Над 3 000 посрещнаха тима в първа контрола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Re: Над 3 000 посрещнаха тима в първа контрола

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 13 юли 2010 12:25

Tosh написа:Имайте предвид, че това че на този момент във В група можем да бъдем самостоятелни далеч не означава, че за в бъдеще този модел ще може да просъществува. Тези "софианци", които сега наливат пари и запълват 80-90% от бюджета без да желаят да се обвържат по-сериозно, не значи, че за в бъдеще ще продължават така да инвестират от добра воля. Дори във В група без сериозен инвеститор няма как да се получи, камоли да останем без такъв в другите групи и да разчитаме на членски карти и реклама. Ние не сме Барселона и това нещо на този момент е невъзможно в България и ще е хубаво някои хора да спрът да се самозаблуждават, че ние феновете сами издържаме и контролираме отбора и че за в бъдеще ще бъде така.

Първо - май никой не остана да се заблуждава, че феновете сами могат да издържат отбора с членски внос, не и на ниво над "В група.
Второ - с добър мениджмънт и привличане на рекламодатели не е толкова невероятно отбора да си остане сам.
Трето - дори и да имат по-сериозно участие инвеститорите, то не трябва да е от типа "Месия" и на 100% собственици...

Мен, лично, ме дразни тази манията да се появи някакъв нов Абрамович, да му подарим отбора и да стоим да се възхищаваме отстрани. Просто това няма да стане, не и с този БФС, тези закони и липсата на каквито и да е било преференции за инвестиция във футбола, и с база, която, в най-добрия случай, е подходяща за Занзибарското първенство.

Това, което може да се случи, уви, е "Лупи", еп. 2 - идва един богат чичко и "оставя" властта на някой свой човек тук и после... жална ни е майка.
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
Tosh
Контакти:

Мнениеот Tosh » 13 юли 2010 12:39

Определено не виждам как в този етап на криза в България отбор от А група който има претенции, може да се самоиздържа от реклами. А и сам знаеш, че няма кой да инвестира една сериозна сума някъде, и да е съгласен да няма мажоритарна роля в това нещо. Далеч съм от мнението, че клуба трябва да се даде на първия желаещ, но без такъв човек просто не виждам как нещата биха станали. Поне сега имаме време да покажем на обществеността, че тук се работи правилно, което неимоверно ще даде една голяма сигурност на всеки един бъдещ мераклия да инвестира в отбора.
est. 1912

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 13 юли 2010 12:42

Tosh написа:Определено не виждам как в този етап на криза в България отбор от А група който има претенции, може да се самоиздържа от реклами. А и сам знаеш, че няма кой да инвестира една сериозна сума някъде, и да е съгласен да няма мажоритарна роля в това нещо. Далеч съм от мнението, че клуба трябва да се даде на първия желаещ, но без такъв човек просто не виждам как нещата биха станали. Поне сега имаме време да покажем на обществеността, че тук се работи правилно, което неимоверно ще даде една голяма сигурност на всеки един бъдещ мераклия да инвестира в отбора.

Това е възможно най-правилната политика, тъй като така дори може да си вдигне цената на отбора и бъдещ инвеститор да знае, че слага парите си в сериозно начинание, а не лаладжийска история.
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
Tosh
Контакти:

Мнениеот Tosh » 13 юли 2010 12:54

Toчно такава е и според мен причината тези "софиянци" на този етап да инвестират без да се обвързват, а да изчакат да видят как ще се развият нещата. А и като се има предвид кой стои зад тях, определено бих се зарадвал при един бъдещ интерес за сериозно обвързване с клуба, но нека все пак не слагаме каруцата пред коня.
est. 1912

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 13 юли 2010 13:34

Аз съм все още на мнение че клуб като Ботев може да се самоиздържа, при това да запзва дорбо калсиране всяка година! Последните 10 години успявахме някак си да кретаме в А група при това с бюджет съставен единствено и само от това което клуба генерира като приходи от билети, реклами и ТВ права.

Естествено никой не иска клуба да бъде вечният борещ се. Само че ние се борихме защото в бюджета не влизаха трансферите които осъществи клубът. А те като пари, бяха колкото самият бюджет. Искам да кажа че ако клуба започне да залага на школата, и при правилна политика и мениджмънт отбора спокойно може да бъде водещ фактор в България.

Не си мислете че всикчи президенти наливат по милиони всяка година без да получават нищо. Просто никой не казва колко пари е прибрал от трансферите.

А при една проста аритметика, нека сам всеки да прецени ако на територията на стадиона ( или при евентуален нов стадион ) се дадат офиси и магазини под наем колко пари може да се генерира. Изобщо едни клуб не е само спортно-техническата част. Един клуб може да се превръне в успешна бизнес фирма, която да печели много!
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 13 юли 2010 22:58

Tosh написа:Toчно такава е и според мен причината тези "софиянци" на този етап да инвестират без да се обвързват, а да изчакат да видят как ще се развият нещата. А и като се има предвид кой стои зад тях, определено бих се зарадвал при един бъдещ интерес за сериозно обвързване с клуба, но нека все пак не слагаме каруцата пред коня.

Що пък реши че основните инвеститори са "Софиянци"?
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Tosh
Контакти:

Мнениеот Tosh » 14 юли 2010 02:44

botev_1912 написа:
Tosh написа:Toчно такава е и според мен причината тези "софиянци" на този етап да инвестират без да се обвързват, а да изчакат да видят как ще се развият нещата. А и като се има предвид кой стои зад тях, определено бих се зарадвал при един бъдещ интерес за сериозно обвързване с клуба, но нека все пак не слагаме каруцата пред коня.

Защото официално така се води. Иначе както казах, повечето знаем кой стои зад тях.
est. 1912

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 14 юли 2010 12:15

Tosh написа:
botev_1912 написа:

Защото официално така се води. Иначе както казах, повечето знаем кой стои зад тях.

Аз понеже съм малцинство питам:
- Кой стои зад "тях"?
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
Abbiati
Контакти:

Мнениеот Abbiati » 14 юли 2010 15:50

Ki Cho, ще си умреш в невидение... :) ;) :)
СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ!

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 14 юли 2010 21:59

Tosh написа:
botev_1912 написа:Що пък реши че основните инвеститори са "Софиянци"?

В Габрово е по-малкият гръб който имаме. /ако го имаме/
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Ботев”