rump_shaker написа:Кашчей написа:Доколкото съм запознат, навремето Г. Илиев закупи Локомитив и прехвърли лиценза на Велбъжд на новата си собственост.Както съм чел, тогавашният Локомотив е закрит, както бе закрит и Велбъжд, а новият отбор прие името Локомотив, но това стана с волята на един собственик.То, оттогава и БФС промениха възможността за безконтролно обединение на отбори, и го направиха само на териториален признак-от една област да са отборите.Аз в момента говоря за Правилник от 2009-а, който евентуално ще касае вашето сливане и това е актуалният въпрос, който стои пред вас.
Кажи сега ти какво нередно виждаш в това изречение.
От няколко месеца ни убеждавате в нещо, че новосвормиран отбор няма право на нищо повече от Б окръжна....

Истината е че Велбъжд не е закриван, а Локомотив Плводив бе закрит или влят все тая и така си запазиха мястото в А група. Иначе по това което си написал трябва да са започнали от Б окръжна

Шейкър, за последно обяснявам, дано да разбереш разликите, защото явно нямаш намерение да отвориш линка, който пуснах:
Когато се слеят два отбора, то новосформираният приема всички активи и пасиви на отборите, както и нивото на по-високопоставеният по право отбор.Лъжеш се, че Велбъжд не бяха закрити, защото няма как да си преотстъпиш правото, да се слееш с друг отбор, но да продължиш същевременно и индивидуално съществуване.Пак повтарям, че онази история беше преди десетина години, а оттогава се промениха много правила.Аз ви говоря и питам за вашият случай, но със сега действащите правила за вливане и сливане, защото именно те важат за вас сега, а не тези, които са били преди 10 години.В момента вие търсите начин да излезете от патова ситуация, но тя си има цена.Готови ли сте да я платите тази цена и да приказвате след 20 години, както сега цесекарите говорят, че са наследници на АС-23, защото е бил един от отборите, предшествали тяхното създаване.
Осъзнавате ли, че по този Правилник за статута на ФК, след сливането ставате нов отбор(ако се спази Правилникът де, но от БФС доказаха, че могат да спазват правилата, ако не става дума за ЦСКА)?
По Правилника за лицензирането, лиценз не може да се преотстъпва(продава)