Нападател на Сев.Корея ще бъде вратар на световното!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Нападател на Сев.Корея ще бъде вратар на световното!

Мнениеот Madridist » 06 юни 2010 22:22

megan fox написа:Вие и двамата сте живели адски дълго преди 89-а година..., да не говорим, че вчера се "върнахте" от Северна Корея, че да ми правите сравнения! Вместо да говорите наизуст неща прочетени от западни сайтове... идете да видите нещата с очите си! Ще видите, че има ОГРОМНА разлика м/у това, което Ви се казва, че е там и това, което в действителност е!

Не съм живял адски дълго, ама знам,че по време на комунизма в Югославия хората са пътували свободнов Европа и са имали възможност да работят на Запад. В Северна Корея никой няма право да напуска държавата, дори предстоящето световно няма да го излъчват. И аз съм последния човек,който ще вярвам на западните медии, просто виждам, че комунизма в Китай(която е световен икономически гигант, 80% от техниката,която ползва човечеството се прави точно там), няма нищо общо с този в Северна Корея, която няма никакъв износ и производство(всичко при тях е концетрирано във военната индустрия) ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 юни 2010 22:34

Madridist написа:
megan fox написа:Вие и двамата сте живели адски дълго преди 89-а година..., да не говорим, че вчера се "върнахте" от Северна Корея, че да ми правите сравнения! Вместо да говорите наизуст неща прочетени от западни сайтове... идете да видите нещата с очите си! Ще видите, че има ОГРОМНА разлика м/у това, което Ви се казва, че е там и това, което в действителност е!

Не съм живял адски дълго, ама знам,че по време на комунизма в Югославия хората са пътували свободнов Европа и са имали възможност да работят на Запад. В Северна Корея никой няма право да напуска държавата, дори предстоящето световно няма да го излъчват. И аз съм последния човек,който ще вярвам на западните медии, просто виждам, че комунизма в Китай(която е световен икономически гигант, 80% от техниката,която ползва човечеството се прави точно там), няма нищо общо с този в Северна Корея, която няма никакъв износ и производство(всичко при тях е концетрирано във военната индустрия) ;)

Ок, в Югославия са пътували в свободно, но в България не беше така! ;)
А колкото до този мит, че никой в Севрна Корея не можел да напусне страната... това са глупости! Да процедурата им за изкарване на виза е доста тромава и бавна, отнема около 3 месеца, но не е невъзможно! Вярно самото правителство прави спънки при изкарването на визи за някои определени държави като САЩ, Южна Корея (от скоро), Англия и Франция, но ако искаш да пътуваш за Русия или Китай примерно никой не ти пречи!
Основният проблем на Северна Корея е, че хората наистина са доста бедни, но в същото време хората са много щастливи! И това не се дължи на факта, че са с промити комунистически мозъци, а защото хората не са грандомани и не са алчни! Да там има има много сериозно ограничение за употреба на интернет и струва наистина много, да там има цензура на печата (но къде няма?), да там липсват някои стоки, които за нас са нормални и е немислимо да не разполагаме свободно с тях, да визовият режим е тромава процедура (но дори и в България за някои определени страни е доста тромава процедура), но в същото време там медицинското обслужване (включително зъболечението) е абсолютно безплатно от лечението на грип, до тежка и скъпа живитоспасяваща операция! Там образованието е безплатно, включително висшето! Всеки който завърши висше има гарантирана работа, т.е. образованите хора не са безработни или да бачкат като бармани примерно, храната и стоките от първа нужда са невероятно евтини..., така че на корейците никак не им е кофти! Дреме им, че нямали свободен достъп до интернет! Те имат коренно различни ценности и просто такива неща не ги вълнуват. ;)

Бил съм в Северна Корея, имам и роднини които живеят и работят там (при това, доста по-добре платено, отколкото в Бг работеха), така че отлично знам за какво става въпрос! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 06 юни 2010 22:41

Ти като си запознат да те питам, верно ли е че там достъп до Интернет имат много малко хора :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 юни 2010 22:52

Madridist написа:Ти като си запознат да те питам, верно ли е че там достъп до Интернет имат много малко хора :roll:

Категорично ДА! Достъп до интернет имат примерно 1 на всеки 1000 човека. (Не мога да кажа дали това са точните цифри, но г/д е такова съотношението). Един от най-лесните начини за ограничаване на нета там е с много високи цени!
И още нещо: дори хората, които имат нет не могат да зареждат всяка една интернет страница! Дори и на това има ограничения и цензура. :( Ако се опиташ да заредиш примерно сайта на CNN... просто няма как да стане!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 06 юни 2010 23:08

един беше казал наскоро че в кндр изцяло свободен интернет имат двама човека в дръжавата - ким чен ир и съветникът му :mrgreen:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 юни 2010 23:09

Бижутера написа:един беше казал наскоро че в кндр изцяло свободен интернет имат двама човека в дръжавата - ким чен ир и съветникът му :mrgreen:

С това вече определено мога да се съглася :!: Но няма да се учудя, ако дори и те нямат напълно свободен достъп до нета... :lol: :lol:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 06 юни 2010 23:31

Цензурата на Интернет не е присъща само в Северна Корея. В Китай е ограничен Youtube заради клипове свързани с "тибетския въпрос" , в някои мюсюлмански държави напълно забраниха Фейсбук заради групи оскверняващи Аллах. Цензура на Интернет има на много места по света, не само при С. Корея ;)
Последна промяна от Madridist на 07 юни 2010 00:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 юни 2010 23:41

Ами доколкото знам (но няма гаранция, че тази информация е вярна) в СК има само един доставчик на нет, който осигурява достъп до Гугъл, при това силно ограничен. :(
От друга страна всяко зло за добро. При тях няма WoW маниаци! Доколкото знам сървърите са забранени. :lol: :lol: :lol:

Иначе наистина е кофти да има цензура на нета, но както Мадридист отбеляза това го има и в доста други държави.

Върни се в “Футбол - Свят”