Германски футбол (сезон 2010/11)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Германски футбол (сезон 2010/11)

Мнениеот Бижутера » 03 юли 2010 15:07

Бохум и Ду Ю Футбол анонсираха новия екип на синьо-белите за сезон 2010-2011, който, както се сещате е уникален и неповторим:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
redrOck
Контакти:

Мнениеот redrOck » 03 юли 2010 15:16

Супер са им екипите на Бохум, тези Ду Ю Футбол правят готини екипи :)

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 03 юли 2010 18:58

след мача демонтажа на Аржентина
видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnav ... en-Spieler

Томас Мюлер
Когато победиш Аржентина с 4-0 трябва да търсиш думите по-дълго за да обясниш какво е станало. Ще отпразнуваме победата и чакам да се присъединя към отбора на финала...

Оливер Кан (ЦДФ коментар)
Чакайте да си запиша, че сме победили с 4-0,че не мога да повярвам...

Бастиян Швайнщайгер
Успях да видя кадри от Германия, радвайте се! Благодаря за мненията,че съм направил най-силния мач в кариерата ми. Аз нямам проблем с държавата Аржентина. Успях да се надъхам и концентрирам, направих силен мач. Ако кажа,че мисля за финала, няма да подхожда на моя начин на мислене. Ще кажа само,че победихме два много силни отбора, каквито бяха Англия и Аржентина..

Филип Лам (капитан)
Това е най-силният национален отбор на Германия, в който някога съм играл. Благодаря на момчетата за силната игра. Продължаваме да гледаме мач за мач...

Арне Фридрих
Вкарах първия си гол за националния отбор в 77-мия ми мач. В Бундеслигата съм вкарвал някой друг гол, но днес не съм очаквал,че ще ми се случи. Стъпили сме здраво на земята...

Йоги Льов (бундесселекционер)
видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/1082802/Löw:-"Den-Willen-von-Champions-gezeigt"
Играхме с темпото, което ни подхождаше. Ако погледнем резултатите 4-1 срещу Англия и 4-0 срещу Аржентина звучи наистина фантастично. Успяхма да изолираме Меси. Радвам се за Миро (Клозе) за 100 мача 52 гола показва,че е вкарвал във всеки втори мач, това е доста високо ниво за нападател в национален отбор.Винаги съм вярвал в неговото хладнокръвие и бях сигурен преди Световното,че ще влезе в историята с още голове.
Разбрахме се на почивката с играчите,че трябва да направим 2-0. Нямаше да издържим иначе на натиска. Лукас (Подолски) и Миро играха доста добре по-назад, така успя и Арне (Фридрих) да се изяви като голмайстор. Радвам се за него. Бастиян (Швайнщайгер) е играч от световна класа.
Не знам дали ще имаме нерви да гледаме още тази вечер мачът Испания-Парагвай. По приятно ни е да гледаме кадри от Германия, феновете по улиците и стадионите. Благодаря за подкрепата.

Ангела Меркел (бундесканцлер)
видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag ... 4/Merkel:-"Das-ist-ein-Traum"
Преди мача предположих 2-1 за Германия, сгреших. Не мога да опиша този страхотен мач, тази прекрасна игра. Вие сте гледали повече мачове от мен и няма смисъл да описвам емоциите си. Беше страхотно! Това е и една победа за всички нас, феновете!

Мирослав Клозе (юбилярът)
днешният ми юбилеен мач се превърна в ювелирен такъв. Ако ме сравнявате пак с Герд Мюлер искам да кажа,че аз играя на трето световно, до като той е вкарал своите голове само на две.

Лукас Подолски
В момента и резултатите показват,че никой не може да ни спре. Всички знаем обаче как един негативен резултат може да промени гледната точка. Трябва да се подготвим сериозно за полуфинала,а не да празнуваме до небесата.

Пер Мертезакер
Много хора не ни вярваха... Не ме гледайте така, аз трябва да Ви гледам така (към репортера) Бундесканцлерът ни каза точка по точка какво очаква от нас. Искаше топката след мача, ама не стана. Аз исках да скрия топката и да я подаря на Арне (Фридрих) заради гола. Съдиите са обаче ужасни. След мача тичат и събират веднага топките от терена...

Карлитос Тевес
Ужасен мач. Какво не ми хареса ли? Не знам, играхме добре и се стараехме..

380 000 зрители проследиха мача на Фенмилята в Берлин
видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag ... z-Rot-Gold
Изображение

преди мача
Изображение
Последна промяна от unist_gp на 03 юли 2010 23:16, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 03 юли 2010 19:19

Всички сега да благодарите на Щутгарт, че направи от Йоги треньор :lol: :lol: :lol:

П.С. Зеленото на Бохум е гадно, ама поне не е цикламеното.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 03 юли 2010 19:35

rhaegar написа:Всички сега да благодарите на Щутгарт, че направи от Йоги треньор :lol: :lol: :lol:

Йоги беше тренер на Балъков, при това се разбираха перфектно. и не е станал тренер в Германия, а в Швейцария, нещо подобно на Хитцфелд е..

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 03 юли 2010 23:46

unist_gp написа:
rhaegar написа:Всички сега да благодарите на Щутгарт, че направи от Йоги треньор :lol: :lol: :lol:

Йоги беше тренер на Балъков, при това се разбираха перфектно. и не е станал тренер в Германия, а в Швейцария, нещо подобно на Хитцфелд е..

С една дума след няколко години треньор на Байерн :lol:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 03 юли 2010 23:49

голяма, велика и неповторима победа! днес беше един от най-щастливите ми дни през тая година! напред, германия!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 04 юли 2010 02:51

Бижутера написа:голяма, велика и неповторима победа! днес беше един от най-щастливите ми дни през тая година! напред, германия!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Айде и Ники да му идва нета по-бързо , дано не се е алкохолизирал много :lol:
Изображение

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 04 юли 2010 11:29

Футболна обиколка на Германия: Мьонхенгладбах

Изображение

Продължаваме нашето турне по футболните градове на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Следващата спирка е в регион Долен Рейн и 260-хилядния град Мьонхенгладбах.

Изображение
Мюнстерът "Занкт Витус" в Мьонхенгладбах

Както може да се предположи от името на града, началото на Мьонхенгладбах е поставено от един манастир. Все пак наименованието не е свързано непосредствено с духовниците, които през 974 г. основават абатство по долното течение на Рейн и започват строежа на гладбахския мюнстер (църква от катедрален тип). И днес импозантният строеж, разположен на един хълм, е един от символите на града.

С помощта на монасите Гладбах бързо се развива и се превръща във важно търговско селище. Спомен за онези времена са замъците Райд и Викрат, както и т. нар. "Дебела кула", свидетелстващи за средновековната крепостна стена около града. В края на 19. век, с цел по-добро различаване от недалеч намиращия се "Бергиш-Гладбах", името на селището се променя първоначално на "Мюнхен-Гладбах". Чак през 1960 г., поради постоянните обърквания на наименованията с баварския град Мюнхен, следва нова промяна - писмено и говоримо долнорейнският град официално носи името Мьонхенгладбах.

Изображение
Площад "Капуцинер"

Днес в Долен Рейн са особено горди от прозвището "Големия град в зелено", както постоянно бива наричан Мьонхенгладбах. Освен многото паметници и произведения на изкуството, градът изобилства от паркове и зелени площи, които примамливо канят любителите на природата. Други забележителности са собствената бира "алт", както и карнавала, макар че той стои в сянката на прочутите съседи от Дюселдорф и Кьолн.

Такъв е Мьонхенгладбах, а освен всичко друго, той е и спортен град. Заради автомобилния състезател Ник Хайдфелд, заради градския хиподрум и заради хокейния парк Варщайнер - най-модерното игрище за хокей на трева в Германия, където националният отбор по този спорт на домакините става световен шампион през 2006 г. Но един друг отбор заслепява всичко изброено: това е градската Борусия.

Изображение
Дворецът "Цу Райд"

Защото Борусия Мьонхенгладбах е един от германските футболни отбори с най-значимите традиции в страната. През 1965 г. "жребчетата" за първи път се класират в Първа Бундеслига и оттогава започва да им се носи славата на истински футболен гранд. Особено впечатляващи са 70-те години, когато легендарният треньор Хенес Вайсвайлер изгражда тим около звездите Юп Хайнкес, Берти Фогтс и Гюнтер Нетцер, който мачка всичко в бундеслигата и цяла Европа. Резултатът: 5 титли на Германия (1970, 1971, 1975, 1976, 1977 г.), 1 купа на страната (1973 г.), 2 Купи на УЕФА и много други финали и отличия (като например финал за КНК срещу Ливърпул през 1977 г.). Други 2 Купи на Германия (1960 и 1995 г.) правят Борусия един от най-титулованите германски клубове.

Последните години обаче рязко контрастират с някогашния блясък. Понеже собственият стадион Бьокелберг носи доста по-малко приходи от мюнхенския Олимпийски стадион, Борусия губи финансовата надпревара през 80-те години със своя съперник Байерн Мюнхен и в резултат на това постепенно губи статута си на водещ отбор в страната. Все пак "жребчетата" успяват да "произведат" превъзходни футболисти като Лотар Матеус и Щефан Ефенберг, преди да изпаднат за пръв път от германската елитна дивизия през 1999 г.

След тази повратна година клубът сякаш отново започва своя път нагоре, въпреки още едно изпадане през 2007 г. Новият и модерният стадион "Борусия Парк", който със своите 54 000 места носи финансова стабилност, както и умерената политика на клуба водят до безгрижното 12-то място през последния сезон. Нови попълнения през това лято са защитникът Андерсон от дюселдорфската Фортуна, Йенс Висинг от Пройсен Мюнстер и обещаващият белгийски нападател от Стандард Лиеж Игор де Камарго. Целта на Борусия отново е да стои далеч от зоната на изпадащите, както направи това през изминалата година.

Изображение
Стадион Борусия Парк, заместил легендарния Бьокелберг
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 04 юли 2010 13:35

Тоя който е мислил дизайна на екипите на Бохум си прай гаргара с тях :lol: :lol:
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Върни се в “Архив”