Официално: ЦСКА представи проекта за новия си стадион

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Re: Официално: ЦСКА представи проекта за новия си стадион

Мнениеот Parmalat » 06 юни 2010 00:17

Кашчей написа:
Parmalat написа:
Наистина много добре го каза Кашчей на проекта е показан един рендър.Но за да се реализира в тази зона в парка ще трябва да минат камиони,багери ще се вдигне един прахоляк който няма да позволи миминум 2 години хората да ходят свободно в Борисовата градина.А и сеченето на дървета води до по-голяма замърсяемост на въздуха.
Това са все фактори които оказват негативизъм за този проект. :roll:

Пармалат, не е само това проблемът, в изсичането и в багерите` и камионите.Най-големият проблем е, че ТИТАН-АС искат да лапнат много апетитно парче в центъра на София, в най-големият парк, без да платят и стотинка за земята под него, като след това нарушат куп закони и общински правилници.Те не могатда не построят там стадион, ако получат разрешение, но при тях стадионът върви с куп нерегламентирани от ЗУТ и ПУП търговски обекти.Тук пичовете жертват кортовете с лека ръка, но те не са собственост на ПФК ЦСКА, та те да решават тяхната съдба.. или напротив, но пък явно се печели нещо от тях, щом все още работят.. абе сложни са пътищата на истината ;)

Ами щом се натискат толкова фирми да строят там смятай за какви пари си говорим може да се правят от там.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2010 00:24

delqnski47 написа:Виждал съм ремонти на хотели и често ходя на обекти!За цял стадион не съм виждал,но гледам,че ти си много ''навътре'' в тези неща,както и останалите архитекти,инженери и еколози,които писаха по рано в тази тема!Нека да поживеем и ще видим!Рано или късно всичко ще излезе наяве и ще се разбере кой е прав и кой е крив!
Това за Гергов,дето писа е частен случай!Има най-различни ситуации как се позволяват да се изсичат хиляди декари гори и не съм видял някъде да е писано тема,специялно за такива случаи!Но за ЦСКА и 15-те дръвчета се изписа адски много естествено!Просто интересите на обществото,което не е от ЦСКА е че то не го е грижа толкова за гората,която е била изсечена до град Плевен примерно,колкото до това,че ще бъдат премахнати няколко дървета в Борисовата Градина!То ние си имаме цяла Витоша до София и не вижам къв е проблема да се премахнат въпросните дървета!Не че това е оправдание,но няма да се изсича цялата Борисова Градина нали??
Пак казвам всичко е до интереси!Хората,които са цесекари искаме да е така,вие пък не искате да е така!Това е цялата работа!Ние искаме да имаме хубав стадион на хубаво място,вие обаче не искате!Както една време Великите Сили не са искали силна държава на Балканския Полуостров,така и вие в този случай!

Делянски, имам техническо образование и съм правил проекти, вярно, не строителни, на те са още по-сложни и трудоемки, за да може да се направи работен проект за 2-3 месеца.За 7-8 месеца, това е вторият "сигурен" проект, който се пуска от Спортал.Аз се замислям, доколко това е истина, за теб-не знам.
Знаеш ли, че за една глупава естакада, на която да се правят ревизии на автопарка на завода, ми бяха нужни 2 месеца проектиране и чертежи.Вярно, тогава нямаше аутокад и архикад, но повярвай, че знам за какво говоря.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 06 юни 2010 00:35

Кашчей написа:
delqnski47 написа:Виждал съм ремонти на хотели и често ходя на обекти!За цял стадион не съм виждал,но гледам,че ти си много ''навътре'' в тези неща,както и останалите архитекти,инженери и еколози,които писаха по рано в тази тема!Нека да поживеем и ще видим!Рано или късно всичко ще излезе наяве и ще се разбере кой е прав и кой е крив!
Това за Гергов,дето писа е частен случай!Има най-различни ситуации как се позволяват да се изсичат хиляди декари гори и не съм видял някъде да е писано тема,специялно за такива случаи!Но за ЦСКА и 15-те дръвчета се изписа адски много естествено!Просто интересите на обществото,което не е от ЦСКА е че то не го е грижа толкова за гората,която е била изсечена до град Плевен примерно,колкото до това,че ще бъдат премахнати няколко дървета в Борисовата Градина!То ние си имаме цяла Витоша до София и не вижам къв е проблема да се премахнат въпросните дървета!Не че това е оправдание,но няма да се изсича цялата Борисова Градина нали??
Пак казвам всичко е до интереси!Хората,които са цесекари искаме да е така,вие пък не искате да е така!Това е цялата работа!Ние искаме да имаме хубав стадион на хубаво място,вие обаче не искате!Както една време Великите Сили не са искали силна държава на Балканския Полуостров,така и вие в този случай!

Делянски, имам техническо образование и съм правил проекти, вярно, не строителни, на те са още по-сложни и трудоемки, за да може да се направи работен проект за 2-3 месеца.За 7-8 месеца, това е вторият "сигурен" проект, който се пуска от Спортал.Аз се замислям, доколко това е истина, за теб-не знам.
Знаеш ли, че за една глупава естакада, на която да се правят ревизии на автопарка на завода, ми бяха нужни 2 месеца проектиране и чертежи.Вярно, тогава нямаше аутокад и архикад, но повярвай, че знам за какво говоря.

Еми друго си е с Аутокад 2008 ;)
Както ти казах,ще поживеем и ще видим!До колкото знам тези тенис кортове са заедно със стадиона,както и дърветата,които са между кортовете и стадиона!Ако се сметне са незаконно да се премахват окей няма проблем!Или по точно има проблем,защото няма да имаме ПАК нов стадион!Ако се сметне обаче за законно,то аз не виждам никакъв проблем(ако изключим ''големия'' проблем с прахта,който ще вдигнат багерите,но за сметка на стадион,който ще бъде от европейска класа) да се осъществи този грандиозен проект!И аз не вярвам много много това със стадиона да се направи,но както казах....ще видим какво ще стане в бъдеще и кой ще се окаже прав!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 юни 2010 00:50

Нямах възможност до сега да пиша по темата. Изчетох всичко до тук и заключението ми е, че тези които се опитваме да обясним какво пречки ще има ни изкарахте, че ни е яд. Не, не ни е яд, лично аз искам да има нови съоръжение, но всичко да е съгласувано и законно.

Залагм си репутацията, че ако едно дърво бъде пипнато, то наистина ще стане гражданска война. Дори тези дървета да са в твоя двор, пак нямаш право да ги режеш, а като гледам ,ежду стадиона и кортове е доста сериозна сървена маса, това едното.

Второ за да почне да се появава строеж то около него му трябва доста пространство за разполагане на строителна техника. Строителните материали ми е интересно къде ще поставят и т.н.

Тези рендъри показват 11 сгради които не са част от стадиона, та някой от Титан ще ми е интересно да даде обяснение те какви са и за какво ще служат.

Назад в темата един потребител, мисля че zavinagicska беше, е писал, че на Ливърпул новият стадион щял да бъде в парк, ще е в парк, но някой друг пък, явно е колко е запонзат.
Изображение

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 06 юни 2010 00:53

Кашчей написа:Делянски, на Красимир Гергов му е отказан терен за тенис-кортове в Борисовата градина.Знаеш кой е той, нали?

Тъй като Делянски не ти отговаря на въпроса,да ти отговоря аз-колкото по-бързо Красимир Гергов влезне в затвора заедно с Г.Гергов,Н.Банев и други техни другари,толкова по-бързо държавата ни ще придобие европейски облик,а не ориенталски.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2010 01:07

rocknrolla написа:
Кашчей написа:Делянски, на Красимир Гергов му е отказан терен за тенис-кортове в Борисовата градина.Знаеш кой е той, нали?

Тъй като Делянски не ти отговаря на въпроса,да ти отговоря аз-колкото по-бързо Красимир Гергов влезне в затвора заедно с Г.Гергов,Н.Банев и други техни другари,толкова по-бързо държавата ни ще придобие европейски облик,а не ориенталски.

С това съм напълно съгласен.
Ставаше въпрос, че ако бил някоя мутра, щели да му дадат разрешително.. сякаш Титаните са честни и почтени, започнали да извозват боклука на Перник с ръчни колички, и стигнали дотук, където са в момента с честен труд и прозрачни сделки.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 06 юни 2010 01:16

Кашчей написа:
rocknrolla написа:

С това съм напълно съгласен.
Ставаше въпрос, че ако бил някоя мутра, щели да му дадат разрешително.. сякаш Титаните са честни и почтени, започнали да извозват боклука на Перник с ръчни колички, и стигнали дотук, където са в момента с честен труд и прозрачни сделки.

Не става въпрос дали е мутра или не!То всеки,който има много пари в България е мутра(Титан,Ганчев,Динев,Събев и пр.Нека да са мутри,ама да влагат пари във нашия футбол)!Става въпрос за това,че на много хора им се дава да се режат цели гори незаконно,но на обществото не го е грижа!Когато стане въпрос за нещо,което лесно се набива в очите на хората(като ЦСКА) и се следят нещата,вече се вдига врява до небесата!Ако Котьо-местната селска мутра,си отсече няколко дръвчета повече за далаверка,изобщо няма да ви грее много много!Но за ЦСКА вечее ще стават граждански войни,бойкоти и т.н.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 06 юни 2010 03:42

Ето направиха група против строежа на нов стадион в "Борисовата Градина" във Фейсбук както казах :arrow: http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 202&v=info :|
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 06 юни 2010 06:52

PFC Litex написа:..... Дори тези дървета да са в твоя двор, пак нямаш право да ги режеш, а като гледам ,между стадиона и кортове е доста сериозна дървена маса, това едното....

Опс, по-полечка :lol:
В моят двор мога да отрежа което дърво си поискам, прави изключение единствено и само ако имам орех - там разрешителния режим за рязане е малко по-особен доколкото съм запознат....

Аз лично бих отрязал старо дърво само ако имам време и възможност в негова замяна да засадя поне 2 нови дръвчета... ;)

За това, че мястото където е "Българска Армия" е домът на ЦСКА няма да обяснявам, всеки ЦСКА-р знае това а на останалите им трябва още време за да го асимилират, което е нормално :lol: ....
Най-кратко казано - нещата около изграждането на подобен проект са въпрос на компромис между институциите от които зависи това.... :!:

Дано да стане, защото и аз честно казано не вярвам, още от времето на Илия Павлов има проекти за бъдещ стадион, който така и не става реалност засега..... :roll:

Ясно е, че модерен стадион на ЦСКА в център на София ще бъде мега трън в очите и задника на всеки, който не обича най-успелия български клуб у нас и зад граница, но какво да се прави - ние имаме нотариален акт за собственост на стадиона си :!: и забравете тия "песни любовни" да ни компенсират с парцел някъде в покрайнините само и само стадиона ни да не е в Борисовата градина.... :evil:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

mor
Контакти:

Мнениеот mor » 06 юни 2010 11:17

ЦСКА замисля покушение в парка

Проектът за новия стадион включва настъпление в територията на парка по посока ст. "Васил Левски" и колодрума. Погледнато отгоре обектът изглежда доста по-голям по площ от националния стадион
Червените искат да правят стадион и мол, ще секат дървета

30 000 места, козирки отвсякъде, търговски площи, лукс до небесата. Това е проектът за новия стадион, който ЦСКА иска да строи на мястото на Армията. От клуба удариха тъпана вчера и обявиха проекта.
Хубава сметка, ама без кръчмар. Да строят някъде другаде, иди-дойди. Ама Борисовата градина е съвсем друга работа. Парк е. Едно дърво не може да отсечеш по закон.
А проектът им май е свързан със сечене, ако се вярва на снимките, макетите и проектите. По всичко личи, че искат да строят извън сегашните граници на сградата на стадиона. И да отсекат това-онова с хускварните.
Дали някой ще им разреши, е друг въпрос. Въпросът сега е да се вдига пушилка. Как проектираш, като не знаеш какъв парцел за строеж ще ти дадат и дали въобще ще ти дадат? Затова и деликатно са пропуснали да кажат на каква площ мислят да се простира съоръжението. Да не се разписка някой още отсега, че отиват към зелените площи. А това е деликатен момент. Защото феновете може и да са сила, ама на майките с колички никой не им се е опрял още.
От ЦСКА казват, че "проектът е планиран по начин, по който няма да влиза в конфликт с естествената среда на парка". Това е хубаво, ама нека го каже и главният архитект на София Петър Диков, за да повярваме, че е така.
Министър Нейков им го каза тази седмица: могат да бутнат този стадион и да построят нов, с нова козирка, с нови зали вътре. Както е на "Васил Левски". Така ще изкарват някакви пари от наеми.
Без търговски обекти обаче, предупреди спортният министър
Да, ама не. В проекта така, между другото, е споменато, че ще има "търговски части". Те щели да изплащат обекта, твърдят от ЦСКА.
Точно тук е ключът за бараката. И най-големият тъпак ще стопли, че се предлага нов стадион, ама с мол. Плюс 1000 места за паркиране на колите на клиентите. Нещо като онзи в Базел. Да, ама Якобс парк е в населената част на града, а не в парка. А в Борисовата градина мол не може да има. Такъв е законът. Хубав-лош, това казва.
Без мол пък не става
Съдете сами - "Титан" няма ресурс да извади 60-70 млн. евро, колкото струва такъв проект. Парите в такива случаи ги дава чуждестранна банка, която си върви заедно с проектанта и строителната фирма. И след това инвеститорът си избива разходите за строежа от търговските площи в мола. Друг начин няма. Пари в Армията никой няма да налее ей така, без да знае как ще си ги върне. Въпрос на сметка.
Някой ще каже - ами защо не вземат парцел някъде другаде и там да си направят стадиона? Точно заради мола. Нали трябва да е на централно и удобно място, за да има посетители. Кой ще дойде да пазарува от мола в Биримирци например?
Впрочем миналия ноeмври от ЦСКА пак размахаха проект за Армията. Бил на британската KSS Group, съобщиха тогава шефовете. За 24 000 зрители, със залите, фитнес центровете и всичко друго. Плюс - внимание! - магазини. За да си върнат разходите. Така де - кой хвърля пари на вятъра.

http://www.7sport.net/7sport/td_1temanadenia/index.htm

Върни се в “ЦСКА”