Германски футбол (сезон 2010/11)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Re: Германски футбол (сезон 2010/11)

Мнениеот unist_gp » 08 юли 2010 14:53

Испания гледа към финала,а Германия към едно светло бъдеще

Това заглавие на шведски ежедневник се превърна и в мото на днешната пресконференция в Еразмиа. Във въведението си, Харалд Щенгер разказа,че днес в 11 сутринта Бундесканцлерката е прекъснала разбора на вчерашния мач с обаждане на Оливер Бирхоф. Фрау Меркел е поздравила отбора и в събота ДФБ ще имат подкрепата на новоизбрния президент Кристиан Вулф на стадиона в Порт Елизабет.
В днешната пресконференция участие взеха помощник-треньорът Ханзи Флик и капитанът Филип Лам видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/1086330/Lahm:-Keine-Kampfansage-an-Ballack

Изображение
Ханс-Дитер (Ханзи) Флик (треньор по тактическата част на ДФБ)
Бъдещето пред нас е оптимистично. Вчера не стояхме добре на терена наистина, но Испания играе във всеки мач на това световно много различно, с друга тактика, това е много труден противник... Уругвай е също тактически силен отбор, те пресират от рано и никак няма да е лесно... Не знам дали Клозе ще играе въобще, за да постигне своя голов рекорд. След мача вчера е с болки в главата. С травми са и Сами Кедира, Мезут Йозил и Филип Лам. Освен физическите травми, голяма част от играчите ни още не са се освободили психически от вчерашната загуба....

Изображение
Филип Лам (бундескапитан)
Ако трябва да съм честен мислих,че мачовете за трето място са много скучни и не обичах да ги гледам, докато преди 4 години сам не играх в такъв мач. Промених мнението си и се надявам,че никой няма да съжалява, ако гледа нашия мач в събота...
Яд ме е разбира се. Два загубени полуфинала на Световни, загубен финал на Европейско, тази година загубих и финала в Шампионската лига...Аз съм на 26 години и очаквам още доста полуфинали и финали, все някога се надявам да спечеля нещо, желая го! Разбира се,че не е лесно да стигнеш и до тук. Дори е много трудно. Затова се и ядосвам от тези загуби....
Вчера казах,че Испания са най-силният отбор на това Световно. Те играят страхотен футбол и заслужават това признание. Няма да имам нищо против ако моите холандски колеги от Байерн се появят след две седмици като световни шампиони. Близък съм с Фан Бомел и му го пожелавам от сърце...
За капитанската лента се раздуха голяма разправия. Просто отговорих честно на въпроса дали след Световното ще отида при треньора и ще върна капитанската лента. Не, доброволно няма да го направя! Харесва ми да съм капитан, готов съм да нося тази отговорност. Нямам нищо против Михаел (Балак), с него сме играчи в един национален отбор и имаме общ шеф - бундестренера. Когато бундестренерът ми каже, Филип капитан ще е Балак, аз ще дам лентата и ще пожелая успех на Михаел. Просто вие журналистите ми задавате въпроси на които не мога да отговоря само с Да или Не. Харесва ми като капитан да работя с този отбор и с това ръководство, мога да го правя и занапред...
Разбира се,че ще се връщам често в Южна Африка и за вбъдеще. Освен добрите спомени, както знаете, имам фондация с която участвам в проект в Совето. Хората в ЮАР има нужда от моята помощ и от помощта на други хора. в това отношение не съм изключение и се радвам,че не съм сам, когато някой се нуждае от помощ.

Йоги Льов, Ханзи Флик и Оливер Бирхоф
Изображение

бележки на автора
-за помощник треньора Ханзи Флик се носят сериозни съмнения,че е гей.....
- Германия - Уругвай 1-0 е мачът за Трето място на Световното в Мексико 1970 година (след загубения полуфинал от Италия 3-4 в мача на века)
- Германия - Уругвай 1-1 в груповата фаза на Световното, пак в Мексико но 1986-ма. (по ктсно видео от този мач)

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 08 юли 2010 21:12

ЕКИПИТЕ ЗА СЕЗОН 2010/2011 В БУНДЕСЛИГАТА

обощение на АРД

Еф Це Санкт Паули - До Ю Футбол
Изображение
на снимката Чарлз Таки

Ерсте Еф Це Кайзерслаутерн - Ду Ю Футбол
Изображение
на снимката Кристиан Тиферт, Оливер Кирх и Чадли Амри

Ерсте Еф Це Нюрнберг - Адидас
Изображение
на снимката Фелисио Браун-Форбес (нов играч)

Ханофер 96 - Ъндър Армор
Изображение
на снимката Майк Ханке

Ес Це Фрайбург - Найк
Изображение
на снимката новото попълнение Ян Розенал

Ерсте Еф Це Кьолн - Рийбок
Изображение
на снимката Лукас Подолски и капитанът Йосеф Мохамад

Борусиа Мьонхенгладбах - Лото
Изображение
на снимката Роел Брауерс (холандецът бе най-резултатният защитник за миналия сезон с 6 гола)

Те Ес Ге 1899 Хофенхайм - Пума
Изображение
на снимката Сеад Салихович, екипът е без промяна

Еф Ес Фау Майнц 05 - Найк
Изображение
на снимката Туфан Тосуноглу и Луис Холтби

Айнтрахт Франкфурт - Джако
Изображение
Йоанис Аманатидис и компания тренират още със старите трика

Фау Еф Ел Волфсбург - Адидас
Изображение
на снимката Стив Макларън и Марсел Шефер

Хамбургер Шпорт Ферайн - Адидас
Изображение

Фау Еф Бе Щутгарт - Пума
Изображение

Борусиа Дортмунд - Капа
Изображение
на снимката Кевин Гроскройц и Якуб (Куба) Блажиковски

Байер 04 Леверкузен - Адидас
Изображение
на снимката Ерик Ценга (юноша) и Лукас Зинкиевич

Ес Фау Вердер Бремен - Найк
Изображение
Марко Арнаутович, новото попълнение за 6 милиона евро

Еф Це Шалке 04 - Адидас
Изображение
на снимката Пер Клюге

Еф Це Байерн Мюнхен - Адидас
Изображение
на снимката Хамит Алтинтоп

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 08 юли 2010 21:25

Браво на unist_gp, така е най-добре - всичко на едно!
евала още веднъж, много добър материал!
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 08 юли 2010 21:58

новини от Бундеслигата и в сайта, който следя под лупа!!!
http://topsport.ibox.bg/section/id_19

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 08 юли 2010 23:16

unist_gp написа:новини от Бундеслигата и в сайта, който следя под лупа!!!

само да не го счетат някои тук като реклама... :mrgreen:
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 08 юли 2010 23:32

Бижутера написа:
unist_gp написа:новини от Бундеслигата и в сайта, който следя под лупа!!!

само да не го счетат някои тук като реклама... :mrgreen:

ами много новини са публикували мойте хора, по-бързи са от Гонг... ако почна да ги спамвам една след друга пък Деян ще ми се обиди. Мисля,че тази тема от форума няма вече много с цялостния форум на Гонг. Само интернет присъствието й е тук, а медийното такова - БЕЗГРАНИЧНО :mrgreen:

нека обърна внимание само на

Звездата на КНДР отива в Бохум http://topsport.ibox.bg/news/id_1133382564

ВИДЕО: 10 неща, които не знаете за октопода Паул http://topsport.ibox.bg/news/id_951409292

Официално: Кяер стана "вълк" http://topsport.ibox.bg/news/id_256859566

последната новина е публикувана от Гонг със задно време,защото тази вечер я нямаше все още на сайта...
Съжалявам, не искам никой да обидя. Просто искам да си помагаме и да сме УНИОН ;)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 юли 2010 00:03

Ем наш'то гардже си е най-хубаво (екипите на Щутгарт). Заедно с резервните на Кьолн и Леверкузен.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 09 юли 2010 00:24

Изображение
"Писна ми да се прибирам с празни ръце вкъщи след голям турнир" каза Швайни разочарован снощи...

Немските национали отказаха официално посрещане след загубата
Това разкриха германските медии. Играчите са толкова разочаровани, че дори да спечелят мача за 3-о място, не искат да бъдат посрещнати с церемония и хиляди фенове, както става обикновено. "Говорих с момчетата. Посрещането в Берлин няма да се състои", разкри мениджърът на Бундестима - Оливер Бирхоф.
Само от националната телевизия ARD имат частичен повод за празник, въпреки отпадането на тима на Льов. Медията постигна абсолютен рекорд, след като стана ясно, че 31,1 млн. зрители са наблюдавали мача на живо. Това са 83,2% от пазарния дял. Досегашният рекорд държеше ZDF от 4 юли 2006 г. Тогава 29,66 млн. германци видяха как тимът им отпада от Италия в 1/2-финала на Мондиала в собствената им родина. В събота се очаква ARD да постави нов рекорд с мача за третото място, защото това ще е и последното участие пред камерите на Гюнтер Нетцер. Фамозният халф от миналото на ДФБ, Мьонхенгладбах и Реал Мадрид е симпатичен на милиони съвременни германци със своите коментари по телевизията.
Изображение
В мнението на Гюнтер Нетцер по време мач се вслушва дори и Кайзера. Двамата са световни шампиони в отбора на ДФБ от Световното 1974 и европейски шампиони две години по-рано.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 09 юли 2010 01:56

Германия - Уругвай 4-0 (Англия 1966 четвъртфинал)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TryA_57tCpk[/youtube]

Германия - Уругвай 1-0 (Мексико 1970 мач за трето място)[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FyMzNhyUieU[/youtube]

Германия - Уругвай 1-1 (Мексико 1986 Групова фаза)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t04KkgZpOK0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0UAWbGKbIks[/youtube]

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 09 юли 2010 10:42

След като научихме някои подробности за "Ду Ю Футбол" и се запознахме с историята на двамата братя Даслер, основали "Адидас" и "Пума", днес ще обърнем внимание на един друг типично германски производител на спортна екипировка, произвеждащ екипите на клуб от Първа Бундеслига. Става дума за "ЯКО", които осигуряват фланелки на "Дивата от Майн" Айнтрахт Франкфурт.

Изображение
Старото (вляво) и новото лого (вдясно) на ЯКО, станало повод за онлайн заяждания

Акционерното дружество "ЯКО" е основано през 1989 г. от текстилния предприемач Руди Шпрюгел. Управлението на компанията се намира в наброяващото по-малко от 6 хиляди жители вюртембергско градче Щахенхаузен, което се намира между две реки - Ягст и Кохер. От първите букви на имената на тези реки произлиза и името на фирмата: Я-КО. През първите години на съществуването си ЯКО изработва спортна екипировка за аматьорски футболни клубове и други спортни ентусиасти.

Изображение
Големият пробив на ЯКО идва през 1999 г., когато обличаният от компанията тим на Енерги Котбус се класира в Първа Бундеслига

През 90-те години, когато големите риби на пазара за спортни артикули "Адидас", "Найки" и "Пума" почти изцяло доминират германския професионален футбол, ЯКО започва да облича някои тимове от германската втора дивизия. Часът на фирмата удря през 1999 г., когато носещите нейни фланелки Енерги Котбус се класират в Първа Бундеслига, а от друга страна е сключен контракт с елитния Фрайбург. Междувременно клиенти на компанията стават и елитните Ханза Росток и Карлсруе.

Изображение
Баденските клубове Карлсруе (в синьо) и Фрайбург (в бяло) също са били сред клиентите на ЯКО

Днес компанията снабдява отбори от баскетболната и хокейната Бундеслига на Германия, спонсорира спортни дейности (баскетболната зала в Бамберг носи името ЯКО-Арена), а артикулите й за футбол, хандбал, волейбол и тенис се разпространяват в Австрия, Швейцария, страните от Бенелюкс, Франция, Скандинавия и САЩ. През 2006 г. се основава азиатското подразделение на ЯКО. Годишният оборот е 63,8 милиона евро (печалба от 34 милиона евро), а за компанията работят 160 души.

Изображение
Централата на дружеството в град Холенбах

Любопитно:
* През есента на 2009 г. ЯКО попада в центъра на медийното внимание, след като решава да заведе дело срещу интернет блогъра Франк Бааде. Бааде написва в спортния си блог във връзка с промяната на логото на ЯКО, че това е преминаване "от едно относително лайно към едно съвсем особено лайно", а освен това споделя на читателите си, че смята ЯКО за "Алди или Лидъл на спортните компании". Коментарът на блогъра е прочетен от около 400 читатели - прекалено много, за да може ЯКО да остави нещата да се разминат просто ей така. Фирмата завежда дело срещу Бааде и го осъжда да премахне текста от блога си, както и да плати обезщетение и съдебни разноски в размер на около 2 000 евро.

Куриозното в случая е, че случаят придобива широк медиен отзвук и цялата интернет общност се настройва срещу ЯКО. За броени седмици компанията е яростно критикувана и осмивана в компютърната мрежа - престижът на ЯКО се срива толкова катастрофално, че заядливите изказвания на Бааде са били нищо в сравнение с новите негативни настроения на обществото. Но каквото човек сам си направи, никой друг не може! А, освен всичко, ЯКО се отказва доброволно от паричното обезщетение.

Изображение
Фланелките на Ханза Росток, дело на ЯКО

* На 6 ноември 2009 г. експерти по контрола на качеството провеждат тестове за квалитета на футболни фланелки, между които и тази на Айнтрахт Франкфурт, произведана от ЯКО. Продукцията на компанията се оказва с критично ниско качество - платът се къса лесно, а залепените букви и символи по него се отлепят по-лесно от нормалното. Освен това текстилният материал може да дразни по-чувствителните типове кожа, като тази на бебетата. ЯКО се принуждава да изтегли от пазара голям брой фенартикули на франкфуртския Айнтрахт.

Изображение
Пресконференция на Айнтрахт Франкфурт по повод ниското качество на екипировката им
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Върни се в “Архив”