Днес почитаме Светите Апостоли Петър и Павел
Днес (29 Юни) почитаме Светите Апостоли Петър и Павел, едни от най-видните ученици на Иисус Христос, наречени стълбове на християнската църква.
Свети Петър, Симон преди да стане ученик на Исус и апостол, бил рибар. Името му означава „камък".
Пътешества, за да проповядва Христовото учение, което в края на живота му го отвежда в Рим. Бил разпънат на кръст в Рим по времето на император Нерон, на гроба му по-късно построили храма "Свети Петър" - един от най-големите в Европа.
С името му тясно е свързано това на Апостол Павел, първоначално Савел от Тарс, възпитан в духа на консервативния иудаизъм.
Получил Божието откровение по пътя за Дамаск и станал Павел, което означава "смирен". Той е считан за Апостол на любовта заради химн, в който се казва: " Щом любов нямам, нищо не съм."
Павел бил посечен с меч.
Двамата Апостоли обикновено са представени заедно като държат в ръцете си макет на църква.
Апостол Петър се изобразява често и с ключове в ръце, символ на думите, казани му от Иисус Христос: "И ще ти дам ключовете на царството небесно и каквото свържеш на земята, ще бъде свързано на небето. И това, което развържеш на земята, ще бъде развързано на небето."
Петровден народът ни свързва винаги с жътвата, с младите животни и първите плодове - ябълки петровки, както и с големите Петровски събори по села и градове.
Обредите и ритуалите, които се извършват на този ден, предпазват от огън и пожари.
Празнуват носещите имена: Петър, Павел, Камен, Петя, Павлина и Полина.
Честито на всички които празнуват !Много здраве ,късмет ,щастие и любов.
Петровден
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- lionel_messi
- Контакти:
Re: Петровден
Честито на всички именници !
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..
- Бижутера
- Контакти:
Май Картаго е празнуващ...честито и на него и на всички други празнуващи!
пп меси, прекрасен аватар

пп меси, прекрасен аватар

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Честито на всички празнуващи и най-вече на баща ми,да са живи и здрави 

Честито на майка ми, на Пепи Василев, на Петър Стойчев, когото онзи ден засякох на летището и на всички именици днес.
Да сте здрави като камък и мъдри като Първия Папа... И дано се срещнете със Светия си адаш чак след като навършите поне 100 години
Да сте здрави като камък и мъдри като Първия Папа... И дано се срещнете със Светия си адаш чак след като навършите поне 100 години

Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
-
- Контакти:
Честит имен ден на всички.

Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
Когато в началото на ХХ век българските футболни клубове полагали основите си, всеки от тях избирал (наред с цветовете, знамето) и свой празник. Той бил свързан с патрона на клуба – Стефан Караджа, Петър Парчевич, Васил Левски – или с някой от големите християнски празници – Гергьовден, Димитровден.
Когато на 26 юли 1926г. деятелите от Караджа и Атлетик скрепили своя съюз, основавайки Пловдивски Спортклуб, те определили Петровден за патронен празник.
Ето и цялата статия:
Петровден – патронният празник на Локомотив Пловдив
http://www.loko-pd.com/%D0%BF%D0%B5%D1% ... %B5%D0%BD/
Когато на 26 юли 1926г. деятелите от Караджа и Атлетик скрепили своя съюз, основавайки Пловдивски Спортклуб, те определили Петровден за патронен празник.
Ето и цялата статия:
Петровден – патронният празник на Локомотив Пловдив
http://www.loko-pd.com/%D0%BF%D0%B5%D1% ... %B5%D0%BD/

[offtopic]ЛОКО ПЛОВДИВ Е ЕДИН!!![/offtopic]
Бижутера написа:Май Картаго е празнуващ...честито и на него и на всички други празнуващи!
пп меси, прекрасен аватар![]()
Не, не е май, така си е! Благодаря! На всички да им се връщат добрите пожелания!......
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! ЧЕСТИТ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ФК "ЛОКОМОТИВ"-ПЛОВДИВ - ЧЕСТТА, ГОДОСТТА И СЛАВАТА НА ПЛОВДИВ! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ПЛОВДИВЧАНИ! И НАЗДРАВЕ! 

-
- Контакти:
Искам да честитя именния ден на един позабравен стълб в отбраната на ЛЕВСКИ,
казва се Петър Петров, да си жив и здрав!
казва се Петър Петров, да си жив и здрав!