Американци ли са футболистите на САЩ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Американци ли са футболистите на САЩ?

Мнениеот vaskonti » 17 юни 2010 08:59

MORSKI написа:Въпроса е, че там е масово явление и не е от вчера ;)

Би ли ми обяснил за какво му е на американеца да знае къде е Бразилия, да изброи 5 държави с У и да знае столицата на Франция? Ти като знаеш подобни безценни факти прилагаш ли ги някъде в ежедневието, без да броим кръстословиците, естествено?
Въобще това ли ти е критерия за "тъпота" - да знаеш сума ти ненужни факти във всякакви възможни области и да си специалист по всичко(тоест по нищо в крайна сметка), вместо да се съсредоточиш в една и да си станеш тесен специалист, разбиращ си от работата? Осъзнаваш ли, че един обикновен 30 годишен служител в маркетигов отдел на средна американска фирма с 10 години стаж по специалността си вероятно знае много повече за търговията от който щеш професор в нашите университети, който обаче вероятно може да ти изброи всички европейски столици, както и половината африкански. Ти кой от двамата би наел в твоята фирма да оглави Маркетинга?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
medenka
Контакти:

Мнениеот medenka » 17 юни 2010 10:03

Странна тема, особено когато върви Световно първенство. :shock:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=fJuNgBkloFE :lol:
Последна промяна от medenka на 17 юни 2010 12:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 17 юни 2010 11:20

vaskonti написа:

....Би ли ми обяснил за какво му е на американеца да знае да изброи 5 държави с У .....

Абе, аз си мисля, че и поне 50% от българите ще видят зор да изброят 5 държави с "У".
Уругвай в Америките,
Унгария в Европа,
Уганда, в Африка
Узбекистан в Азия. ...

:idea:
хайде има още една в Европа и ... поне аз не знам други. Колкото до акъла на сьединеноамериканощатистите и аз не съм му фен, но виж на практичността им със сигурност съм. А на тези, които не харесват, че са полу-присвоили името американци, ДА ДАДАТ предложение как да ги наричаме.

П.П. Украйна
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 17 юни 2010 11:38

Aбе незнам за американците, а и не ме интересуват тия 120 килограмови прасета, чиито жени приличат на слон в петия месец,ама ми писна да чета колко са тъпи българите и как за нищо не ставаме!!Еми като не ви харесва, къв го дирите тука??? :evil: :evil: :evil:
Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 юни 2010 12:02

cska_90 написа:Aбе незнам за американците, а и не ме интересуват тия 120 килограмови прасета, чиито жени приличат на слон в петия месец,ама ми писна да чета колко са тъпи българите и как за нищо не ставаме!!Еми като не ви харесва, къв го дирите тука??? :evil: :evil: :evil:

Дай ми поне 1 критерий по който личи, че американците са тъпи, а пък ние не?
[/center]

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 17 юни 2010 12:37

vaskonti написа:
cska_90 написа:Aбе незнам за американците, а и не ме интересуват тия 120 килограмови прасета, чиито жени приличат на слон в петия месец,ама ми писна да чета колко са тъпи българите и как за нищо не ставаме!!Еми като не ви харесва, къв го дирите тука??? :evil: :evil: :evil:

Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 юни 2010 13:03

cska_90 написа:
vaskonti написа:

Смяташ, че ние сме доста умни след като знаем паричната единица на Англия, кой е Фидел Кастро и кои са страните членки на ОПЕК? Това ли ти е критерия за интелигентност - трупането на куп безполезна в живота информация? Ти като ги знаеш всички тия факти какво правиш с тях? Освен да се гордееш, че ги знаеш, разбира се? Какъв според теб ще е резултатът ако който и да е от тия хора от клипа ги питат нещо по специалността, в която работят и зададат същите въпроси на българин, работещ в същата област? Кой според теб ще изглежда крайно глупав? Българина вероятно би могъл да каже "е да, ама аз пък знам коя е столицата на Уганда и кои страни членуват в ОПЕК" и всички да почнат да цъкат с език колко много знае, ама всъщност колко е полезното нещо в цялото това "знание"?
[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 15:00

vaskonti написа:
MORSKI написа:
DmG написа:АМЕРИКАНЦИТЕ може да нямат огромна обща култура , но кое е по добре -
да знаеш малко , но по специалноста си и да взимаш 10 000 $
или да имаш голяма обща култура и да работиш за 500 $ ( и хората които имат обща култура в България ако не сте забелязали са над 20 години - малките които сега учат - нищо не научават )
Един голям българин го е казал : Америка са направили от пустинията рай , а ние от рая направихме пустиня !!!!!!!!! Кой е по тъпия сега ???????????

Мисля, че е по-добре да вземам 1000 -1200 лева, но да знам, че имам апартамент и утре няма да бъда изгонен!
От тези 10 000 знаеш ли колко змаинават за вноски за къщите им, апартаментите, колите, ексурзии и т.н... Храната им е ужасна, пълна е с ГМО, познати които са били там от фиданки станаха слонове :shock: :evil:
Промити мозъци със слаба култура, липса на идея за живот- цял живот ръководени от идеята за "американската мечта", която уж успяват да постигнат, а всъщност са в голяма илюзия! Ей такова население най-лесно се манипулира!

Баси, тъпите американци имат къщи, апартаменти, нови коли и ходят на екскурзии по цял свят? лелее...колко ли е гадно да си тъп.... добре че българите не сме тъпи, та не ни се налага да се разправяме с къщи, апартаменти, нови коли и екскурзии...

хахаха- имат къщи, ама таратанци имат.... Въобще не са техни,,,,
И като им псрат кранчето нитоп ексурзии ще видят, нито коли, нито американска мечта нищо...
Цялата тази система там е объркана и нелсучайно тъпата криза почна оттам!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 15:03

vaskonti написа:

Би ли ми обяснил за какво му е на американеца да знае къде е Бразилия, да изброи 5 държави с У и да знае столицата на Франция? Ти като знаеш подобни безценни факти прилагаш ли ги някъде в ежедневието, без да броим кръстословиците, естествено?
Въобще това ли ти е критерия за "тъпота" - да знаеш сума ти ненужни факти във всякакви възможни области и да си специалист по всичко(тоест по нищо в крайна сметка), вместо да се съсредоточиш в една и да си станеш тесен специалист, разбиращ си от работата? Осъзнаваш ли, че един обикновен 30 годишен служител в маркетигов отдел на средна американска фирма с 10 години стаж по специалността си вероятно знае много повече за търговията от който щеш професор в нашите университети, който обаче вероятно може да ти изброи всички европейски столици, както и половината африкански. Ти кой от двамата би наел в твоята фирма да оглави Маркетинга?

Кой ти говори за това? Както вече ти казаха- масата от тях не могат да си вържат обувките на кратата и затова ще визвикат нужния "специалист" да ги ошмули яката и да са доволни!
Хич не ми хвлаи такива хора! Неслкучайно най- големите открития в света са направаени на тяхна територия, НО ОТ ЧУЖДЕНЦИ!
Това им е политиката- прилапват хора от по-бедни страни, които да са кадърни и да вършат работа- за техни цели!
Ако знаешп колко наши учени са заминали за там и там са направили своите открития, само защото у нас няма база и никой не гледа на тях сериозно...
И това е било още по соц. време...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 юни 2010 15:46

MORSKI написа:
vaskonti написа:

Кой ти говори за това? Както вече ти казаха- масата от тях не могат да си вържат обувките на кратата и затова ще визвикат нужния "специалист" да ги ошмули яката и да са доволни!
Хич не ми хвлаи такива хора! Неслкучайно най- големите открития в света са направаени на тяхна територия, НО ОТ ЧУЖДЕНЦИ!
Това им е политиката- прилапват хора от по-бедни страни, които да са кадърни и да вършат работа- за техни цели!
Ако знаешп колко наши учени са заминали за там и там са направили своите открития, само защото у нас няма база и никой не гледа на тях сериозно...
И това е било още по соц. време...

Кой говори за това ли? Мислех, че говорим за съществените неща, за знанията, които имат някакво практическо значение все пак. Не можел да си върже обувките или да смени крушка сам? Това ли е за теб важното и показателното в живота?
Ако има филм, който показва точно какви сме ние, българите, това е филма Специалист по всичко - във всичко сме "компетентни", но крайна сметка не разбираме от нищо като хората. Показателна е и тая тема - много хора продължават да смятат, че колкото повече безполезна информация знаеш, толкова си по-интелигентен, което очевидно е крайно сбъркана логика - типично българска. А истината е, че не количеството информация те прави умен, а това как боравиш с наличната информация!
[/center]

Върни се в “World Cup 2010”