варна). За нещастие на домакините двубоят завършва0-0 и софийският тим отказва да пътува за реванша във Варна. Незнайно защо обаче БНфС "спешно" нарежда и реваншът да се изиграе в столицата!? Логично варненският клуб отказва да се яви и позовавайки се на Наредбата, а БНФС гузно обявява първенството за незавършило .! Втория случай е през 1944 година,когато Левски трябва да играе срещу най-силния по това време отбор в София,АС 23.Сините бойкотират финала без никакви последствия за тях.Третия случай е от 1945 година с финала за Купата на страната(от тая година на Съветската армия).Левски загубва злощастно срещата си срещу втородивизионния Спортист (кв. Хаджи Димитър) и.....турнира се прекратява!Не зная защо замесвате ЦСКА в тия случаи,след като по това време клубът в тоя си вид не е съществувал!Явно това при вас се явява рецидив,особено на фона на бездействието на футболните власти,защото отново през май 1996 г. във финалния мач за Купата на България срещу Славия при резултат 0:1, малко преди края на мача византиецът президент Лафчис изважда принудително "сините". Но и това не стига!През есента на същата година Левски не се явява на насрочен мач за Купата на Лигата срещу ЦСКА на стадион Българска армия!Това са случаите в историята на сините,в които те са погазвали правилата и в интерес на истината за част от тях са получавали наказания със служебни загуби и лишаване от домакинство,но никой не е погледнал на тия случаи като на рецидив и да нанесе засуженото наказание на клубът с отстраняване от състезанието за дадения турнир!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
- metodito
- Контакти:
Много глупости писани в тая тема. Има едно мнение, което обаче сякаш сте подминали:
Аз също искам да попитам: Докога, бе, моите хора? Докога ще си играем на стражари и апаши, ще циклим над миналото си (над негативното ни минало), ще се бием в гърдите и ще се изкарваме на кого му е по-... и кой е най-..., ще четем историята си като Дявола Евангелието и ще се обиждаме след като сме в един казан...?
+ 100 за пича, когото цитирам (-10
за правописа му). Съгласен съм с цялото му мнение.
Ако обществото ни бе, човек, то той щеше да е един много затормозен човек - който цикли постоянно над някаква травма в детството си и не може да я преодолее, за да продължи напред, но за да продължи напред - трябва да я преодолее. И цикли ли, цикли над едно и също...
Така няма да стигне до никъде освен до лудницата, или тихо времето ще мине и той ще пукне без да е направил крачката напред...
Ние не се учим от миналото си, а го даваме като оправдание за грешките си в настоящето!
runarsa написа:Роден съм 90та година, т.е. дете на демокрацията.. чета този форум и умът не ми го побира защо се ровите в миналото? какво ще постигнете? едните си виждат нещата по един начин, другите по друг. какво като намериш някакви факти как сме били по-големи кумонисти какво ще стане? ще ни убедиш, че е така ли? или по-скоро себе си ще убедиш? и още нещо. нали все ни казвате на нас цскарите да престанеме да се ровиме в миналото и да изтъкваме европейските си победите си от 70-80те години, в същото време се гордеете с 5те гола с/у барселона (единствения клуб в европа вкарал 5 гола на барса - "Левски") и умаловажавате нашите? никаква логика...![]()
![]()
Аз също искам да попитам: Докога, бе, моите хора? Докога ще си играем на стражари и апаши, ще циклим над миналото си (над негативното ни минало), ще се бием в гърдите и ще се изкарваме на кого му е по-... и кой е най-..., ще четем историята си като Дявола Евангелието и ще се обиждаме след като сме в един казан...?
+ 100 за пича, когото цитирам (-10

Ако обществото ни бе, човек, то той щеше да е един много затормозен човек - който цикли постоянно над някаква травма в детството си и не може да я преодолее, за да продължи напред, но за да продължи напред - трябва да я преодолее. И цикли ли, цикли над едно и също...
Така няма да стигне до никъде освен до лудницата, или тихо времето ще мине и той ще пукне без да е направил крачката напред...
Ние не се учим от миналото си, а го даваме като оправдание за грешките си в настоящето!
Последна промяна от metodito на 13 юли 2010 18:02, променено общо 1 път.
ДокладвайОтговори с цитатRe: До всички потребители от форум"Левски"
от rhaegar на 13 Юли 2010 17:21
Няма истински или неистински комунист. Само че тогава това е било идеал, хората наистина са вярвали, че тези неща са възможни. Сега като кажеш на някой "комунист", все едно на майка си го напсувал. На теория комунизма звучи много сладко и е бил като мед за изтерзаните от войни хора. И те са били комунисти по сърце-и какво лошо има в това.
От друга страна и много работи не са били "по желание". Старите кучета в този форум го знаете много по-добре от нас, които сме били в детската градина през 1989г. Искаш-не искаш каквото ти каже партията го изпълняваш. Щото може да си футболист и да живееш сравнително добре или да си в Белене и да те ядат прасетата. Ако ти се живее и хитлеристки поздрав ще правиш и бюстове на Мусала ще качваш, та и хоро ще играеш.
Нямаш си идея колко си прав.Но това трябва да го обясниш на тия,които свързват комунизма с ЦСКА.Единствената връзка е,че тоя клуб се е създал в тоя облик през 1948 година,когато на власт са били червените.През 45 годишния период на червен диктат всичко в България бе държавно.В това влизаха и спорта,стадионите,жилищата,ВСИЧКО!В член 1-ви в старата Конституция бе заложена ръководната роля на БКП в цялият ни живот.На тоя фон приказки за толерирани и десиденти са смешни,защото ако комунистите искаха да унищожат Левски,нямаше да им мигне и щяха да го направят,както го направиха с интелигенцията в началото на властта си.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Методито, разбира се, че ще го подминем. Просто е най-безмисленото мнение. Този, който забрави е обречен да повтори грешката си. Аз не искам тези неща да се забравят никога.
Олд дет, понеже твърде смело копираш бълвоча на ГА искам да ми покажеш правилника от 24та година за двата мача. И чакам да ми отговориш на предишното мнение - за двата мача с цска, които трябваше да бъдат един мач.
Олд дет, понеже твърде смело копираш бълвоча на ГА искам да ми покажеш правилника от 24та година за двата мача. И чакам да ми отговориш на предишното мнение - за двата мача с цска, които трябваше да бъдат един мач.
- metodito
- Контакти:
tprodanov написа:Методито, разбира се, че ще го подминем. Просто е най-безмисленото мнение. Този, който забрави е обречен да повтори грешката си. Аз не искам тези неща да се забравят никога.
Хм, а ние повтаряме грешката отново и отново без да сме забравили. Не да забравим, а да превъзмогнем трябва. Разровим ли се в миналото, то може да кажем, че разиденението ни изяжда главата още в 10 в., когато падаме под византийски гнет, недалновидността на европейските владетели и разединението на българския двор ни докарва до турски робство, а по-късно комунистите използват това разединение в обществото, за да поддържат общественият непокизъм, за днешното положение, няма смисъл да споменавам....
Аз съм фен на "Левски" и това е клубът, който ме интересува. Ако тръгна да цикля над всичко, то маймунджилъците на Мондрагон щяха да ме товарят още.
"Левски" си е "Левски", ЦСКА - ЦСКА.
Последна промяна от metodito на 13 юли 2010 18:18, променено общо 2 пъти.
Малко е отклонение от темата, но не съвсем. Аз обединение с комунисти не искам и не бих допуснал, доколкото зависи от мен. Достатъчно вреди са направили, за да им се дават повече. Нямам нищо против да съм обединен с някой, който има чиста съвест и помисли. Което изключва комуниста.
от tprodanov на 13 Юли 2010 18:04
Методито, разбира се, че ще го подминем. Просто е най-безмисленото мнение. Този, който забрави е обречен да повтори грешката си. Аз не искам тези неща да се забравят никога.
До сега специално от теб не съм получил нито едно доказателство на твърденията ти.Ти за какъв се взимаш!За Господ ли!Да ти пратя ли крепостен акт за имот на името на прадядо ми!А не искаш ли да ти дам ЕГН и номера на банковата си сметка!Може старите събития да не ти изнасят и да глаголстваш колкото си искаш,но се надявам че поне си бил жив през 1996 година и няма как да отречеш и да шикалкавиш за тия събития.И за тях ли да ти давам доказателства!Как ви наказаха за напускане на официален мач и неявяване на такъв през една и съща календарна година!!!И за това ли ще искаш доказателства!Я се стегни и престани да ме занимаваш с глупостите си.Хич ми е през бариерата какво се случва на Герена,но НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ НА НИКОЙ ДА ПЛЮЕ ПО ЦСКА,защото няма нито една страница в историята на тоя клуб,от която да се срамувам,за разлика от синята история,която е пълна с меко казано конфузни положения!
За 96та що ми се струва, че сам казваш, че сме наказани? Има ли какво да се коментира повече? Прегрешение, наказание, не е като да те накажат да домакинстваш на 100 метра от стадиона си, нали?
Аз лично твърдя, че по програмата в 24та година е един мач.
Кажи ми ти, защо 49та се играят два мача с ЦСКА, че изпускаш нещо тоя въпрос.
- Синьо сърце
- Контакти:
tprodanov написа:За 96та що ми се струва, че сам казваш, че сме наказани? Има ли какво да се коментира повече? Прегрешение, наказание, не е като да те накажат да домакинстваш на 100 метра от стадиона си, нали?
Никога няма да ти отговорят,те тези въпроси ги отбягват...Както и откъде точно се пръква ЦДВ-кой,кога и как го създава,щото се появява все едно от нищото...И за Септември няма да ти отговорят-защо е Септември,а не Април при ЦДВ,примерно...Ма да не мислиш.че има нещо общо с Великия Девети?А пък за странните доброволни сливания,обединения,разединения и хватки,в които учавстват над дузина отбори,пък крайният продукт знаеш кой е-забрави!Но нейсе,вече сме близо до пълната картинка,единствено това ЦДВ ми е неясно-там ще трябва да поровим още,може нещо интересно да изскочи!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!