Германски футбол (сезон 2010/11)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Re: Германски футбол (сезон 2010/11)

Мнениеот unist_gp » 11 юли 2010 00:20

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

МНЕНИЯ СЛЕД МАЧА

Гюнтер Нетцер (АРД)
Мачовете за трето място са този момент,в който като треньор може да се отблагодариш на играчите, които са положили усилия един месец в тренровки,а не са играли титуляри. Германия обаче прави изключение в това отношение. Доколкото си спомням ДФБ са излизали във всеки малък финал с най-доброто с цел да го спечелят. Мисля си,днес именно вирусът изигра ролята на селекционер за титулярните 11. последният анализ видео http://www.sportschau.de/sp/layout/jsp/komponente/mediaseite/index.jsp?id=102469#mbContent

Франц Бекенбауер (Кайзер)
За мача няма да говоря много, защото ми омръзна от коментари. Гордея се като всички германци с момчетата... Ще обърна внимание на Гюнтер Нетцер. Когато започнах да играя през 1965та година, той вече беше име във футбола. Велик е! Веднъж го отличиха дори с наградата -Братя Грим-. Не знам за какво са му я дали, защото аз я нямам. Не мога да си представя,че този човек напуска телевизията. Той беше 12 години оженен за Делинг и АРД... Ще ми липсва!

Гюнтер Нетцер получи специални поздравления в ефир от Сеп Блатер, Берт ван Марвайк и Борис Бекер. В края на предаването и целият екип на АРД влезе в студиото на стадиона в Порт Елизабет. Така големия Гюнтер Нецер беше изпратен от близо 50 човека, които пееха - Има само един Гюнтер Нетцер-

Бастиан Швайнщайгер (капитан)
Постарахме се, защото бяхме длъжни да покажем добро лице заради нашите фенове.Явно не може млад отбор като нашият да върви само нагоре, така е във футбола. Видяхте и днес, в един мач трябва да можеш да понесеш и удари, но да се изправиш. Дадохме наистина всичко от себе си за този успех. Голяма част от нас са все още разочаровани от загубения полуфинал... видео http://www.sportschau.de/sp/layout/jsp/komponente/mediaseite/index.jsp?id=102466#mbContent

Йоаким Льов (бундестренер)
Оставих момчетата два дни на спокойствие и всеки от тях сам трябваше да се справи с разочарованието. Аз исках единствено да подходят сериозно днес и се гордея с тях. Те преживяха изключително много футболни емоции, все още не осъзнават какво са постигнали...
Сега ще си почина няколко дни и после ще мисля за предложението на ДФБ. Не мога да ви кажа дали ще остана треньор, аз също имам екип,с който трябва да се посъветвам. Това в момента не е важно, нека обърнем внимание на постигнатото от момчетата.
Искам да се обърна към студиото, защото знам че Гюнтер Нетцер ни напуска след този мач. Скъпи Гюнтер, благодарим ти за професионалните анализи. Извинявай, когато сме те ядосвали, искахме днес да зарадваме специално теб. Надявам се,че сега като имаш повече време може да се видим на спокойствие...
Видео http://www.sportschau.de/sp/layout/jsp/komponente/mediaseite/index.jsp?id=102468#mbContent

Тео Цванцигер (ДФБ президент)
Всички сме горди с този отбор и честитих от сърце в съблекалнята този успех на момчетата. С Йоаким Льов още не сме насочили дата за среща,в която да продължим договора. Ние се разбираме отлично и нямаме нужда от подобна бюрокрация. Този отбор трябва да върви нагоре и това треньорско ръководство трябва да е част от този проект. Надявам се,че и той самият го иска, така че няма да имаме проблем...

Филип Лам
Не играх днес, но момчетата сериозно се потрудиха за да обърнат този мач. За това се трябва силен характер и футболни аргументи, които показаха и без мен... За тези четири седмици усетихме такава подкрепа от феновете,че съм готов да повтарям до безкрайност -ДАНКЕ ! Когато пътувахме към стадионите всеки от нас гледаше кадри от стадионите и фен-милите в Германия. Беше страхотно, невероятно!

Томас Мюлер
Разбира се,че съм горд с този медал. Можеше и повече, но за мен всичко беше перфектно... Кметът на селото,в което живея до Мюнхен, ме информира че ще ме чакат с духов оркестър... видео http://www.sportschau.de/sp/layout/jsp/komponente/mediaseite/index.jsp?id=102467&fifawm2010=true#mbContent

Диего Форлан
Представихме се повече от достойно. Имаме отбор с изграден характер и облик. Светът разбра това. Класирахме се трудно за финалите, но тук се представихме повече от успешно. Днес пак нямахме късмет, но какво да се прави. Горди сме и сме доволни от себе си. Учудих се на последните два мача колко много хора от Уругвай имаше тук. Какво ли ни очаква в понеделник в Монтевидео. видео http://www.sportschau.de/sp/layout/jsp/komponente/mediaseite/index.jsp?id=102532#mbContent

Забележка
ДФБ се прибират късно тази вечер в Еразмиа, утре следобяд ще има последна пресконференсция. Утре вечер отборът лети обратно за Франкфурт и няма да гледа финала на Световното в ЮАР!?!
Изображение
Последна промяна от unist_gp на 11 юли 2010 12:46, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 11 юли 2010 00:27

niki87 написа:Няма да ви честитя третото място,просто защото Бундестима играе само за титлата.Добро първенство за този млад отбор и да се надяваме,че на европейското,след две години,европейската титла ще се завърне в Германия ;)

абе пак си е успех, щото конкуренцията е убийствена...а и направихме няколко чудесни мача, които ще се помнят много много дълго време ;)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 11 юли 2010 01:00

ЧЕСТИТО ! НАЗДРАВЕ!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CnJgJ7GD4Z8&feature=related[/youtube]

Потребителски аватар
redrOck
Контакти:

Мнениеот redrOck » 11 юли 2010 01:21

Хубав мач се получи. Честито трето място на всички фенове на Бундестима! ;)

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 юли 2010 11:59

Темата е страхотна.Лично в Германия държа на 1 тимаи това е Байерн Мюнхен ,но имам по-малки симпатии и към Шалке,Хофенхайм и Байер Л.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 11 юли 2010 12:38

Деяне,на първа страница,под "нови футболисти" в Байерн си написал-Давид Алаба.Но той е в първия отбор от една година.Дори беше титуляр в мача срещу Фиорентина в ШЛ :)

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 11 юли 2010 13:52

Изображение

Последна пресконференция от Еразмиа
видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/startseite#/beitrag/video/1088286/DFB-Abschluss-Pressekonferenz-vom-117

Кристиан Вулф (бундеспрезидент)
Най-напред искам да поздравя този отбор. В него всички играят един до друг и един за друг. Това трябва да бъде посочено като пример за всички, дори и за нас политиците. Момчетата притежават невероятен характер на терена и извън него! Йоаким Льов ще бъде награден с орден за спортните успехи, които постигна с този отбор!
Искам да благодаря и на Република Южна Африка за организацията на Световното. Целта беше да се покажат не проблемите на Африка, а това че и тук хората могат да вършат добре своята работа. Мисля, че се справиха отлично...
видео
[url]http://www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/startseite#/beitrag/video/1088328/Bundespräsident-ehrt-Bundestrainer[/url]

Тео Цванцигер (ДФБ президент)
Като президент на ДФБ, не мога да бъда недоволен от постигнатото. Нашата помощ в израстването на футбола в Германия се състоя в това,че реагирахме след всеки понесен удар. Когато не правиш нищо, с което да развиваш по-добре футбола, те удрят рано и отпадаш. Ние подържаме редица футболни проекти на национално ниво и ще продължим да се стараем, да градим нови футболисти...
Вижте, следващият ни мач е през август (пр. среща в Дания). Ясно е,че няма да чакаме до декември за да продължим договора на Йоги Льов. Оставете ни да починем два-три дни...
Догодина в Германия ще се проведе Световното по футбол за жени. Каним всички нагости!

Йоаким Льов
Благодарим за цялото старание на Южна Африка. Чуствахме се много приятно тук! Благодарим и на феновете, които ни подкрепяха от далече. Гледахме техните реакции след мачовете по телевизията и това ни даваше допълнително самочувствие!
Благодаря и на играчите! Ние от треньорския щаб сме много горди с този отбор и тези играчи. Виждахме в очите им,че имат безгранично желание да стигнат до финала, но не стана... Затова беше и това моментно падение след загубения полуфинал...
Този млад отбор накара целият свят да говори със симпатия за Германия и това беше един огромен успех...
Вижте, преговорите за нов договор могат да имат всякакво развитие. Не съм мислил досега за това. Ако искате ми вярвайте, но до днес мислих единствено за отбора,а не за моя договор...
Половин час след като излетим от Йоханесбург започва финалът. Мисля си,че Испания ще го спечели, защото са най-силният отбор на турнира. Аз и момчетата ще бъдем информирани от капитана на самолета какво се случва на Сокър сити....

Филип Лам
Първо винаги е трудно да гледаш един мач отстрани. Аз трябваше да гледам вчера как моите колеги играят срещу Уругвай като истински световни шампиони. Цялото ръководство на ДФБ като започнем от скаутинга, подготовката, треньорите, играта, феновете ни - в моите очи всички те са Световни шампиони.

Бастиан Швайнщайгер
Аз съм горд с постигнатото. Би било глупаво да се крия и оплаквам. Отборът има бъдеще, ще има успехи! Аз лично гледам с едно радостно око и с едно плачещо око на времето, което изкарах тук...

Изображение Роналдо е изпратил писмо на Миро Клозе, в което го поздравява за успехите му като голмайстор на ДФБ и му пожелава да е здрав и да задмине рекорда му на следващото Световно ;)

Изображение
http://www.sportschau.de/sp/fifawm2010/news201007/11/pk-dfb.jsp
Последна промяна от unist_gp на 11 юли 2010 22:07, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 11 юли 2010 15:44

музикален поздрав за Ники и всички фенове на ДФБ с един германски футболен хит

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HYM0nCigzU4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJmU-e4-vJU[/youtube]

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 11 юли 2010 16:55

niki87 написа:Деяне,на първа страница,под "нови футболисти" в Байерн си написал-Давид Алаба.Но той е в първия отбор от една година.Дори беше титуляр в мача срещу Фиорентина в ШЛ :)

Ники, благодаря ти, че следиш трансферната таблица. Давид Алаба действително игра за първия отбор на Байерн през изминалия сезон, но това беше по изключение и той принципно беше футболист на аматьорската формация на клуба. Подписването на професионален контракт през миналия месец е част от прехвърлянет на Алаба от Байерн 2 в профи-отбора на Байерн, което е отразено като един вид "трансфер". ;)

Parmalat написа:Темата е страхотна.Лично в Германия държа на 1 тимаи това е Байерн Мюнхен ,но имам по-малки симпатии и към Шалке,Хофенхайм и Байер Л.

Много ще ми е приятно ако повече хора споделят мнения и коментират случващото се в германския футбол. Освен това леко съм изненадан, че имаме и втори симпатизант на Хофенхайм! Бижутера май ще излезе прав.

soilwork написа:Очертава се (Мицански) да бъде "твърда пейка" при лаутерите.

Аз пък си мисля, че Мицански по-скоро ще бъде от "по-меките пейки" в Лаутерн. В смисъл, ще е резерва, но ще влиза по-често в игра. До този момент Кайзерслаутерн е най-активният футболен клуб от Първа Бундеслига на трансферния пазар. Треньорът Марко Курц предпочита схема на игра с един или двама нападатели, а конкуренти на Мицански са хърватина Сръджан Лакич, словака Адам Немец, младият талант Алан Щулин и австрийската "деветка" Ервин Хофер. Не е изключено до края на трансферния прозорец под наем да бъде привлечен още някой атакуващ футболист. Иначе Мицански наистина играе добре, но в досегашните контроли той влиза предимно през второто полувреме, пък и съперниците са пето-шестодивизионни аматьори. Скоро ще има контроли с по-силни тимове като Метц, Ливърпул, Оксер и Абърдийн: това ще е по-ясен индикатор за класата на българина.
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 11 юли 2010 18:28

Пармалат, верно ли симпатизираш на 1899 бря? 8-)
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Архив”