Пловдив, Варна, Бургас с по 1 професионален отбор, София с 5
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Sagittarius
Re: Пловдив, Варна, Бургас с по 1 професионален отбор, София с 5
Аз отдавна и много пъти съм говорил по темата.Не от провинциална съпричастност,а защото за разлика от вас в софийско виждам малко по-надалеч от носа си,а вие сте като коне с капаци и дори и собствената си мизерия не може да видите.Мене не ми е толкова до Ботев Вр,Спартак Пл/Вн,Ботев Пд,Нефтохимик,Дунав,Етър,Добруджа,Марек,Локо ГО и т.н.,аз не съм им фен.Въпроса е,че всякакви капацитети от софийското поле с акъл колкото на пиле повдигат цели дебати за състоянитето на футбола в България,за школите,за терените,за публиката.1000 пъти,до посиняване да им го обясниш,шопската тиква трудно увира и вдява.Все едно говориш на гъ*а си.Българския футбол загива с тези отбори,загиват маркови школи,загиват цели градове!Какъв е футбола в Плевен без Спартак Пл?Какъв е футбола в Русе без Дунав?Никакъв.А в Търново без Етър?Гобница,тишина,обран бостан,стърнище.Нашата куха тиква обаче продължава - Едно си баба знае,едно си баба бае.Съкратете групата.Аууууу,ами да закрием и Берое,Миньор и Пирин,те така да заминат и те....за да има публика по стадионите,качествени мачове,конкуренция???Ах какви са ми глупавички,никога,разберете го,никога в България няма да има силен футбол,силни школи,публика и всичко останало без отборите които изброих!Да ви е ясно това....а вие си байте на главата за Академик с 10-те фена,нищо против Академик нямам,хората са издрънчали Милан дори навремето,но нито са школа,нито имат фенове,нито ще оставят следа в елита.Ентусиазма им ще е като в Своге и Мездра...
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
- Botevist_1912
- Контакти:
Това е така, защото се превърнахме в бананова република, цялото население в няколко града, като половин България е в София. Типична държава от Третия свят.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.
Най-голямото село у нас е силистренското Айдемир (6655 души). След него се нареждат софийските Лозен (6128 души) и Казичене (5010 жители). Айдемир е по-голям по население от 140 града в страната. Лозен изпреварва по население 137 града, а Казичене - 119.
Да се стягат и те за А група
plovdivchanina написа:Два пъти шампиони на България и две отнети титли отново от БФС през 80-те за кво говорим просто.
Няма такава наглост, братче. Присъдената служебно титла, при която кръг преди края бяхте на 7-8 точки от Левски и която ви подариха 1985 и после съвсем резонно върнаха на СПЕЧЕЛИЛИЯ Я НА ТЕРЕНА, я броиш за отнета
Club Foot написа:Ами тя половината А група е завъртяня около СофияОсвен петицата, Перник, Монтана, доскоро Своге и Мездра не са много далече. Поправете ме ако греша в географските си способия.
За Перник и Своге съм съгласен, те преди си бяха в Софийска област, Мездра граничи с Софийска Област, но Монтана вече си е отделна област на 120,130 км от София и нямат нищо близо до софийско!!! А и като имаш на предвид, Мездра и Своге изпаднаха то остана само Перник.
Най-голямото село у нас е силистренското Айдемир (6655 души). След него се нареждат софийските Лозен (6128 души) и Казичене (5010 жители). Айдемир е по-голям по население от 140 града в страната. Лозен изпреварва по население 137 града, а Казичене - 119.
Имаме 140 града с население по-малко от 6500
Sagittarius написа:Мене не ми е толкова до Ботев Вр,Спартак Пл/Вн,Ботев Пд,Нефтохимик,Дунав,Етър,Добруджа,Марек,Локо ГО и т.н.,аз не съм им фен.Въпроса е,че всякакви капацитети от софийското поле с акъл колкото на пиле повдигат цели дебати за състоянитето на футбола в България,за школите,за терените,за публиката.1000 пъти,до посиняване да им го обясниш,шопската тиква трудно увира и вдява.Все едно говориш на гъ*а си.Българския футбол загива с тези отбори,загиват маркови школи,загиват цели градове!Какъв е футбола в Плевен без Спартак Пл?Какъв е футбола в Русе без Дунав?Никакъв.А в Търново без Етър?
Добре де, ама на Етър, Дунав и останалите които даваш за пример какво са им виновни софийските отбори.....Хайде обясни ми, че не разбирам нищо от това което казваш....
Какво да направим - да извадим 2-3 софийски отбора, щото видиш ли школата на Етър или Дунав загива.....За да не играе отбора ана Локомотив Горна Оряховица в А група - софийските отбори ли са виновни???
Загивали школите както казваш - така е, ама кой е виновен за това...?!!
Тези градове, които изброяваш наистина са футболни, но си далеч от истината като смяташ че някой друг (освен те самите) пречи те да са там, където много от тях са били преди - в А група!
Кой е виновен на Етър, че не играе в А група - може би ЦСКА и левски?!! Или Черноморец, защото "отвлякоха" търновската легенда Балъков в Бургас.... Не ги е срам....
Ловеч и те да не останат назад - взеха Ивайло Йорданов....
В Локомотив ГО готвели по тоя повод гражданско неподчинение.....
Айде нЕма нужда.....
Какво се пените за Академик - играха си хората цял сезон, пребориха се и влязоха в А група....
Да бяха влезли и Дунав или Марек - ама не влязоха, нали?!! Е - кой им е виновен???
Всъщност виждам, че се опитваш да мислиш - вместо да ти обяснявам тези неща, по добре да те насоча към един въпрос - Защо Калиакра и Видима влязоха е в А група?
Разгледай въпроса от всичките му страни и съм сигурен че ще стигнеш до извода защо много от тези отбори, за които говориш НЕ са в А група.....
Ако не разбираш въпроса - не мога да ти помогна

...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!
Тук не е въпроса, защо Калиакра или Видима са в А група. Заслужили са го, там са, но какъв е приносът на Каликра и Видима към българският футбол ми кажи. Разгледай го от всички аспекти. Играчи ли са дали, големи мачове ли са направили. Голям интерес ли генерират. ОК имат добра база, ама добра база като за на село, то и затова са там, щото е по-евтино. Стадион за 4000 човека с прилично покритие му викаме добра база. Какво да направят в Търново или Русе като стадионите им са за по 15-20 000, да ги съборят и да ги направят за 6000 като в Благоевград ли? Ами като не са от дъсчено-метални конструкции. Ми на село по-лесно може да си Господ като Цонко - галят го, помагат му, той пък носи мангизи на общината. Интересът е взаимен. Но голям играч няма да излезе от Каварна, поне не и в близките 10 години. Нито в Севлиево. Сещам се Пламен Марков, но той играч едва ли е станал в Севлиево. Докато Ботев Пловдив например може да са адски зле, но играчи вадят всеки сезон, поне до преди 1 година. Тоест отборите си заслужават мястото в групата, но полза от тях няма. Няма фенове, няма интерес, няма емоция.
-
stanislav89
- Контакти:
Централизацията задушава и убива както футбола така и всичко останало в България , затова София е виновна и по-точно упрвавляващите... до 10-ина години с тези темпове ще имаме 6 софийски отбора от 12 клуба в "А" група , защото софия ще стане половин България ... повръща ми се!
Върни се в “Футбол - България”