Испания е новият световен шампион!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Испания е новият световен шампион!

Мнениеот Tommi » 12 юли 2010 01:44

Reckless написа:Тук вече фиестата си тече а ето какво ми направи впечатление от испанските коментатори на срещата след мача.
Коментаторите един път не казаха "Испания сме най-великите..." а казаха "Ето и Испания вече се наредихме до големите футболни сили и най-накрая постигнахме това, което са постигнали великите Бразилия, Аржентина, Германия, Италия, Уругвай..." от което си пролича и манталитета на средния испанец. Те не се поставят най-отгоре, те се поставят редом с великите футболни сили. Само, като се сетя в България 94-та за колко по-малко обявихме масово, че Господ е българин...

Сравнението ти с България е изключително неуместно.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ebaef
Контакти:

Мнениеот ebaef » 12 юли 2010 01:45

Гледам този феноменален състав който имат испанците,и мога само да им завиждам за това което идва като младо поколение,имат страхотни играчи на по 16 -18 години..така че сравнението с Гърция и там кой беше още е меко казано глупаво и безпочвено! И то за отбор станал европейски и световен шампион.....ае разбирачите по леко малко...

di4o
Контакти:

Мнениеот di4o » 12 юли 2010 01:50

TodorT написа:
TristaNNN написа:Браво на Испания, на всички играчи, затова че бяха колектив, забравиха че играят за едни от най-големите отбори в света и показаха що е то ОТБОР !!! Браво и на Дел Боске, не легна нито за миг на медии и провокации, а показа какво е треньор на място!!! И най-много се кефя, затова че Испания са ми фаворит на всяко световно, а сега най-после ме зарадваха както си ме реда, а и букмейкърите ще добавят някой лев в джоба 8-)
Наздраве на всички от форума Изображение

Не съм съгласен толкова да се величае Дел Боске .... Той наследи един готов и обигран отбор... Не промени и стила на игра... Според мен, Испания играе по-лош футбол при Дел Боске... По харесвах отбора как стоеше при тренера, който ги изведе до Евро титлата...

Напълно споделям мнението ти ...Дел Боске може да е голям треньор,но при Арагонес Испания играеше по-красиво и по-атакуващо... ;) Лично мнение ...
Аз съм от "ЦСКА" , но "ЦСКА" не е от мен !
Стига с тая омраза, бе! К'вото чуете свързано с ЦСКА и бива буквално осирано за секунди. Ако и толкова си обичате отбора, цена няма да имате... Болни мозъци!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 12 юли 2010 01:52

Честито на всички фенове на Испания!Напълно заслужена титла!Холандия игра безумно грубо и безумно страхливо,като Робен изпорти единствените шансове за Холандия,получили се след изритани топки.Спрете да гледате пристрастно и погледнете реално-нямаше никаква засада при гола на Иниеста,защото първото центриране и това,че е бил в засада,няма нищо общо с второто подаване към него за гола,когато не е в засада.Иначе корнер си имаше,това е факт,само че нали се сещате,че всяко отсъдено положение може да промени резултата в следващите,повтарям следващите атаки?Испания е по-ефективната версия на Барса.Разликата идва от далеч по-стабилната защита и вратар и отсъствието на индивидуални проблясъци и егоистични прояви в атака,именно заради това те вкараха сравнително малко голове и побеждаваха на нула.Но е факт,че това беше отборът,играещ най-смислен футбол,знаещ какво иска и как да го направи,отборът с най-силен колектив и най-добрите футболисти на своите постове с много малки изключения.Що се отнася до Холандия-отвратиха ме със селската си игра,като стоя зад думите си.Това не е великата Холандия на Кройф,Неескенс,Ван Бастен,Гулит,Бергкамп и т.н.И в заклочение-понамалете малко пристрастията и гледайте реално на нещата.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 12 юли 2010 01:56

TodorT написа:
TristaNNN написа:Браво на Испания, на всички играчи, затова че бяха колектив, забравиха че играят за едни от най-големите отбори в света и показаха що е то ОТБОР !!! Браво и на Дел Боске, не легна нито за миг на медии и провокации, а показа какво е треньор на място!!! И най-много се кефя, затова че Испания са ми фаворит на всяко световно, а сега най-после ме зарадваха както си ме реда, а и букмейкърите ще добавят някой лев в джоба 8-)
Наздраве на всички от форума Изображение

Не съм съгласен толкова да се величае Дел Боске .... Той наследи един готов и обигран отбор... Не промени и стила на игра... Според мен, Испания играе по-лош футбол при Дел Боске... По харесвах отбора как стоеше при тренера, който ги изведе до Евро титлата...

...Според мен не бива да се пренебрегва и ролята на Дел Боске - дали Испания играе по-добре или по-зле...това е вече въпрос на гледна точка. Освен това, ако не се лъжа, Дел Боске има най-добрата статистика по отношение на мачове-победи/загуби, тоест самата му успеваемост начело на Испания говори за неговите качества.
Да. отборът беше обигран, спор няма, но и това не е чак толкова лесно, щото едва ли Арагонез му е дал тефтерчето със записките и тактическите идеи ;) , а и забележи че Торес и Фабрегас не бяха в най-добрата си форма, но все пак Дел Боске така нареди състава и подбра играчите, че да си имаме тема за лаф сега 8-)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
merdanski
Контакти:

Мнениеот merdanski » 12 юли 2010 01:58

niki87 написа:Е как да не мразиш подобни цигани,никакво уважение към противник.Дано никога повече не спечелят голямо първенство :!:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1DCe8rIi2Rk[/youtube]

"Голмайсторът на Испания във финала на Мондиал 2010 Андрес Иниеста посвети попадението си и титлата на Ла Фурия на починалия преди година капитан на Еспаньол Дани Жарке. Той вдигна фланелката си, и макар да получи жълт картон за това, показа надпис „Дани Жарке винаги с нас” отдолу.
Въпреки екстаза на съотборниците на Иниеста, които бързаха да го награбят в прегръдки от радост, те уважиха желанието му да почете Жарке, и всички камери уловиха момента.
Друг испански национал, световен шампион – Серхио Рамос – посвети титлата на Антонио Пуерта, който намери смъртта си през 2007. Рамос носеше под екипа си фланелка с лика на Пуерта, и я показа пред света след завършването на финала с Холандия, почитайки паметта на футболиста на Севиля."

Кажи сега кой е без морал?
Изображение Съмтаймс уин,съмтаймс люн!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 12 юли 2010 01:59

merdanski написа:
niki87 написа:Е как да не мразиш подобни цигани,никакво уважение към противник.Дано никога повече не спечелят голямо първенство :!:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1DCe8rIi2Rk[/youtube]

"Голмайсторът на Испания във финала на Мондиал 2010 Андрес Иниеста посвети попадението си и титлата на Ла Фурия на починалия преди година капитан на Еспаньол Дани Жарке. Той вдигна фланелката си, и макар да получи жълт картон за това, показа надпис „Дани Жарке винаги с нас” отдолу.
Въпреки екстаза на съотборниците на Иниеста, които бързаха да го награбят в прегръдки от радост, те уважиха желанието му да почете Жарке, и всички камери уловиха момента.
Друг испански национал, световен шампион – Серхио Рамос – посвети титлата на Антонио Пуерта, който намери смъртта си през 2007. Рамос носеше под екипа си фланелка с лика на Пуерта, и я показа пред света след завършването на финала с Холандия, почитайки паметта на футболиста на Севиля."

Кажи сега кой е без морал?

Ники87 е точен пич,обаче стане ли въпрос за Германия или германец и не гледа реално на нещата ;) Нищо обидно няма в това хората да са побъркани от радост след първата си световна титла.А посвещаването на успеха на Дани Жарке и Антонио Пуерта говори за много голямо сърце!
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
akademix17
Контакти:

Мнениеот akademix17 » 12 юли 2010 02:02

Серхио Рамос през 2008 още посвети титлата на Пуерта...
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 12 юли 2010 02:09

АцМилан,не си прав.Германците никога нямаше да направят подбно нещо.Те знаят много добре как да печелят и как да губят.Да си виждал подобно изпълнение на Бундестима,а на "Алианц Арена" да си виждал да пускат пръскачки :?: ...Прав си,не винаги гледам реално на нещата,но кой истински фен не го прави?... ;)

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: Иниеста и Рамос посветиха титлата на мъртвите Жарке и Пуерта

Мнениеот acmilan » 12 юли 2010 02:14

Ето това са истинските моменти в живота!Иниеста и Рамос са велики дори само заради тази си постъпка!Мир на праха на Жарке и Пуерта :(

Върни се в “Архив”