Световното по телевизията част 1 Знам,че много от вас са отвратени от кукуригащия петел Пепи, вечно почерпения Кедър, сричащия Ибришимов и цялата гвардия южноафрикански туристи на разноски на БНТ. Искам подчертая дебело името на
Румен Пайташев като единствен, който знае за какво е на Световното и да направя кратко сравнение с националните програми в Германия, излъчващи Мондиала.
Това са предимно АРД и ЦеДФ, с малък дял на РТЛ.
За АРД работят титанът на словото Гюнтер Нетцер и Мемет Шол. За ЦеДФ е Оли Кан, а за РТЛ бяха Юрген Клоп и Юрген Клинсман. Разбира се при такава плеяда от разбирачи и анализатори няма как да не научиш нещо ново, нещо интересно, което да ти е кеф да споделиш после и с приятел на по бира. Предстоящите събития утре ме карат да обърна по-специално внимание на
Личността Гюнтер Нетцер.
Утре той ще приключи една кариера, която не по-малко успешна от футболната му такава, ще каже адио на професията футболен анализатор.
Кой е Гюнтер Нетцер? Това е най-популярният футболен магьосник на Европа от средата на 60-те до средата на 70-те на миналия век. Шампион с Мьонхенгладбах, после отново защитава титлата с Кончетата, което става за първи път в историята на Бундеслигата. Футболист на годината за 1972-ра. Разкатава сам Англия насред Уембли и два месеца по-късно е Европейски шампион. Преминава в Реал Мадрид, където печели титла, на втората година дубъл. А след още година е и Световен Шампион. Кара за годините тогава Порше и е по-известен от Франц Бекенбауер. Той е бил нещо като Дейвид Бекам на своето време, популярен герой от редица митични за времето си мачове (виж линка на Деян
http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=35&t=36795 От началото на 2000-ната година германските фенове на футбола имат привилегията да бъдат галени от професионалните коментари на Човека-Футбол. Той винаги може да направи и най-скучния мач в Исландия интересен, а когато каже мнението си милиони пред телевизорите са просто на едно мнение. Това на специалиста! -
Не знам какво ще правя занапред, не съм го мислил-каза искрен както винаги, докато се подготвяше за утрешното си последно участие пред камерите. Той ще окачи микрофона на пирона, 32 години след като окачи бутонките там. Едно време е започнал да става известен с големия номер обувки, който носи, днес е известен защото той самият е ГОЛЯМ! Благодаря Ви Гюнтер Нетцер!
-Делинг остава сам- майтапи се в предпоследния си ден на работа Великият Гюнтер Нетцер с колегата от екипа на АРД, Герхард Делинг