Този стил с "Виж видео само тук", "Извънредно" (за нещо 'дето да е извънредно да е извънредно - колко да е извънредно), това, че веднъж третата водеща новина отричаше първата
Нещо сте в грешка американци???
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Нещо сте в грешка американци???
А на мен на букмарк ми е форума на гонг. За мен форума на гонг е по-достоверна и по-интересна медия от сайта, което звучи абсурдно, ама...
Този стил с "Виж видео само тук", "Извънредно" (за нещо 'дето да е извънредно да е извънредно - колко да е извънредно), това, че веднъж третата водеща новина отричаше първата
(не помня за какво) ... та този тип списване не ме кефи. Чета историите на Деян ФЦК, или пък някакъв монолог на истински фен, който гори за отбора си, ама така го е написал, че то не е нужно даже да ти е интересен футбола, за да се зарибиш да го четеш, интересни факти за играта и т.н., и т.н.... А гонг не са виновни...
Авторката на статията дори не е разбрала с каква цел е поставено това заглавие, а опитите й да го оправдае като шега и закачка на фона на този цитат 
са просто нелепи. И какво стана, опитахме са да се присмеем на американските журналисти, че не разбират от футбол, а всъщност ние станахме за смях...Естествено, от изданието веднага се защитиха, че са търсели шегата, но за всички нас, футболните познавачи, това си е просто невежество…
- Maria Mitsova
- Контакти:
В действителност, се радвам, че има такъв отклик на написаното. В действителност, имах предвид да е само шега.
Чета много отдавна американските медии, и да Post определено е таблоид. Смятам, че поне откъм журналистика и US медии, мога да се изказвам свободно
Още нещо, макар, че сигурно ви се иска да е друго - аз наистина знам какво имат предвид авторите под заглавието, наясно съм, че САЩ всъщност НАИСТИНА печели нещо от този резултат и т.н.
Ииии, whatever, важното е да има толерантност към това, което хората се опитват да предложат. Извинявайте всички, които съм засегнала
Пак, с най-добри чувства, за едно хубаво Световно, и да стискате палци САЩ да излезе от групата, като мен
Чета много отдавна американските медии, и да Post определено е таблоид. Смятам, че поне откъм журналистика и US медии, мога да се изказвам свободно
Още нещо, макар, че сигурно ви се иска да е друго - аз наистина знам какво имат предвид авторите под заглавието, наясно съм, че САЩ всъщност НАИСТИНА печели нещо от този резултат и т.н.
Ииии, whatever, важното е да има толерантност към това, което хората се опитват да предложат. Извинявайте всички, които съм засегнала
Пак, с най-добри чувства, за едно хубаво Световно, и да стискате палци САЩ да излезе от групата, като мен
Follow me on Twitter - @mimi_blanco
Явно някой фен на Англия в екипа на Гонг е решил да си излее яда в остроумна статия.

Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!
Заглавието на колегата "Нещо сте в грешка, американци" е абсолютно неправилно смислово. Няма такъв народ "американци", защото няма държава Америка, има континент Америка (лично аз имам резерви и към наименованието САЩ, защото на континента има и други съединени щати, например мексиканските и бразилските). Съответно употребата на словосъчетания като "американски президент", "американска икономика", да не говорим пък за """американска култура""" (броят на кавичките трябва да е максимално голям) са погрешни в самата си същност, когато се отнасят към така наречените Съединени американски щати. В рамките на шегата бих препоръчал жителите на новия ни биг брадър да бъдат наричани "съединеноамериканощатци", а ако някой даде по-кратък вариант, ще му бъда безкрайно благодарен.
Иначе футболистчетата на си САЩ играха прилично, заслужиха си точката, дори при малко повече късмет можеха да се окажат и победители.
Иначе футболистчетата на си САЩ играха прилично, заслужиха си точката, дори при малко повече късмет можеха да се окажат и победители.
евала на авторката, че влезе у форуму, и че се опитва да каже за какво иде реч на неразбралите!
но нека и да приеме критиката, която и се отправя, че все пак статията, не е оставила нужното иронично впечатление!
"тънката ирония" е за тесен кръг от хора, не всички я хващат! за масово ползване трябва да се пуска малко по-удебелена ирония, така по-голяма част от читателите ще я хванат! Ако някой ден ГОНГ достигне нужните професионални висини, то може пак да заложете на тънката ирония!
Докато четях статията се сетих за едно заглавие от предния месец: "ЦСКА играе контрола с Интер в София"
Статия появила се 3 дена след като Интер(Милано) покори европейския клубен футболен връх! Сигурен съм, че феновете на ЦСКА са хванали тънката ирония на заглавиято, колкото евнух си е хванал оная работа!!!
но нека и да приеме критиката, която и се отправя, че все пак статията, не е оставила нужното иронично впечатление!
"тънката ирония" е за тесен кръг от хора, не всички я хващат! за масово ползване трябва да се пуска малко по-удебелена ирония, така по-голяма част от читателите ще я хванат! Ако някой ден ГОНГ достигне нужните професионални висини, то може пак да заложете на тънката ирония!
Докато четях статията се сетих за едно заглавие от предния месец: "ЦСКА играе контрола с Интер в София"
Статия появила се 3 дена след като Интер(Милано) покори европейския клубен футболен връх! Сигурен съм, че феновете на ЦСКА са хванали тънката ирония на заглавиято, колкото евнух си е хванал оная работа!!!

Lyubooo написа:евала на авторката, че влезе у форуму, и че се опитва да каже за какво иде реч на неразбралите!
+1
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
Maria Mitsova написа:В действителност, се радвам, че има такъв отклик на написаното. В действителност, имах предвид да е само шега.
Ииии, whatever, важното е да има толерантност към това, което хората се опитват да предложат. Извинявайте всички, които съм засегнала![]()
Можеш откъм всичко да се изказваш свободно .... Все пак не сме Америка
В последните месеци Гонг удариха няколко греди по отношение на лични коментари - за Интер, за Бенитес, сега и това с американците.
Бих препоръчал на Мицова да наблюдава по-добре и материалите, които излизат в сайта, защото с тези грешки сайтът олеква и заприличва на спортен блог.
Бих препоръчал на Мицова да наблюдава по-добре и материалите, които излизат в сайта, защото с тези грешки сайтът олеква и заприличва на спортен блог.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Maria Mitsova написа:В действителност......... като мен
Сори ама пет пъти сигурно вече ти чета статията и се опитвам да намеря тънкия хумор и не мога , виждам само дебелашка шега предизвикана от невежество и опит за внезапно остроумие. Като типичен овен няма да ти повярвам просто ей така , че всъщност видиш ли , статията има там , нещо си , скрито за всички с IQ под 140.
Би било да добре да разясниш на всички които са писали в темата , къде точно е тънкият хумор с цитати и да ни преведеш всъщност какво трябваше да разберем ние, защото се оказва , че освен 2ма-3ма , единият от които сигурно е приятелят ти, никой друг не може да зацепи смисъла на тази статия.
А щом си наясно , както твърдиш , с щатската и великобританската преса, със сигурност си забелязала , че там всяко второ заглавие е игра на думи.
Та последно - с тази статия коя нация се опита да изкараш тъпа - Щатите или нас, Българите , че всички разбираме от футбол (и как по дяволите това би трябвало да се сметне за интересен тънък хумор и да се върже с едно оригинално заглавие...)
М?
Винаги ми е било чудно как някои хора стават журналисти и по-важното - кой редактор им позволява да публикуват