1.Французите се представиха ужасно,въпреки,че то още от квалификациите се виждаше,че нямат сили за нещо повече,но чак толкова не съм очаквал,те за малко и гол да не вкарат... а за играчи,добичето Рууни,който гласяха за голмайстор.
2.Уругвай и Гана са двата отбора,които според мен се отличиха с нелоша игра и много борбен дух.
3.Йозил и Коентрао са открития,които се представиха супер.
4.Най-слабия отбор ( за жалост,имам богат избор ) според мен - КНДР.Добро начало срещу бразилците,след това катастрофална загуба от Португалия и също нелека загуба от Кот Д'Ивоар.Но и Франция,и Хондурас не бяха много назад като слаб футбол.
5.Най грозноиграещите отбори бяха Гърция,Италия и Швейцария.И трите отбора нищо не правеха е така случайно вкараха по някой и друг гол, а Швейцарците се бранеха като опълченците от Шипка
6.Най некадърен треньор категорично е Карлос Дунга.Нито успя да си избере състав за Световното,нито успя да направи нещо ценно,с това,с което разполагаше.Раймон Доменек също не е далече,но той все пак е играл на финал на Световно,което показва,че все пак е направил нещо стойностно,което остава в историята и се помни,докато Дунга като треньор,освен с некадърност,с друго нищо не е запомнен до момента.
7.Най добре представилия се футболист не е един.За сега за мен това са Давид Вия,Диего Форлан и Томас Мюлер.Има още мачове и време,но тези тримата играят най добре,първите двама са с основна заслуга отборите им да стигнат до 1/2 финал,а Мюлер впечатлява много с играта си,резултатността си и себераздаването на терена,като се има в предвид,че е само на 20