Харчи ли и колко Община Пловдив пари за спорт?
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Boksiorcheto
Re: Харчи ли и колко Община Пловдив пари за спорт?
Тук става дума за това как община Пловдив се гаври със нашите пари и данъци,а вие (в частност Тони Петров) го обърнахте на простотия. Тони,не си прост човек,но показваш своята простотия в момента. Става въпрос за парите за спорта,а ти тръгваш да ми говориш как сме нямали право да искаме пари от общината. И що? Що да нямаме право? Общината трябва да финансира нейната собственост. Все едно някой да дойде и да ти ремонтира колата,а ти дори и да не му помогнеш. Айде стига глупости. Всеки да си гледа отбора.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!
toni petrov написа:Идеята на темата ви е ,само и единствено как уж ,чрез общественото мнение да шантажирате и манипулирате Общината да ви даде пари.
Малоумен или не ,знам ,че анти морално е ръководството Ви да иска пари с писма до общината .Убеден съм,че по времето на любимият ви Кмет-Чомаков,концесията е направена в ущърб на Общината и обалгодеталства само дружеството Локомотив.
Не!Идеята на темата е да се обърне внимание на това,че парите за спорт,които заделя общината са малко и се харчат нецелесъобразно!Ти си този,който насочва дискусията в друга посока и то с приказки наизуст!Ако поне си беше направил труда да прочетеш условията за концесия на стадион "Локомотив" щеше да разбереш,че са абсурдни и са само в ущърб за концесионера.
А колкото до това колко мислят в общината за спорта в града показателен е фактът,че се допусна да се разруши и застрои комплекса около Колодрума,където спортуваха 4-500 човека всяка седмица.Построи се цял Ж.К.,а железата за фамозната зала ще ги гледаме да стърчат още доста дълго време!
Няма такова нещо като НЕЙНАТА собственост, НА ОБЩИНАТА и тн. Има НАШАТА собственост, защото щом е общински един обект той е мой, твой и на всички пловдивчани. И ние сме толкова отговорни и ВИНОВНИ за това, че сме оставили тези простаци да оставят спортните обекти на ПЛовдив да се разрушат, колкото и самите общинари!
ULTRAS PLOVDIV SINCE 1995
- Boksiorcheto
NUP-1995 написа:Няма такова нещо като НЕЙНАТА собственост, НА ОБЩИНАТА и тн. Има НАШАТА собственост, защото щом е общински един обект той е мой, твой и на всички пловдивчани. И ние сме толкова отговорни и ВИНОВНИ за това, че сме оставили тези простаци да оставят спортните обекти на ПЛовдив да се разрушат, колкото и самите общинари!
Ми кво да направим? Да хванем по една тояга и да ги изтрепем ли?
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!
Boksiorcheto написа:NUP-1995 написа:Няма такова нещо като НЕЙНАТА собственост, НА ОБЩИНАТА и тн. Има НАШАТА собственост, защото щом е общински един обект той е мой, твой и на всички пловдивчани. И ние сме толкова отговорни и ВИНОВНИ за това, че сме оставили тези простаци да оставят спортните обекти на ПЛовдив да се разрушат, колкото и самите общинари!
Ми кво да направим? Да хванем по една тояга и да ги изтрепем ли?
Не!Следващия път като гласуваме да мислим повече.И да помним щедрите предизборни обещания и да следим стриктно за тяхното спазване.И да търсим отговорност за неспазването им!
staria написа:Славчо, замисли се дали искаш втори мандат, защото без гласовете на феновете на Пловдивския любимец никой не може да управлява този град.
Няма как да се сдържа да не се изсмея :D
Отделен въпрос е, че Гафчо е изключителен далавераджия, беше ясно още преди да го изберат. Аз лично, като гласувах, задрасках всичките кандидати, за да ми се счита за невалиден вота, защото нямаше кандидат, който да ме устройва

Тоя изперкал фрол Тони постоянно си рекламира клюкаското гнусно сайтче. Чудя се как го търпят след като макар и в жалко малка степен се явява конкурент на медията в чийто форум тоя индивид пише???
- sorcererals
- Контакти:
От гледна точка на спорта, общината ни не става и за чеп за зеле. Има много общински клубове, част от които обаче само смучат кинти и не изпълняват никаква дейност, или ако все пак развиват някаква, тя е за да замаже очите. Всички имаме право да поискаме от общината да си поддържа собствеността, а ние като данъкоплатци имаме право да търсим сметка на некадърниците и боклуците. Само че , докато гласуваме по инерция, това няма да се случи. Също така няма да стане, ако всеки дърпа към себе си и гледа да прецака другия, както се случва и в тази тема. Нека модератора да изтрие или премести глупавите спорове, а темата наистина да остане за коментари , защото определено е смислена.
Абсолютно прав е гандалф, чрез разни фиктивни дружества, се източват маса пари! Ако се разгледа бюджета съм убеден, че са се заделяли средства за спортове, в които не сме и подозирали, че имаме велики успехи като кърглина сигурно... Дори си мисля, дали не трябва да се напише едно отворено писмо до премиера да речем, в което да помолим следващата операция "наглите" да е "спортистите"...
ULTRAS PLOVDIV SINCE 1995
- sorcererals
- Контакти:
Е как да нямаме успехи в спортове като бейзбол(преди времем знам, че имаше отбор в Пловдив), хокей на трева(за това съм сигурен, че търсеха състезатели), а предполагам вече и американски футбол(в София знам, че се тренира на няколко места, няма да се учудя и в Пловдив да има клуб). В тези спортове имаме нечувани(щото верно никой не ги е чувал
) успехи. Дори и да греша с тези спортове, ако се зарови човек повече в спортните клубове в града, съм сигурен че ще открием поне 10-тина клуба в различни спортове, които нямат никакви традиции и успехи в страната, но смучат кинти като субсидии. За мен лично, най-добрия вариант е , парите за спорта да се съсредоточат там, където имаме традиции и успехи в града. Да се направи поне един стадион , лицензиран за УЕФА и още един за А група. Финансирането на футболните отбори си е за сметка на собствениците, но общината трябва да осигури местата за провеждане на срещи от най-високо ниво. Трябва да се направят залите за баскетбол и волейбол, защото там винаги сме били силни. Да се подновят школите с паралелки в спортното училище и да се дават пари за тези отбори. Бокса също е спорт, в който винаги сме имали успехи. Кану-каяк също - жалко за базата която имаме, като не можем да я използваме пълноценно. Със сигурност пропускам някой спорт, но в общи линии е това. Всички останали спортове, на аматьорско ниво. Финансират се само състезатели или клубове, чиито резултати покриват съответните нормативи , но не тези нормативи, които са на олимпийския принцип, а такива, които ще дадат възможност, съответните клуб или състезател да постигнат нещо значимо. Постигнат ли наистина успехи, може да бъдат възстановени по-голямата част от парите за подготовката на съответния състезател/клуб. Да се вложат пари в оправяне на спортните площадки и зали, да се предоставят за аматьорски спорт и да се поддържат. Всичко може да се направи така, че ако някой започне да руши направеното, да му бъде наложено да го възстанови със собствени средства. Това е напълно възможно и реално, ама се иска бачкане, а в нашата община тази дума е много непозната.
П.С. Нещо , което не е много по темата и може би част от хората ще подскочат, но май ще се окаже истина.
На концерта за "Свободен Ботев" миналия май, отидох до едно магазинче да купя цигари и бира, а момичето зад щанда ме шашна със следните думи(цитирам по памет): "Много хора събрахте, браво. Майка ми казва, че този град ще се оправи, само когато феновете на Ботев и Локо се обединят и се вдигнат заедно срещу безхаберниците." Честно, останах много изненадан, а самата тя каза, че не е фен на никой от отборите.

П.С. Нещо , което не е много по темата и може би част от хората ще подскочат, но май ще се окаже истина.
На концерта за "Свободен Ботев" миналия май, отидох до едно магазинче да купя цигари и бира, а момичето зад щанда ме шашна със следните думи(цитирам по памет): "Много хора събрахте, браво. Майка ми казва, че този град ще се оправи, само когато феновете на Ботев и Локо се обединят и се вдигнат заедно срещу безхаберниците." Честно, останах много изненадан, а самата тя каза, че не е фен на никой от отборите.