Възможен ли е испанския модел в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

viroglav
Контакти:

Re: Възможен ли е испанския модел в България

Мнениеот viroglav » 20 юни 2010 20:03

Друже , сигурно си се досетил , че съм фен на ЦСКА , но много ми се иска модела на Ботев да успее ... И друго ... не мислете за Ботев , като за отбор от В група. Това , че в момента е там е поради "причини" , но Ботев не е и никога няма да е отбор за В група. Ще минат две , най - много три години и ще се завърнете с гръм и трясък в А групата ... при това с много по - добри опции от отборите които тогава ще са там. Стига да проработи машината ви , за което дори не ми се иска и да се замислям , че може и да има някакъв друг вариант ... Изобщо , въпреки че съм много далеч от Пловдив , това което се опитвате да направите и ще направите е част от надеждите ми за един по - чист и по - качествен футбол , по - български и по - морален ... Другият момент , за това че си позволявам да споделям мислите и въжделенията си за развитието на вашия Ботев , въпреки че нямам вътрешна информация не е защото искам да се правя на интересен , а защото ми се иска плана ви да успее на 100% ... Сигурен съм , че сега повече от всякога имате нужда от подкрепа , пък макар и по - скоро морална и скромна от форума , каквато е моята за вас ... Да , сигурно пиша и неща , които вече може и да се правят ... няма как и от къде да разбера. Ако съм ви досадил с писанията си , то прощавайте. Знам я поговорката , че когато не ти искат съвети не трябва да ги даваш , но пък може и нещо да влезе в употреба , знае ли човек ... И по повод за абонаментните карти ... Едно е да отделиш на куп 240 лева и друго е пак да ги дадеш , но разбити по 20 лева на месец , което е доста по - приемлив вариант. Задължително е да има и по "тънки" абонаментни карти , като сумата от 80/100 лева на сезон ми се вижда доста по - приемлива и възможна за доста от феновете. Нека да я има и другата от 240 лева , но тези , които могат напримир да си позволят този , по - евтиния вариант не са по- малко фенове на клуба ... Дори може да има и такива по 500 лева ... Нека тези , които могат да си ги позволят например да сядат в ложите по време на мачовете. И защо си мислиш , че тези 10 000 абонамента са "мисия невъзможна" ... Може би не през този сезон , но през следващия или по - следващия ... По това , което чета и слушам по медиите ми се струва , че закъснявате в много от аспектите по организацията и маркетинга ... може и да греша , ще се радвам да греша в този си извод. Но оттук нататък трябва да разберете , че нещата си зависят само от вас и вас ви чака да ги направите така , че да се случат.

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 20 юни 2010 20:30

Радвам се че има фенове като теб ;). С удовоолствие да прочетеш нещо споделено от фен на друг отбор. А не като повечето, които се чудят от злоба и яд какво да напишат. Благодаря за мнението и пожеланията!
ИзображениеИзображение

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 20 юни 2010 20:34

А за правото на глас ... Право на глас трябва да имат по широк кръг от хора , защото ако например аз мога да си позволя да дам петдесетина хиляди на 200 човека , на които да купя това право на глас и абонамент за мачовете , а общата бройка на платилите го е например 300 човека ... това означава ли че аз с тези мои 50 хилки ще решавам съдбините на Ботев ... , ще му избера президента , който естествено ще ме слуша и ще управлявам клуба така , както си поискам :idea: Това е порочен модел и може да докара доста бели от познат ви вече тип. Не повтаряйте вече правени от вас или от други грешки ... За да имате бъдеще , трябва да помните и да се учите от историята си. Природата на човека е податлива на изкушения ... Не създавайте такива предпоставки , за да ви е по - безпроблемен живота. И на никой не вярвайте , дори и да се пише на най - големия ви фен , дори и да е доказано такъв. Нищо не пречи да бъде изкушен или под някаква друга форма пробит ... Примерите за това за достатъчно много , за да си позволявате лукса да ги игнорирате. За тази цел трябва да имате строги и непробиваеми ваши си вътрешни правила и написани закони. Приемете , че сега създавате една нова държава в държавата и трябва да я обезпечите законово , за да може тя да съществува. Сега може и да не ви се вярва , че някой ви крои шапка , но съм сигурен , че има и такива паразити.

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 20 юни 2010 20:50

Jimmy8 написа:
PLOVDIV PEE 1912 написа:Отговора на този въпрос е ДА!След днешното събрание на ПФК Ботев Пловдив се видя ,че макар и трудно испанския модел е приложим.Ботев успя да съхрани автентичността и стадиона си,сега върви към напълно революционен модел на управление, неприлаган до сега в България.Събранието мина много добре и съм голям оптимист за бъдещето на клуба.Отново ще призова всички ботевисти да си платят членския внос,така ставаме по силни и наистина правим революция.

Да,вижда се че може,но зависи от целите на отбора.За В група може.За Б също може макар и с много резерви.Но за А група? А за отбор който да се бори всяка година за Европа?
Мисля че все още е рано за този модел.Испания да,о.к.,ама те са го започнали преди повече от 100 години и сега нямат проблем.Ние искаме още първата година да го направим и да учудум света.Според мен един сериозен бизнесмен или няколко е необходим факт.Ако стане с банката ще е страхотно,ако не - господ да ни е на помощ и да не припираме с връщането в А група.Това е моето мнение.

И аз така мисля, другото е партизанщина и бягане от реалността!

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 20 юни 2010 20:52

Не си досадил, просто мислех че някъде пак е изтекла "достоверна" информация относно какво се обсъждаше - няма да е първия път ;)

За абонаментните карти - мисли се за различни варианти (просто не бяха на дневен ред вчера) - за разсрочено плащане, за по-евтини варианти (примерно 120лв само с намаления във феншопа/билети или нещо такова) и за випкарти - вече кое ще се приеме ще се разбере с времето :)

Организацията и маркетинга - как да не закъсняваме, като в организационен план започваме от нулата след 11г селяния :) Виж че наскоро купихме косачка, ебаси. За отбор с 0 играчи ще е успех да започнем първенството и да изпълним поставените цели за сезона. А маркетинга, феншопове и подобни неща трябва да успеем (но да започнем сега) до завръщането ни в А група. Поне аз така разбирам нещата.

Относно корупцията в последния ти пост - ясно е, че корупция винаги може да има. Въпроса е, че испанския модел е дотолкова защитен, че би трябвало да е по-трудно да ги намериш тия 200 човека, за да ги подкупиш, отколкото да купиш даден процент акции (примерно).
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 21 юни 2010 13:16

wolf написа:Акционера няма право по закон да изкупи над 49% от акциите, така че няма такава опасност. Ще те питам следното: защо в Бундеслигата са много малко клубовете които имат дългове, а почти всички имат страхотни стадиони, а в същото време Примера е на 2ро място по задлъжнялост след Премиършип и в добавка на доста места остарели или стадиони от по-нисък клас?

Вълчо,веднага те светвам защо немците имат яки стадиони.Щото всички стадиони се казват АОЛ арена,Сименс Арена,Фолцваген Арена и тезнам си още кви производни от разни други фирми,което прави така ,че един стадион губи историческото си име за да изглежда добре.
Чесно да ти кажа аз сам за себе си немога да реша тва добре ли е или не.
А за дългове немога да говоря ,нищо незнам по тая тема.
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Върни се в “Ботев”