Литекс - лятна селекция и подготовка

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Литекс - лятна селекция и всякакви там спекулации...

Мнениеот paceto » 01 юни 2010 19:35

Parmalat написа:Дано няма проблеми с Галато и успее да разтрогне с Атлетико Паранензе по вина на клуба.

Това са пак някакви опити да се всява смут в отбора на Литекс.
Още когато вземаха футболиста казаха, че цената му е 1 млн евро и ако го искат от Литекс след 1 година толкова трябва да платят.
Сега вече самият Галато ако има някакви проблеми с "бившият" си клуб то това не засяга Литекс по никакъв начин и те не могат да пострадат :)

Както каза Трифон Попов преди дни - медиите правят някакви интриги докато в клуба всичко е спокойно.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 01 юни 2010 23:40

[center]Брату - бомба със закъснител[/center]

Жесток скандал с новия нападател на Литекс взривил сезона на Динамо

Флорин Брату идва в Литекс след изключително бурен сезон в Румъния с екипа на Динамо (Букурещ), разбра "7 дни спорт". Нападателят по прякор Картечницата е бил в центъра на голям скандал, разтърсил тима в средата на пролетния полусезон.
Брату едва не се сбил с африканския си съотборник Осман Н'Дойе. Това му коствало мястото в първия отбор, но петима съотборници застанали зад него и заедно бойкотирали тима. Брату стигнал до там да налита на известния от близкото минало румънски вратар Флорин Пруня - бивш вратар на Литекс, който сега е спортен директор в клуба.
Как се стига до скандала? Трета поредна година Динамо няма трофей във витрината си. Румънският тим вървеше зле в първенството и още през април се разбра, че титлата е изгубена. Отборът можеше да спаси сезона с евентуално спечелване на купата, но и там се провали, което отприщи апокалипсисa.
Време разделно в Динамо започва на 14 април след загубата 1:2 в полуфинала за купата от Клуж. Същата вечер сенегалецът Осман Н'Дойе и Джакариджа Коне и Зие Диабате от Кот д'Ивоар решават да се позабавляват въпреки провала, разказват румънските медии. Тримата отиват с още приятели в дома на играещия за Клуж Юсуф Коне. След това африканската дружинка се отправила към местния клуб "Карма", където се вихрила до зори.
Треньорът Корнел Талнар и спортният директор Флорин Пруня разбрали за гуляя на триото и веднага решили да ги накажат с глоба и изваждане от първия отбор. Очевидно Н'Дойе е водел доста активен нощен живот, което никак не се е нравило на Брату. След поредното нощно похoждение на африканеца Флорин избухнал и едва не се стигнало до инциденти на следващата тренировка. Двамата били разтървани навреме от съотборниците си.
Без да знае за предвидените наказания за африканците, нападателят дори налита машинално на Пруня за бездействието срещу своеволията на Н'Дойе. Нелеп автогол, след който Брату е изгонен във втория отбор.
Заради следващия мач, който се оказва решаващ в битката за Европа, ръководството връща Коне и Диабате в групата за двубоя с Глория Бистрица. Н'Дойе и Брату обаче изгарят. Петима от отбора застават на страната на нападателя. Янис Зику, Андрей Маргаритеску, Адриан Кристя, Габриел Бостиня и Мариус Алексе отказват да тренират и се връщат с микробус в Букурещ. Отборът се разцепва на две, а Брату заявява: "Никой не ме е гонил, аз сам реших да си тръгна. Благодаря на съотборниците, които ме подкрепиха."
Динамо пада и от Бистрица с 3:2. Според румънските медии Брату навивал съотборниците си за бойкот още преди мача с Клуж. Причината била 50 000 евро, които шефовете на клуба дали на Н'Дойе, за да предподпише нов договор, докато Брату и компания не получавали заплати вече два месеца.
Слухове свързват бойкота и с футболния агент Джовани Бекали, който не е в добри отношения с Пруня. Заради стачката футболистите почти сигурно ще напуснат клуба, за което намеква и президентът на Динамо Никулае Бадя: "Тази тяхна постъпка е крачка назад в кариерата им." За Брату вече е ясно - идва в Ловеч, където може да започне на чисто.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 01 юни 2010 23:45

Картечницата: Искам постоянен договор в Ловеч
От няколко дни в Румъния вече се пише, че Флорин Брату е играч на Литекс. Нападателят на Динамо, който имаше не малко проблеми с контузии през последните два сезона, говори пред Проспорт.ро за мотивите си да дойде в Ловеч. Той пристигна там вчера, а днес ще бъде представен като новото попълнение в Литекс.

Здравейте, Флорин. Можем ли да кажем вече, че сте футболист на българския шампион Литекс?
- Да, всичко е уговорено. Остава само да подпишем договор, мисля, че до няколко дни официално ще финализираме сделката. Радостен съм, защото отивам в отбор, който от доста дълго време ме искаше и следеше моите изяви.
- Все пак не съжалявате ли, че напускате Динамо?
- Дойде време за промяна, имам нужда от ново предизвикателство. Дойде оферта от България и реших да приема. Исках да играя по-често в Динамо, да се развивам. Сега ще имам възможност да играя повече, Литекс ще играе и в евротурнирите. Единственото, за което съжалявам, е, че не успях да спечеля титла с Динамо. Благодаря много на феновете за голямата подкрепа.
- Имахте известни проблеми, бяхте в конфликт с Н'Дойе и Пруня.
- Така е, с Н'Дойе имахме някои противоречия, но вече съм ги преживял. Също и с Флорин Пруня, но не искам да се връщам назад. Това е минало, гледам единствено напред. Все пак и до днес съм несъгласен с някои неща.
- С кои?
- С това, което казаxa треньорът Корнел Талнар и някои други хора. Излезе, че аз съм виновен за загубата от Клуж, а Н'Дойе разби целия колектив. Не е нормално за всичко да обвиняват мен. След като победата над Клуж ни се изплъзна, започна спад, докато накрая се сринахме.
- Засега ще сте под наем в България за шест месеца. Искате ли да се върнете в Динамо през зимата, или ще продължите в Литекс?
- Надявам се да си върша работата добре и зимата да подпиша постоянен договор.

http://7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5762_7.htm
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Литекс - лятна селекция и подготовка

Мнениеот PFC Litex » 02 юни 2010 12:29

[center]ПСВ не може да събере отбор за контрола с Литекс

Ловчанлии наясно на сто процента с програмата си в Арнем

Шефовете на ПСВ Айндховен окончателно са отхвърлили възможноста отборът на Станислав Манолев да излезе срещу Литекс по време на подготвителния лагер на "оранжевите" в Холандия. Ловчанлии до последно пазеха отворена дата за спаринг, чакайки решението на бившия европейски шампион. В Айндховен обаче ще са още назад с подготовката във времето, в което ловчанлии ще са в Ниската земя и заради това са отказали спаринг в началото на юли. Така контролите, които трикратните първенци ще изиграят край Арнем са с руския Том (Томск), немския Оберхаузен, израелския Макаби (Хайфа) и домакините от Утрехт.
Остава открит въпроса кога и къде ще се изгае приятелския мач с ПСВ Айндховен. В договора за продажба на Станислав Манолев в европейския шампион има клауза, че Литекс и ПСВ трябва да изиграят два спаринга на размемено гостуване в следващите две години.[/center]

Доста интересна клауза има в договора на Манолев :)
Рано или късно тези две контроли ще се изиграят
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 02 юни 2010 14:09

Флорин Брату беше представен официално

http://forum.pfclitex.com/viewtopic.php?p=83326#83326
Изображение

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 02 юни 2010 15:41

30-годишен нападател...Визитката му може да я спестят :)

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 02 юни 2010 15:52

Ще си говорим като почне сезона :!:
Изображение

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 02 юни 2010 18:23

PFCB написа:30-годишен нападател...Визитката му може да я спестят :)

И какво като е 30 годишен? То по твойта логика Милан трябва да са отбор от Серия Б примерно! За наште стандарти си е перфектен! ;)

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 06 юни 2010 19:39

[center]Турци взимат бранител на Литекс

Истанбул ББ преговаря за Барт и Николов[/center]
Турския Истанбул ББ е напът да привлече централен бранител от Литекс, научи "Топспорт".

В полезрението на елитния клуб са попаднали и двамата стопери в селекцията на ловчанлии Пламен Николов и Александър Барт, като очакванията са сделката да бъде финализирана до седмица.

Двамата са били наблюдавани цяла пролет, като на стадиона в Ловеч е имало емисари по време на решителния за титлата сблъсък с Локо (Сф) (2:0). Представители на турците са наблюдавали и видеозаписи с изявите на дуото.
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 юни 2010 20:09

Ей няма да се научиш да не четеш ТЪП спорт :lol:
Изображение

Върни се в “Литекс”