Пускам тая тема, защото ми писна от посредствена журналистика:
http://worldcup.gong.bg/view_article.ph ... _id=140445
не може да има такава статия.... Някой е много далеч от съвременната журналистика. И това не е НЙ Поуст.
Нещо сте в грешка американци???
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist
-
- Контакти:
Re: Нещо сте в грешка американци???
И как да не е Поуст,като се вижда името на вестника - Post
е - ясно че е Поуст. Имах предвид, че това не е грешка на Поуст, а нормална истинска спортна журналистика, за разлика от статията в Гонг, която е пълна посредственост. Моите уважения към екипа на гонг, фен съм им голям, но това е пълна боза - опит да критикуваш нещо по заглавие - при това такова, каквото сам никога не можеш да напишеш. Не е като "Гана удари с дузпа Сърбия" - това виждам сега. Просто отдавна чета американски медии и знам, че хората много си падат по оригинални заглавия и това е едно от тях ... и да твърдиш,че това е "...си е просто невежество" значи, че си лишен от елементарна езикова култура, чието поне минимално количество е необходимо да пишеш за някоя медия .... Още повече, че този който я е писал се е закичил с гордото "футболен познавач"
- Trueplayer
- Контакти:
alcho написа:е - ясно че е Поуст. Имах предвид, че това не е грешка на Поуст, а нормална истинска спортна журналистика, за разлика от статията в Гонг, която е пълна посредственост. Моите уважения към екипа на гонг, фен съм им голям, но това е пълна боза - опит да критикуваш нещо по заглавие - при това такова, каквото сам никога не можеш да напишеш. Не е като "Гана удари с дузпа Сърбия" - това виждам сега. Просто отдавна чета американски медии и знам, че хората много си падат по оригинални заглавия и това е едно от тях ... и да твърдиш,че това е "...си е просто невежество" значи, че си лишен от елементарна езикова култура, чието поне минимално количество е необходимо да пишеш за някоя медия .... Още повече, че този който я е писал се е закичил с гордото "футболен познавач"
Много си прав братко,но в БГ знаем,че журналистите са се взели малко повече на сериозно,а масово има неграмотни сред тях.Заглавието си е напълно оригинално,защото за отбор като САЩ 1:1 срещу Англия е с цената на победа.Самите американци казаха,че никой не очаква от тях нищо срещу Англия,така,че напълно нормално да се радват на 1:1 като на спечелени 3 точки,а не 1

-
- Контакти:
Българските журналисти отдавна са показали че са на ужасяващо ниво ... това е поредното доказателство.
Да, гонг просто избухнаха с тая новина, евалата. Толкова ли няма какво да се пише, при положение че в момента никак не липсват ИСТИНСКИ спортни новни. Ако беше *** - не бих обърнал внимание... ама това не е ***
Не са невежи американците, човека дето е писал статията за гонг невеж, доста невеж 

________ЛЕВСКИ СОФИЯ

Последна промяна от naso на 13 юни 2010 23:24, променено общо 1 път.
ГУНДИ Е ВЕЧЕН
- Maria Mitsova
- Контакти:
Все си мислех, че ще схванете шегата и смешката в целия материал, ама явно съм грешала. Сигурно е първо, че NY Post е един от най-големите таблоиди, подобно на The Sun, но и че никой не се смята за по-сериозен журналист от тях.
Аз съм автор на материала, и си го харесвам, честно казано, мисля, че е достатъчно забавен.
Иначе американците са супер напреднали във футбола, и смея да твърдя, че съм най-големия им привърженик в редакцията
Поздрави на всички, и да не приемаме толкова насериозно всичко, нали?!
Аз съм автор на материала, и си го харесвам, честно казано, мисля, че е достатъчно забавен.
Иначе американците са супер напреднали във футбола, и смея да твърдя, че съм най-големия им привърженик в редакцията

Follow me on Twitter - @mimi_blanco
-
- Контакти:
Trueplayer написа:alcho написа:е - ясно че е Поуст. Имах предвид, че това не е грешка на Поуст, а нормална истинска спортна журналистика, за разлика от статията в Гонг, която е пълна посредственост. Моите уважения към екипа на гонг, фен съм им голям, но това е пълна боза - опит да критикуваш нещо по заглавие - при това такова, каквото сам никога не можеш да напишеш. Не е като "Гана удари с дузпа Сърбия" - това виждам сега. Просто отдавна чета американски медии и знам, че хората много си падат по оригинални заглавия и това е едно от тях ... и да твърдиш,че това е "...си е просто невежество" значи, че си лишен от елементарна езикова култура, чието поне минимално количество е необходимо да пишеш за някоя медия .... Още повече, че този който я е писал се е закичил с гордото "футболен познавач"
Много си прав братко,но в БГ знаем,че журналистите са се взели малко повече на сериозно,а масово има неграмотни сред тях.Заглавието си е напълно оригинално,защото за отбор като САЩ 1:1 срещу Англия е с цената на победа.Самите американци казаха,че никой не очаква от тях нищо срещу Англия,така,че напълно нормално да се радват на 1:1 като на спечелени 3 точки,а не 1
+1
-
- Контакти:
Maria Mitsova написа:Все си мислех, че ще схванете шегата и смешката в целия материал, ама явно съм грешала. Сигурно е първо, че NY Post е един от най-големите таблоиди, подобно на The Sun, но и че никой не се смята за по-сериозен журналист от тях.
След като ни сподели, че е забавен и като го прочетох като такъв, забелязах тънкия хумор. Но в първия момент и аз се възмутих. Ако не греша, много неща се крият в следните фрази:
"докато и те, като българите например, започнат всички да разбират от футбол."
"за всички нас, футболните познавачи"
...... или греша?