Сензационно: БФС сложи лиценза на ЦСКА на трупчета!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Сензационно: БФС сложи лиценза на ЦСКА на трупчета!

Мнениеот Viktor4o_Rs » 01 юни 2010 03:07

А като купуваш нови играчи , като и без това си закъсал , ще си погасиш задълженията , така ли ? Момчета , айде малко по-сериозно ;)
Изображение

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 юни 2010 03:09

viroglav написа:TristaNNN , ЦСКА дължи пари , които трябва да изкара по някакъв начин , за да ги плати ... Закон в бизнеса е , че за да вземеш , трябва и да дадеш ... Или по - просто казано - за да плати ЦСКА парите , които дължи , то най - напред трябва да ги изкара от някъде. А ще ги изкара , след като инвестира други едни пари и с печалбата от тях ще плати разсроченото дължимо на кредиторите си. Съвсем нормално е ЦСКА да влага още пари , за да може в един момент с печалбата от тях да излезе поне на нула или на печалба след време ... Нови футболисти , по - силен отбор , повече успехи , продажби на футболисти за повече пари , участие в по - платени фази на ЕКТ. С една дума оборот на парите. Ето това е схемата ... В другия случай нещата стоят така - не купуват футболистите на Сливен , Пирин и Черноморец ... Нивото на ЦСКА пада , но и тези три клуба са капо финансово , особено Черноморец , защото договора на Платини изтичаше след няколко месеца и той ставаше свободен агент ... Сливен също оставаше без парите , които сега очаква и ще си получи без никакво съмнение , пък дори и това да стане след няколко месеца ... С Пирин ситуацията е същата. И ако ЦСКА сега върне Спас Делев и не плати тези 450 000 евро на Пирин и договора му изтече след година и той отиде вече като свободен агент в ЦСКА , то в този случай кой печели ? Който и да е , но това няма да е Пирин при всички положения ... Нито за Спаско някой ще им изсипе един милион лева , както и на времето Бербатов нямаше да тръгне по света и да прави толкова успешна кариера , ако и двамата не минат през ЦСКА.

Закон в бизнеса е , че за да вземеш , трябва и да дадеш - така е - няма две мнения. Бизнес планът ти е добър, но е реален само в учебниците и помагалата по икономика, защото в този случай забравяш един колкото малък, толкова ключов момент: за да получиш трябва да дадеш - ама ти хем искаш да получим, хем нищо не даваш. В България това стана ежедневие. Идеята ви не е лоша - ама платете дължимото и на посредниците, в нашия случай - по-горе посочените от теб отбори. А това кой и къде е щял да отиде, кога изтече договорът... кой и какво евентуално може да спечели и загуби...си е направо за дипломна работа - много е добре, ама няма как да стане. Темата е друга и искам да кажа, че когато имаш отношения с някой, особено като говорим за суха пара, трябва да си ги спазиш, да си коректен, с две думи да си мъж - без значение дали търгуваш с чорбаджия или мангал.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 01 юни 2010 03:10

Viktor4o_Rs написа:Като дължа много пари , живея скромно - не купувам нови играчи
Ограничавам разходите до минимум - не вземам скъпи наемници с високи заплати и тренери от Румъния
Знам , че не мога да карам Ферари - не си поставям невъзможни цели за Шампионска лига , играя с юноши основно
Гледам да намеря пари - продавам основните си играчи за добри пари , с които да погася дълга си
Кое от всичките тези неща направиха Титан , откакто взеха ЦСКА ?

Това не е практически приложимо , защото в този случай времето трябва да замре и датата да си стои например 1 юни 2010 година поне две до три години и през този период ЦСКА да няма по 500 000 лева месечни неизбежни такива разходи , за да изплати дължимото на кредиторите си и да има само задължението да търси пазар на настоящите си футболисти. Директно отиваш на темата неизбежен фалит ... Просто нямаш нужните приходи с настоящия си ресурс , за да приложиш схемата със скромните разходи ... ;)

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 юни 2010 03:12

TPAKTOP написа:Ще поостана още!

:lol: :lol: :lol:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 01 юни 2010 03:13

viroglav написа:
Viktor4o_Rs написа:Като дължа много пари , живея скромно - не купувам нови играчи
Ограничавам разходите до минимум - не вземам скъпи наемници с високи заплати и тренери от Румъния
Знам , че не мога да карам Ферари - не си поставям невъзможни цели за Шампионска лига , играя с юноши основно
Гледам да намеря пари - продавам основните си играчи за добри пари , с които да погася дълга си
Кое от всичките тези неща направиха Титан , откакто взеха ЦСКА ?

Това не е практически приложимо , защото в този случай времето трябва да замре и датата да си стои например 1 юни 2010 година поне две до три години и през този период ЦСКА да няма по 500 000 лева месечни неизбежни такива разходи , за да изплати дължимото на кредиторите си и да има само задължението да търси пазар на настоящите си футболисти. Директно отиваш на темата неизбежен фалит ... Просто нямаш нужните приходи с настоящия си ресурс , за да приложиш схемата със скромните разходи ... ;)

Ето , че си можел да говориш и нормално значи ;) Така и като купуваш постоянно нови играчи , скъпи наемници и т.н. , продължаваш да харчиш , а в крайна сметка успехите са почти никакви и приходите съвсем пък не стигат - по-неизбежен фалит от този , здраве му кажи :roll:
Изображение

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 01 юни 2010 03:14

TristaNNN , тези отбори , които имат да получават пари не са посредници , а производители на стока така да се каже , която има давност във времето и трябва час по - скоро да се продаде иначе се "разваля" и губи стойноста си ... ;) :lol:

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 01 юни 2010 03:15

Viktor4o_Rs написа:А като купуваш нови играчи , като и без това си закъсал , ще си погасиш задълженията , така ли ? Момчета , айде малко по-сериозно ;)

Пари в България от футбол се правят само ЕКТ и продажба на играчи. Няма приходи от фен-артикули, билети, турнета и т.н. Това е жестоката истина. Без да купиш някакви играчи не можеш нито да постигнеш нещо в Европа нито да продаваш футболисти. Малките отбори в България затова продават на ЦСКА, Левски, Литекс и Славия защото това е единствения им шанс да гушнат някое процентче.
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 01 юни 2010 03:18

TPAKTOP написа:
Viktor4o_Rs написа:А като купуваш нови играчи , като и без това си закъсал , ще си погасиш задълженията , така ли ? Момчета , айде малко по-сериозно ;)

Пари в България от футбол се правят само ЕКТ и продажба на играчи. Няма приходи от фен-артикули, билети, турнета и т.н. Това е жестоката истина. Без да купиш някакви играчи не можеш нито да постигнеш нещо в Европа нито да продаваш футболисти. Малките отбори в България затова продават на ЦСКА, Левски, Литекс и Славия защото това е единствения им шанс да гушнат някое процентче.

Viktor4o_Rs , по - точно от Багера едва ли бих могъл да се изразя ... ;) :lol:

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 01 юни 2010 03:19

Ние като не играем в евротурнири , защо нямаме дългове ? Славия е в другата крайност , при нас много рядко се дават за нови играчи , разчита се на таланти от школата и евтини свободни агенти , които развиваме и Венци ги продава супер изгодно в Западна Европа ... Друг е въпросът , че изцяло не одобрявам тази политика , която съсипва любимия ми отбор , но това е друга тема ;) Така че тезите ви са несъстоятелни , защо не кажете , че Титаните са едни мошеници и тъпаци , толкова ли е страшно да се признае това ?
Изображение

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 юни 2010 03:24

viroglav написа:Viktor4o_Rs , ти дължиш много пари на някого и ги нямаш , за да ги изплатиш ... Какво правиш в тоя случай ? Ще ми е интересно как ще процедираш и как ще успееш да го изплатиш този дълг. Да приемем , че поради една или друга ситуация без значение вече си го направил. Какво ще предприемеш ?

Е как така си ги взел тогава, трябва да си доста прост или смел, за да вземеш многото пари и да не знаеш как да ги върнеш :?: Ако дължиш много пари, се предполага че или знаеш как да ги върнеш, или имаш план Б, който е: предполагам как ще ги върна.
Но определено най-простият вариант е: свивам колана ако не работят план А и Б, СПЕСТЯВАМ и не се тупам в гърдите колко имам. Вместо "Финландия" си пийвам "Савой" :lol:
Но определено твоята идея, да взема заем и да затъна със втори и трети, за сметка на първия е ....да го кажем странна :lol:
[offtopic]

Върни се в “Футбол - България”