Американци ли са футболистите на САЩ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Reckless

Re: Американци ли са футболистите на САЩ?

Мнениеот Reckless » 17 юни 2010 15:48

Това е като да сравняваш DAF със "Чавдар", или Macintosh със "Правец". Те понеже са "тъпи" и от най-младата държава направиха световна сила а ние от една от най-древните държави не можем да излезем от древността. Викаш, тъпи са защото ще им спрат кранчето ? Ми нашето кранче, като няма кой да го пусне, ни остава да се радваме, ако го спрат на някой ! Казваш, че са тъпи, защото нашите учени ходят там да си патентоват откритията, защото в България няма кой да ги вземе насериозно !? Е кои са тъпите тогава?
Казваш, "какво сме виновни ние, че толкова години управниците ни ограбват" !? Ами управниците ни да не са американци ? Българи са ! Българи ни ограбват, българи ги избират, българи ги търпят. Това е положението. Всичко, което е довело България до това положение, сме си го направили ние, българите. Ние сме корумпираните, ние си унищожаваме природата, ние си гоним туристите, ние се лъжем, ние се крадем, ние не се интересуваме от човека до нас, ние се прекланяме пред душманите и мачкаме по-слабите. Това сме ние, българите. От този манталитет, сме се докарали дотук а не от това, че се имаме за най-великите в галактиката. И понеже и аз вече съм тъп, защото от доста години не живея в България, не мисля и да се връщам някога, защото свикнах да ми е добре, да ми е спокойно и да нямам грижи :) А този мит за дебелите американци, пак е въздух под налягане.
Иди в Ню Йорк, разходи се по улиците и ще разбереш, че физически не са по-различни от нас. Стига с тези комунистически заблуди.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 юни 2010 15:58

MORSKI написа: хахаха- имат къщи, ама таратанци имат.... Въобще не са техни,,,,
И като им псрат кранчето нитоп ексурзии ще видят, нито коли, нито американска мечта нищо...
Цялата тази система там е объркана и нелсучайно тъпата криза почна оттам!

Техни или не, те си живеят в тия къщи, ходят на екскурзии и си купуват нови коли на всеки 3-4 години. Баси колко са тъпи, а? Ще им спрат кранчето? Ми на който не работи ще му го спрат, нормално. Не е като тук, всеки да си прави каквото си иска, щото ние сме тарикати. Ние може да нямаме къщи и коли, но за сметка на това няма да ни спрат кранчето. Щото сме умни и знаем коя е столицата на Уганда и можем да си сменяме крушката сами.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 16:36

vaskonti написа:Кой говори за това ли? Мислех, че говорим за съществените неща, за знанията, които имат някакво практическо значение все пак. Не можел да си върже обувките или да смени крушка сам? Това ли е за теб важното и показателното в живота?
Ако има филм, който показва точно какви сме ние, българите, това е филма Специалист по всичко - във всичко сме "компетентни", но крайна сметка не разбираме от нищо като хората. Показателна е и тая тема - много хора продължават да смятат, че колкото повече безполезна информация знаеш, толкова си по-интелигентен, което очевидно е крайно сбъркана логика - типично българска. А истината е, че не количеството информация те прави умен, а това как боравиш с наличната информация!

Tи заговори за това, че да знаеш къде бил Парагвай нямало значение и аз ти дадох друг пример, че те масово са с промити мозъци и липса на елементарен интелекрт... За тях света е това което ги заобикаля и разбира се Тексас :mrgreen: Това е опграниченост! И никой не може да ме убеди в обратното...

И да, з амен е по-добре да разбираш от доста неща, макар и не толкова добре, отколкото да можеш да правиш едно нещо перфектно, но да не можеш да си вържеш обувките на краката...

И примера с обувките е образен, толкова ли не разбра :mrgreen:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 16:39

Reckless написа:Това е като да сравняваш DAF със "Чавдар", или Macintosh със "Правец". Те понеже са "тъпи" и от най-младата държава направиха световна сила а ние от една от най-древните държави не можем да излезем от древността. Викаш, тъпи са защото ще им спрат кранчето ? Ми нашето кранче, като няма кой да го пусне, ни остава да се радваме, ако го спрат на някой ! Казваш, че са тъпи, защото нашите учени ходят там да си патентоват откритията, защото в България няма кой да ги вземе насериозно !? Е кои са тъпите тогава?
Казваш, "какво сме виновни ние, че толкова години управниците ни ограбват" !? Ами управниците ни да не са американци ? Българи са ! Българи ни ограбват, българи ги избират, българи ги търпят. Това е положението. Всичко, което е довело България до това положение, сме си го направили ние, българите. Ние сме корумпираните, ние си унищожаваме природата, ние си гоним туристите, ние се лъжем, ние се крадем, ние не се интересуваме от човека до нас, ние се прекланяме пред душманите и мачкаме по-слабите. Това сме ние, българите. От този манталитет, сме се докарали дотук а не от това, че се имаме за най-великите в галактиката. И понеже и аз вече съм тъп, защото от доста години не живея в България, не мисля и да се връщам някога, защото свикнах да ми е добре, да ми е спокойно и да нямам грижи :) А този мит за дебелите американци, пак е въздух под налягане.
Иди в Ню Йорк, разходи се по улиците и ще разбереш, че физически не са по-различни от нас. Стига с тези комунистически заблуди.

Това което избропяваш е в следствие на факта, че масата българи гледат само себе си и са тарикати на дребно, но не е защото сме тъпи! Напротив! Българите в чужбина неслучайно преуспяват и на нас се гледа като на работлива и умна нация!
Което не променя факта, че един българин зад граница ще гледа да прецака друг българин, да го накофти!
Това е съвсем друга наша черта, която не отричам!
но да ми кажеш, че американците не били тъпи, а ние сме били :mrgreen: Сори, ама няма как да се съглася....
А това, че политиците ни са такива- е езултат от това, което вече казах- големи сме тарикати или поне се правим на такива!

Никакъв мит не е- казвам ти мои приятели и роднни ходиха там и се върнаха с много кила отгоре ои това не е понеже са ядели 10 пъти повече, а е от качеството на храната!
Дебели са си, стига си отрчал фактите!

MCdonalds, Subway, Burger King, KFC- Все хубави и "качествени" храни....Айде моля...

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 16:44

vaskonti написа:
MORSKI написа: хахаха- имат къщи, ама таратанци имат.... Въобще не са техни,,,,
И като им псрат кранчето нитоп ексурзии ще видят, нито коли, нито американска мечта нищо...
Цялата тази система там е объркана и нелсучайно тъпата криза почна оттам!

Техни или не, те си живеят в тия къщи, ходят на екскурзии и си купуват нови коли на всеки 3-4 години. Баси колко са тъпи, а? Ще им спрат кранчето? Ми на който не работи ще му го спрат, нормално. Не е като тук, всеки да си прави каквото си иска, щото ние сме тарикати. Ние може да нямаме къщи и коли, но за сметка на това няма да ни спрат кранчето. Щото сме умни и знаем коя е столицата на Уганда и можем да си сменяме крушката сами.

Там е работата, че и българте имат коли, имат и апартаменти, ама са сим техни нали...
Може да не са толкова скъпи, но знаеш , че е твое,,,
Докаот онея дефакто не притежават нищо и се топлят от факта, че уж карат скъпи коли, живея в къщша за милиони, а дефакто утре може да идат на улицата! И вече се случват подобни неща...
И не е вярно това за който не работел- то който не работи живее под мостовете...
Или ти си мсилш, че там всичко е приказка и няма хора, които да ги уволняват, че няма съкращения, няма бедност...
Ай стига де- вие изкарахте САЩ по-добре от Рая....
Последна промяна от MORSKI на 17 юни 2010 16:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 юни 2010 16:45

MORSKI написа:
vaskonti написа:Кой говори за това ли? Мислех, че говорим за съществените неща, за знанията, които имат някакво практическо значение все пак. Не можел да си върже обувките или да смени крушка сам? Това ли е за теб важното и показателното в живота?
Ако има филм, който показва точно какви сме ние, българите, това е филма Специалист по всичко - във всичко сме "компетентни", но крайна сметка не разбираме от нищо като хората. Показателна е и тая тема - много хора продължават да смятат, че колкото повече безполезна информация знаеш, толкова си по-интелигентен, което очевидно е крайно сбъркана логика - типично българска. А истината е, че не количеството информация те прави умен, а това как боравиш с наличната информация!

Tи заговори за това, че да знаеш къде бил Парагвай нямало значение и аз ти дадох друг пример, че те масово са с промити мозъци и липса на елементарен интелекрт... За тях света е това което ги заобикаля и разбира се Тексас :mrgreen: Това е опграниченост! И никой не може да ме убеди в обратното...

И да, з амен е по-добре да разбираш от доста неща, макар и не толкова добре, отколкото да можеш да правиш едно нещо перфектно, но да не можеш да си вържеш обувките на краката...

И примера с обувките е образен, толкова ли не разбра :mrgreen:

За Парагвай говорих образно, нещо като вариация на клипа, в който американците не могатда назоват държава с У. Така че не аз, а самата тема поначало говори за подобни неща.
Това за "промити мозъци и липса на елементарен интелект" въобще няма да го коментирам, защото са общи приказки, които са изтъкани от предразсъдъци. А щом за теб е по-важно да разбираш от всичко по малко, тоест нищо като хората на практика, то аз просто спирам до тук в тази тема, тъй като очевидно имаме коренно различна логика. Явно за теб човек, който е много добър само в една област, но е с бедна обща култура е тъп. А пък който знае купища безполезни факти е умен. Това за мен е крайно сбъркано мислене, сори...

п.п. Естествено, че разбрах, че примера с обувките е образен. Толкова ли не разбра, че съм разбрал и аз също се изразявам образно, например за Парагвай?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 16:51

Да, имаш различна логика, аз също! За мен да ртазбираш от едно нещо, но да не можеш да свършиш друго не е признак на интелект по никакъв начин!
Не ти говоря да си специалист във всичко, но е добре да пзонаваш доста неща!
Така най-малкото ще се спасиш от шанса да те рпецака някой, а и ще си спестиш пари!
Че са с промиит мозъци и за тях другите страни, обичаи, култури и т.н са без особено значение щом за теб са предразсъдъци ок, но за мен са си факти и е признак за чиста проба ораниченост!

Не ти говоря да знаеш купища факти.... А да имаш т.нар обща култура!
Неслучайно така и се нарича...

gamaun

Мнениеот gamaun » 17 юни 2010 18:33

Колеги, постепенно се отдалечихме от основната тема - как да наричаме некоренното население, живеещо между Мексико и Канада, и то така, че веднага да става ясно коя е държавата, а не континента. Представете си следната абсурдна сценка: жител на така наречените САЩ самонадеяно заявява на "туземеца" от Перу или Мексико - Аз съм американец! И коя ли трябва да е държавата в Европа, която гордо да кръсти своето население "европейци", за да ги различава от останалите? Макар че вероятно ако Британия не беше остров, англичаните досега да са го сторили.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 17 юни 2010 18:38

Ами ходи обжалвай пред върховния съд на САЩ защо се казват така :lol: :lol: :lol: По същата логика и държави като Австралия , Южна Африка и ЦАР също нямат право да носят тези имена ;)
Изображение

gamaun

Мнениеот gamaun » 17 юни 2010 18:50

Viktor4o_Rs написа:Ами ходи обжалвай пред върховния съд на САЩ защо се казват така :lol: :lol: :lol: По същата логика и държави като Австралия , Южна Африка и ЦАР също нямат право да носят тези имена ;)

Как мислиш, дали жителите на държавите Южна Африка или ЦАР биха твърдели за себе си, че са африканци като националност, без да сложи още нещо пред името на континента си? И как на първо слушане да различим истинския американец от присвоилия си името на континента? Австралия отпада от класацията, според енциклопедията тя е държава-континент, а дори съседната и много близка Нова Зеландия влиза в състава на Океания. По същия тъп начин ми звучеше, когато част от жителите на новоизлюпената Босна и Херцеговина казваха, че били "мюсюлмани" по националност.
В този дух дали пък да не очакваме руснаците и турците да поведат спор кой от тях е по националност "евразиец"? :P

П.п. Благодаря на публикувалите клипчета, не съм и очаквал чак толкова нагледно потвърждение на мнението ми за новите ни "големи братя".
Последна промяна от gamaun на 17 юни 2010 19:07, променено общо 1 път.

Върни се в “World Cup 2010”