Феновете на ЦСКА с питане към министъра на спорта
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Синьо сърце
- Контакти:
Re: Декларация
Да,наистина много е удобно да се забрави,че Левски и Славия са имали стадиони преди 9 септември,национализирани от народната власт!Но това не е важно-важно е да се набива и повтаря до безкрай,че на Левски са му подарили стадиона,че Иван Леков е вдигнал засада на Бисер Иванов(това е много интересен казус-наистина според днес действащите правила засада няма,но отново много удобно се пропуска,че тогава правилата бяха други и Бербатов в момента на паса е зад гърба на защитата).Въобще това са принципите на един грачещ журналист,които могат и да хванат дикиш сред нискоинтелигентната и лумпенизирана част от червената общност(за радост не всички са такива).Между другото същият шаман нагло заяви,че по всички стадиони кънтяло"Говеда!Говеда!" като присъда над сините изверги...Аз подобно нещо не съм забелязал,освен в Перник и на ст."Хр.Ботев".Но пак удобно се пропуска,че от много години рефренът"червени боклуци" кънти много по-мощно и на повече стадиони.Но стига с дребните заяждания-нещо по темата.Стадион в Борисовата градина няма да има и това трябва да е ясно!С тая декларация ще му накривите на министъра дедовия,трябва да се променят куп закони заради този строеж...Един ден,като вкарате 121 депутати в НС-може,но сега - забравете!Впрочем ние едно време бая годинки поиграхме на националния-свиква се!Тогава ни подигравахте,че си нямаме стадион-помните ли?Е,ние помним,а явно помни и който трябва.Приятни и дълги години домакинстване на националния стадион-да ви е честит!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
от dodo7271 на 08 Юни 2010 16:21
По моята логика, Титан купуват едно парче земя в Дружба или Младост и правят свръхмодерен стадион, щом имат 200 милиона евро за такова нещо. Както го правят в нормалните държави. Но защо те искат да го правят точно на пъпа на София? Ако не знаеш защо, влез в сайтовете за имоти и сравни цената на земята в крайните квартали и в Борисовата градина. По същата логика Батков защо иска Раковски? Ами защото земята в "Иван ВАзов" струва 2000 евро кв.м, а на "Герена" е 200 евро. Да не мислиш, че Титан са първите, които опитват да правят тази далавера?
Доста злобица се е събрала в теб.Да не си обядвал със злъчката си,или малоумието ти се дължи на липсата на връзка между главния(ако го имаш) и гръбначния ти мозък!Зная болката ви.Вас ви боли,защото нашия дом е в центъра на София,докато вие успяхте само да заграбите едно парче земя близо да отколешния дом на феновете ви в махалата.Това творение,което е нацвакано с фотошоп можеш да го завреш там,дето слънце не огрява.Първия документ,засвидетелстващ историята на Левски е свързан с анексирането на Пощенски клуб "Княз Кирил" през 1944 година.Цялата ви история е измислена на базата на спомените на Боркиша.Недейте да ми говорите за някаква държавна собственост в Българска армия.Цялата собственост на земята и съоръженията върху нея е описана в нотариален акт и е нагло отнета от собствениците и от тия комунисти,чиито любим клуб бяхте вие.Вашето поведение е нагло от всякъде.Точно вие сте клубът,който абсолютно незаконно и криминално ползва държавна собственост!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
- barabata.cska
- Контакти:
Samoyl написа:ш-ш-ш...ти недей сравнява мен ..обикновенния човечец дето си изкарва парите с труд,пот и нерви...с тези "същества". Не ме карай да ти обяснявам,че няма такива балами да направят стадион просто ей така ! Всичко е свързано с интереси.Миша чорни що влагаше пари в Левски....просто стъпи на интересите на Костов и комунистите...просто сега управляващите,комунистите, костов всички са недосегаеми. И си плетат ли плетат !
А ти още ли се заблуждаваш че батков дава парите а не евреиският престъпник,който започна да си обира парите обратно
vaskonti написа:niki87 написа:vaskonti написа:Аз искам да ми припомниш как е създаден ЦСКА и ако правилно разбирам намека ти, би ли погледнал подписа ми?
Второ, би ли ми показал примерно устава от създаването на Левски, просто ми е любопитно. Все се говори за него, пък никой не го е виждал. Дай да го видим!
10 милиона дълг?? То бива да закръгляш, ама това твоето е...не знам. Дано не работиш като счетоводител.
Нормалните хора отдавна не виждат комунисти навсякъде около себе си. Не знам защо ти виждаш...
Ок, мерси. А нещо за Указа на ЦСКА имаш ли?
Къде казвам че ЦСКА е създаден с указ?...То някой знае ли как е създаден този отбор,има ли някакъв документ,я протокол,я указ,каквото и да е?...
Левски е истински отбор,с истинска история и истински фенове!
Къде казвам че ЦСКА е създаден с указ?...То някой знае ли как е създаден този отбор,има ли някакъв документ,я протокол,я указ,каквото и да е?...
1.Атлетик-Слава23,или изписван като АС23:
"Офицерски спортен клуб АС23,устав,чл.1:Името на клуба е е офицерски спортен клуб АС23-София.Клубът е основан на 4 ноемврий 1923г. в град София чрез обединението на Офицерския спортен клуб- София/основан 1919г./,спортния клуб Слава-София и спортния клуб Атлетик/основан 1913г./.Офицерският спортен клуб АС23 е член на Българската национална спортна федерация от окръжието на Софийската спортна област.-Лит.:Силвестър Милчев-Български футболни корени,Сф,2005г.,стр.74,с факсимиле на документа.
Учредително свидетелство на АС23 от 1923г.:"Сп.кл.АС23 за пръв път - деня на образуването си - е устроил скромно празненство на игрището си в Борисовата градина.При участието на военна/!/музика са били играни игри,а след това и футболна игра с соф.маджарски Спортклуб,при резултат 3:1 в полза на АС23.Футболният тим на АС23 обещава да бъде един от претендентите за първенство в Федерацията.Управ. съвет на клуба се е конституирал както следва:предс.Н.Карагьозов,подпр. ротмистър Златоустов,секр.Ник.Зюмбюлев,кас.-дом.Б.Инджев,зав. спорта д-р Т.Зъбов.,членове съветници:д-р Ив.Славов,г-ца М.Личева,поручик Тихчев,Пав.Грозданов,подпоручик Милошев,капитан Кусев и Георги Исайев."-Лит.:сп."Спортен преглед",орган на Софийската спортна лига/ССЛ/,брой 22-23/в една книжка,б.а./от 20 ноември 1923г.,стр.4.
2.Чавдар:обединителния протокол на Чавдар,публикуван в брой 9 на вестник "Народен спорт" от 14 ноември 1944г.,на стр.2 от вестника:"Сп.кл.Чавдар-София.В обединителното събрание на на 9 ноемврий т.г./1944,б.а./,между представителите на клубовете АС23,Спартак и Шипка-Победа на което се създаде новия мощен народен сп.кл.Чавдар,за времене управителен съвет на новия клуб бяха избрани:от АС23:ген.-майор Владимир Стойчев,Владимир Димитров,Люб.дойчев,Асен Нейков,Ив.Башев,Жак Бенбасат, и Симо Симов.,от сп.кл.Спартак:Алекс.Велчев,Васил Цветков,,Вас.Божилов,Д.Чолаков,Цонко Христов,Н.Гелев и Н.Лещаров.,от сп.кл.Шипка-Победа:Тод.Футеков,Ас.Павлов,Тод.Конов,Н.Найденов,Б.Николов,Хр.Атанасов,Кр.Петков.".-
Чавдар София-документ 2:Обединителен протокол.Препис.Днес девети ноемврий 1944г.,в София,представители на временните ръководства на клубовете АС23,Спартак и Шипка-Победа,вдъхновени от желание за създаване на условия за истинско народно масово спортуване и за изграждане на една мощна универсална спортна организация,годна да проведе на дело новите идеи на Централния спортен съвет,единодушно решиха в съвместно заседание:
Трите гореизброени клуба се обединяват в един клуб,под славното име Чавдар,символ на народната борба за свобода.За временен управителен съвет на новообединения клуб Чавдар бяха представени и приети:1.от АС23:генерал-майор Владимир Стойчев,Владимир Димитров,Любен Дойчев,Асен Нейков,Иван Башев,Жак Бенбасат,Симо Симов. 2.от Спартак:Александър Велчев,Васил Цветков,Васил Божилов,Делчо Чолаков,Цонко Христов,Никола Гелев,Никола Лещаров. 3.от Шипка:Тодор Футеков,Асен Павлов,Тодор Конов,Никола Найденов,Б.Николов,Христо Атанасов,Крум Петков.
Подписали присъствуващите представители за :АС23:Вл.Димитров/п/,Ив.Башев/п/,Л.Дойчев/п/. Спартак:Ал.Велчев/п/,В.Цветков/п/. От Шипка-Победа:Ас.Павлов/п/,Т.Футеков/п/,Т.Конов/п/. Вярнос оригинала/подпис/."-Лит.:Силвестър Милчев-Български футболни корени,Сф,2005г.,стр.138-139 с факсимиле.
Чавдар се преименува на ЦДВ:"Годишно-отчетното събрание на Чавдар - София ще се състои в неделя сутрин/15 февруари 1948г.,б.а./ във Военния клуб. Отложеното от миналата неделя годишно отчетно събрание на Чавдар - София ще се състои тази неделя 15т.м./февруари,б.а./ от 9 часа сутринта в салона на Военния клуб.В дневния ред на събранието освен другите точки,ще бъде поставен за разискване и въпроса за обединението на Чавдар с физкултурния колектив при Централния дом на войската.Присъствието на всички членове на дружеството е задължително."-вестник "Народен спорт",брой 300 от четвъртък 12 февруари 1948г.,стр.2./На 15 февруари 1948г. обединението е гласувано и Чавдар се преименува на Централен дом на войската,изписван в съкратена форма като ЦДВ./.
Септемврийския т клон на ЦСКА: Септември/София/. Спортклуб/София/-при основаването си на 19 септември 1920г.,клубът избира следният управитилен съвет в състав:председател:Тодор Калканджиев,подпредседател:Антон Петков,Захари Бояджиев-касиер,Петър Златарев-домакин,Любен Бояджиев-секретар и Васил Михайлов-зав.спорта.-лит:Силвестър Милчев-Български футболни корени,Сф,2005г.,стр.105/по спомени,няма запазен документ за това/.
"Сп.кл. Септемврий -София. Миналата неделя/29 октомври 1944г,б.а./в салона на д-во "Добродетел" се състоя публично/!!!/ обединително събрание пна спортистите от клубовете акоах,Възраждане,Сокол и Спортклуб.Поднесе приветствия подпредседателя на Центр.спортен съвет свещ.Георги Богданов,който поздрави обединителната акция и пожела успешна работа.Събранието единодушно реши новият обединен клуб да носи името Септемврий.Избрана бе и управа на клуба."-вестик"Народен спорт",брой 7 от 7 ноември 1944г.,стр.2./На 26 март 1945г. в Септември се вливат клубовете Ботев,Устрем,Победа и Свобода,
Истината за обединението на Чавдар-ЦДВ и Септември на 5 май 1948г.:"ЦДВ и Септември се обединиха.Завчера стана официалното обединение на физкултурните д-ва ЦДВ и Септември.Избран бе нов управителен съвет с председател ген.-лейт.Боян Българанов,началник на политическото управление на войската.Обединеното физкултурно д-во ще носи името "Септември при Централния дом на войската".-вестник"Работническо дело",орган на ЦК на БРП/к/(която се преименува на БКП едва на 26 декември 1948г.,след обединение с Радикалната партия(,брой 105 от 6 май 1948г.,стр.5
""ЦДВ и Септември се обединиха.Във вторник/4май 1948г.,б.а./в седин от салоните на Централния дом на войската се състоя съвместно/!/заседание на управителните съвети/!/ на физкултурните д-ва ЦДВ и Септември.Кратък доклад за работата на комисията по обединението/!!!/ на двете д-ва изнесе полк.Ташев,след което председателят на Септември - П.Михайлов направи декларация от името на управителния съвет на д-вото,че те/!/ с готовност приемат идеята за обединение и желаят това да стане веднага/!!!/.Подобна декларация направи и подполк.Мирски от ЦДВ.При пълно единодушие и акламации беше избран управителния съвет с почетен председател министъра на Народната отбрана генерал Дамянов,председател генерал Българанов,подпредседатели - полк.Ташев,Ал.Велчев,П.Михайлов и др.Новото д-во ще носи името "Физкултурно д-во Септември при Централния дом на войската".-и отново прочетохме да се "споменава" за указ от несъществуващата по същото време БКП.Документа е публикуван във:вестник"Народен спорт",брой 336 от 6 май 1948г.,на стр.1.
Сега е твой ред!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Доколкото разбирам ЦСКА се е "получил" от сливането на сумати отбори,поне така го разбрах
,а защо точно АС 23 трябва да е първоприемник,а не примерно Чавдар или Септември,нали така се казва отбора(Септември при ЦДВ)?...Нямаш ли снимчица подобна на мойта
...Не искам да споря за подобни работи,просто защото не съм запознат в детайли с историята на въпросния клуб,но ми се струва голяма каша
...И защо по времето на комунзима никой не си е и помислял да говори за каквато и да е било връзка с АС 23 

ДокладвайОтговори с цитатRe: Декларация
от niki87 на 08 Юни 2010 19:01
Доколкото разбирам ЦСКА се е "получил" от сливането на сумати отбори,поне така го разбрах ,а защо точно АС 23 трябва да е първоприемник,а не примерно Чавдар или Септември,нали така се казва отбора(Септември при ЦДВ)?...Нямаш ли снимчица подобна на мойта ...Не искам да споря за подобни работи,просто защото не съм запознат в детайли с историята на въпросния клуб,но ми се струва голяма каша ...И защо по времето на комунзима никой не си е и помислял да говори за каквато и да е било връзка с АС 23
За всеки непредубеден,а явно ти не си,е явна връзката между ЦСКА и АС 23 през Чавдар.Такива обединения тогава,във времена на финансова и политическа криза са били съвсем нормални.Постарай се да разучиш и ще видиш с колко отбора се е обединил и Левски тогава.Друг е въпроса защо вие ги отричате в историята си?Само не ми говори за снимчици,защото има снимчица на нотариалния акт на Българска армия,докато няма и спомен за документ,доказващ правото на Левски върху Герена.
Old_death написа:ДокладвайОтговори с цитатRe: Декларация
от niki87 на 08 Юни 2010 19:01
Доколкото разбирам ЦСКА се е "получил" от сливането на сумати отбори,поне така го разбрах ,а защо точно АС 23 трябва да е първоприемник,а не примерно Чавдар или Септември,нали така се казва отбора(Септември при ЦДВ)?...Нямаш ли снимчица подобна на мойта ...Не искам да споря за подобни работи,просто защото не съм запознат в детайли с историята на въпросния клуб,но ми се струва голяма каша ...И защо по времето на комунзима никой не си е и помислял да говори за каквато и да е било връзка с АС 23
За всеки непредубеден,а явно ти не си,е явна връзката между ЦСКА и АС 23 през Чавдар.Такива обединения тогава,във времена на финансова и политическа криза са били съвсем нормални.Постарай се да разучиш и ще видиш с колко отбора се е обединил и Левски тогава.Друг е въпроса защо вие ги отричате в историята си?Само не ми говори за снимчици,защото има снимчица на нотариалния акт на Българска армия,докато няма и спомен за документ,доказващ правото на Левски върху Герена.
Докажи,че ЛЕВСКИ се е обединил с няколко отбора при създаването си!...Левски е създаден от момчета в юношеска възраст,който са обичали спорта и не са имали никакви задни мисли

Да,има снимчица за АС 23,но не и такава за създадения през 1948г. отбор.Я ми кажи,какво би станало,ако някой с много пари реши да възроди АС 23,хипотетично?
Последна промяна от niki87 на 08 юни 2010 19:32, променено общо 1 път.
Хора с ``червени сърца``вашата история започва по друг начин.Ако стартирам с обяснения ще изпаднем в ненужна полемика. Тя се е състояла многократно и няма да преоткриваме топлата вода.
Тук темата е декларацията ви,която пропуска много важен момент и ако някой не разбира ще ви кажа така с пример,
да направя една къща на чужд имот. Това е ! Ясно и просто!
Най-дразнещото знаете ли кое е,че парите,с които ще се строи къщата са на всички нас - цесекари, левскари, слависти и други. Как става ще ме попитате. Ами много просто чрез такса смет,която плащаме всички всяка година. На Титан! Доста тлъсти суми,за да имаме чист град.
От тази такса се плаща и невероятните за България заплата от 50 000 за треньор от Румъния,заплати на знайни и незнайни играчи събрани от близо и далеч. В същото време улиците ни тънят в мизерия и мръсотия,защото фирмата пести,за да има за ЦСКА да се обслужват ``лоши``задължения и откраднати в близкото минало пари.
Е това не е ли безобразие!?
Сега стадион.....и пак ще го платим ние всички. Ами аз предпочитам моите пари,които давам всяка година за чистота да отиват точно там, защото на данъка не пише ``данък ЦСКА``, а ``данък смет``.
Дадох ви пример какво е станало преди и Ботев от Пловдив ви дават пример как се прави. Събират пари създават уставен капитал от тези, които обичат клуба. Това е пътя. А тук икономическа логика няма.
Нека другарите, които обичат ЦСКА да си съберат средствата да си купят поляната и да направят най-модерния стадион не в България,а в Европа. ТОГАВА И АЗ ЩЕ ДАМ въпреки,че въобще не ви симпатизирам.
Поздрави на всички мислещи!
Тук темата е декларацията ви,която пропуска много важен момент и ако някой не разбира ще ви кажа така с пример,
Най-дразнещото знаете ли кое е,че парите,с които ще се строи къщата са на всички нас - цесекари, левскари, слависти и други. Как става ще ме попитате. Ами много просто чрез такса смет,която плащаме всички всяка година. На Титан! Доста тлъсти суми,за да имаме чист град.
От тази такса се плаща и невероятните за България заплата от 50 000 за треньор от Румъния,заплати на знайни и незнайни играчи събрани от близо и далеч. В същото време улиците ни тънят в мизерия и мръсотия,защото фирмата пести,за да има за ЦСКА да се обслужват ``лоши``задължения и откраднати в близкото минало пари.
Сега стадион.....и пак ще го платим ние всички. Ами аз предпочитам моите пари,които давам всяка година за чистота да отиват точно там, защото на данъка не пише ``данък ЦСКА``, а ``данък смет``.
Дадох ви пример какво е станало преди и Ботев от Пловдив ви дават пример как се прави. Събират пари създават уставен капитал от тези, които обичат клуба. Това е пътя. А тук икономическа логика няма.
Нека другарите, които обичат ЦСКА да си съберат средствата да си купят поляната и да направят най-модерния стадион не в България,а в Европа. ТОГАВА И АЗ ЩЕ ДАМ въпреки,че въобще не ви симпатизирам.
jotz написа:Хора с ``червени сърца``вашата история започва по друг начин.Ако стартирам с обяснения ще изпаднем в ненужна полемика. Тя се е състояла многократно и няма да преоткриваме топлата вода.
Tакава тъпотия не бях чел скоро... Значи аз като съм абонат на М-тел, освен да се чувствам като спонсор на Левски и да имам право да им казвам кой да купят и кой да продадат, а? Не, че има нещо за продаване, де...