ЦСКА пусна декларация за Да Коща

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: ЦСКА пусна декларация за Да Коща

Мнениеот msm » 12 яну 2009 14:07

sedem_!_dva написа:[
Да точно това имам предвид. Зад тази декларация стоят новите собственици, но не мислиш че се получава нещо като при смяната на правителствата, новото се застъпва за далаверите на старото и не прави нищо, за да ги разобличи, а точно обратното всичко се узаконява.

Оооо, мисля че доста си се объркал относно правителствата. Не съм видял и чул до сега, новоназначено правителство да не е изкарвало керливите ризи на старото. Друг е въпросът, че след това правят като тях. Но тук не става въпрос за узаконяване, а за търсене на права и то от институции незвисещи от българската действителност.

Потребителски аватар
sedem_!_dva

Мнениеот sedem_!_dva » 12 яну 2009 14:21

msm написа:Оооо, мисля че доста си се объркал относно правителствата. Не съм видял и чул до сега, новоназначено правителство да не е изкарвало керливите ризи на старото. Друг е въпросът, че след това правят като тях. Но тук не става въпрос за узаконяване, а за търсене на права и то от институции незвисещи от българската действителност.

Обаче е точно обратното, защото аз не съм видял новото правителство последните 12 години да изкара кирливите ризи на старото, въпреки че преди избори има доста компромати от опозицията, но след това като станат на власт всичко се забравя и все едно нищо не е било преди това, защото знаят че ще дойде момент в който те пак ще са опозиция и тогава пък другите трябва да им прикриват техните далавери.
Според мен тази декларация нищо няма да постигне, казах ти моето мнение какво е. Дори и да няма успех, не смятам че ще бъде унизително за новите собственици, те просто си отстояват техната гледна точка и това ще бъде и коментара им.
NON MOLLARE MAI

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 12 яну 2009 14:54

Момчета разпространената декларация е направо смехотворна. Единствения миродавен документ за отношенията между да Коща и ЦСКА е договора между тях,а не практиката на ФИФА. Сигурен съм,че в договора изрично е упомент срока за забавяне на плащанията след който договора се прекратява АВТОМАТИЧНО. Иначе стандартния срок е максимум 2 месеца ,а не 4 както е написано в декларацията. Поне така е според Международната Федерация на Труда и клона и ITF( с чийто изисквания съм запознат). Иначе АК на БФС само удостоверява ,че договора е прекъснат,тя не е арбитър в случая.
Иначе ако искаш да приведеш на някой заплата,а той отсъства от страната има няколко начина -примерно привеждане по банков път, в дебитна карат,ако не се знае номера на сметките- откриване на сметка на името на длъжника(да Коща)в която и да е банка, изпращане на чек на посочен от длъжника(да Коща) адрес и т.н. Нито едно от тези действия не е било предприето от ПФК ЦСКА АД.
Според мен целта на разпространената декларация е да се хвърли прах в очите на привържениците на ЦСКА за да не бъде обвинявано ръководството за разтрогването на договора.

elit
Контакти:

Мнениеот elit » 12 яну 2009 15:47

1. По същество прекратяването на договора е извър-
шено изцяло в съгласие с трудовоправното законода-
телство в България, Кодекса на труда, нормативните
документи на БФС и Европейското законодателство.
2. Самите адвокати, 3 на брой, които присъстваха от
страна на ЦСКА на Заседанието на Арбитражната ко-
мисия заявиха, че ще обжалват пренасрочването на
заседанието, а не решението по същество.
3. Ако договорите с да Коща са разтрогнати по непра-
вилен начин, защо не се атакуват и тези на Настич,
Морац, Ланзад, които са прекратени по същите при-
чини?
4. В самата Арбитражна комисия участват и двама
представители на армейците, които също гласува-
ха единодушно с останалите.
5. Пуснатата декларация цели три неща
- Да се пусне димна завеса и по възможност да не
се търси вина от Томов и кандидат-купувачите
- Да се сплаши сътезателя, с цел евентуално завър-
щане, както и бъдещи собственици.