Четете ексклузивно интервю с Екундайо Джайеоба!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Unscrewed
Контакти:

Четете ексклузивно интервю с Екундайо Джайеоба!

Мнениеот Unscrewed » 11 юли 2010 12:54

Eкундайо Джайеоба стана първата „черна перла“ в селекцията на „Етър“, като определено е едно от най-големите имена, обличали виолетовия екип. Нападателят пристигна в края на миналата седмица и в събота изигра първите си 45 минути за етърци. Още при появата му Дайо бе приветстван бурно от феновете, а с играта си показа, че има защо – остави добри впечатления с движението си и погледа върху играта, като се отличи с перфектен пас за втория гол.
Джайеоба идва като свободен агент и в понеделник ще стане ясно дали подписва с „виолетовите“. Самият той твърди, че няма проблеми да продължи кариерата си във В. Търново.
Роден е в Лагос на 4 април 1980 г. и е играл в местните „Непа Лагос“ и „Найтел Юнайтед“. В България е вече 10 години, като има 5 сезона в „Локо“ (Пд), после три години в „Левски”, а за последно бе в „Черноморец” и „Вихрен”. Има общо 160 мача с 42 гола в елита, като е шампион на България с „Локо“ (Пд) и „Левски“.
Дайо игра в есенния мач с „Вихрен” срещу „Етър” на стадион „Ивайло” и вкара два красиви гола за победата с 2:1. След напускането на Коко Динев от Сандански Джайеоба остана последният чуждестранен играч в тима, но към края на сезона реагира остро при една смяна и влезе в конфликт с треньора Й. Боздански. След края на сезона Джайеоба си тръгна от Сандански.
Първото си интервю в старата столица Екундайо даде за „Велико Търново спорт“.
- Дайо, какво те доведе в „Етър“?
- Искам да започна кариерата си отново. Да убедя публиката и феновете, че съм жив и още мога да играя.
- Каква е обстановката, която заварваш?
- Градът много ми харесва, още когато дойдох за първи път с „Вихрен“. Играчите на „Етър“ ме приеха така, все едно че ме познават отдавна. Всичко е добре. Нямам проблеми с тях. Искам да работим заедно и работата ще стане.
- Имаше ли други предложения?
- Имам, но тук имам един добър приятел и баща му ми помогна да дойда в „Етър“. Не е хубаво да спекулирам с доверието му. Ще остана тук и има Господ.
- За кой приятел става дума?
- Явор Генчев, с когото бяхме заедно във „Вихрен“. Доведе ме баща му Бончо Генчев. Знам, че той е бивш национал и бронзов медалист от световно първенство.
- А кои отбори те искаха?
- Не казвам. От „А“ група бяха, но не казвам кои са.
- Какво се очаква от теб в „Етър“?
- Да работя както трябва и да се интегрирам в отбора. Приемам идването си в „Етър“ като ново начало. „Б“ група съвсем не е ниско ниво, а и човек не знае какво го очаква утре. Утре може да съм във „В“ или в „А“ група. За мен е едно предизвикателство.
- Какво знаеш за „виолетовите“?
- Преди време са били шампиони. Само това знам, но стадион, терен, публика – всичко ми действа позитивно.
- Ти вкара два гола тук през есента, когато „Вихрен“ би с 2:1. Те доколко повлияха за идването ти в „Етър“?
- Помня головете, но не мисля, че са повлияли. Тук ме доведе съдбата.
- Разбрахте ли се за условията?
- Не още. Аз не съм тук за пари, а за да играя футбол. Не съм скъп футболист. Идвам като свободен агент.
- Защо се стигна до напускането ти на „Вихрен“?
- Договорът ми с тях свърши. Малко се стигна и до инцидент между мен и треньора Боздански. Аз веднага се извиних на публиката и треньора. След края на сезона те обявиха, че ще намалят заплатите в отбора. Повечето опитни момчета отказаха да останат и понеже и моят договор свърши, аз реших да сменя обстановката с отбор, който има цел. В „Етър“ има цел „А“ група и дано Господ е с мен и с нас, за да се влезем в елита.
- Още първият мач на 31 юли ще е точно срещу „Вихрен“…
- Ще е интересно (смее се)… Никой не знае какво ще стане. Ние се готвим и ще видим.
- Кой е най-добрият ти спомен у нас – с „Локо“ (Пд) или с „Левски“?
- Престоят ми в „Левски“ – и най-добрите спомени, и най-лошият, когато получих тежка контузия.
- А титлата със „смърфовете“?
-Това е сладко. И с „Левски“ шампионската титла беше сладка. Добри спомени.
- Какво не знаем за Джайеоба?
-Аз съм набожен и вярвам в Господ. А какво не знаете за мен – не мога да ви кажа.
- Как се чувстваш, в добро състояние ли си?
- Да, добре съм. Нямам проблеми с контузии и съм добре. След раздялата с „Вихрен“ тренирах сам, както и с някои момчета като Удоджи на базата на НСА в столицата.
- Тъжно ли ти е, че Нигерия отпадна рано на световното?
- Не, не ми е тъжно. Още като гледах първия мач, разбрах, че нищо няма да направят. Не ме питайте защо, не съм техен треньор.
- На кой пост искаш да играеш – като типичен нападател, или да атакуваш от втора линия?
- Аз не съм типичен нападател, но където кажат треньорите – там ще работя.
- Сам ли идваш във Велико Търново, или с приятелка?
- Сам съм, тя ще дойде по-нататък.
- Колко години още смяташ да играеш?
- Искам да играя до 35 години, значи имам още пет. Ще се боря да направя добра кариера и дано Господ да е с мен.

източник:SPORT-VT.COM

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Re: Четете ексклузивно интервю с Екундайо Джайеоба!

Мнениеот Гуу » 11 юли 2010 13:09

SPORT-VT.COM написа:Eкундайо Джайеоба стана първата „черна перла“ в селекцията на „Етър“, като определено е едно от най-големите имена, обличали виолетовия екип.

Това изречение за мен е обида за Етър, каквото искате си мислете, но измислен футболист като Джайеоба да бъде наричан "едно от най-големите имена, обличали екипа на виолетовите", си е гавра с отбора от Велико Търново.

difeza
Контакти:

Мнениеот difeza » 11 юли 2010 13:11

Като се има предвид какви футболисти са играли в Етър няма как Джаейоба да е един от най добрите футболисти обличали екипа на отбора.Или не сте чували за Балъков,Трифон ,Цанко,Киряков и т.н.

n-i-k-o
Контакти:

Мнениеот n-i-k-o » 11 юли 2010 13:52

Малко разяснение: Тук става въпрос за "Етър 1924", който съществува от 2002 година, така че Дайо наистина е един от най-добрите футболисти, обличали екипа на този тим. "Етър", който е шампион на България за 1991 г., в момента поддържа само детски отбор. Така че като четете някъде за мачовете на "Етър" в Западната "Б" група и пише "бившият шампион на България", не се връзвайте ;)

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 11 юли 2010 14:06

n-i-k-o написа:Малко разяснение: Тук става въпрос за "Етър 1924", който съществува от 2002 година, така че Дайо наистина е един от най-добрите футболисти, обличали екипа на този тим. "Етър", който е шампион на България за 1991 г., в момента поддържа само детски отбор. Така че като четете някъде за мачовете на "Етър" в Западната "Б" група и пише "бившият шампион на България", не се връзвайте ;)

Във въпросната статия обаче пише само "Етър"... ? :roll:
Сегашният отбор на Етър (тоест новотосъздадения от 2002 година) не наследява ли стария Етър ?

Да му се невиди, тези наши отбори се разпадат, създават, приеменуват...човек не може да хаване връзката кой кой е...

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 11 юли 2010 14:07

кво е тва заглавие бре....ексклузивно - все едно казва кой знае какво...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

n-i-k-o
Контакти:

Мнениеот n-i-k-o » 11 юли 2010 14:15

Гуу написа:
n-i-k-o написа:Малко разяснение: Тук става въпрос за "Етър 1924", който съществува от 2002 година, така че Дайо наистина е един от най-добрите футболисти, обличали екипа на този тим. "Етър", който е шампион на България за 1991 г., в момента поддържа само детски отбор. Така че като четете някъде за мачовете на "Етър" в Западната "Б" група и пише "бившият шампион на България", не се връзвайте ;)

Във въпросната статия обаче пише само "Етър"... ? :roll:
Сегашният отбор на Етър (тоест новотосъздадения от 2002 година) не наследява ли стария Етър ?

Да му се невиди, тези наши отбори се разпадат, създават, приеменуват...човек не може да хаване връзката кой кой е...

Ами тъй като в момента само "Етър 1924" има мъжки отбор, затова за по-кратко в повечето случаи се пише само "Етър"... Иначе при новините за детско-юношеските мачове се набляга по-често на цифрите, тъй като и шампионският "Етър" има деца. Относно наследяването - не, двата тима са напълно различни, въпреки че примерно в Уикипедия пише обратното... И тази дезинформация обърква хората, които са извън Велико Търново.

Бижутера написа:кво е тва заглавие бре....ексклузивно - все едно казва кой знае какво...

Бижутер, ти като фен на "Левски" (София) си свикнал на шампионски титли, евротурнири и т.н. Обаче за хората, които вече почти 20 години чакат да видят отбор от своя град отново в "А" група, си е ексклузивно примерно това, че на Дайо е казано, че целта е "А" група... Предни години не е и помисляно за такава цел ;)

P.S. Малко се изсилих, годините са почти 15, не 20:) Пак не е малко обаче...

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 11 юли 2010 14:27

Гуу написа:Това изречение за мен е обида за Етър, каквото искате си мислете, но измислен футболист като Джайеоба да бъде наричан "едно от най-големите имена, обличали екипа на виолетовите", си е гавра с отбора от Велико Търново.

Да, а някой помни ли, че във ''виолетовите'' играха Игор Шелист и Олег Моргун?

dacino
Контакти:

Мнениеот dacino » 11 юли 2010 15:28

Екундайо Джайеоба пръв клуб в България му е Велбъжд(КН)

Потребителски аватар
charlee
Контакти:

Мнениеот charlee » 11 юли 2010 17:43

помни естествено и Шарий,Золотницки,Шелист,Кислов,Моргун никой от феновете на Етър не ги е забравил ;)

Върни се в “Футбол - България”