Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година

Мнениеот acmilan » 31 май 2010 16:51

tprodanov написа:
pomiqrat написа:
PFCB написа:Помияр, забравяш, че тогава СССР ни помагаше страшно много и без нея надали щяхме да сме толкова добре.

Сега ни помагат ЕС и НАТО. Защо не сме толкова добре? Няма пполитици, които освен за себе си да мислят и за народа. Всеки докопал се до властта бърка в кацата с меда, но разликата от преди и сега е, че няма контрол кой колко да си потопи ръката в кацата. Май за добре са ни държали далеч от Запада и тяхната американска култура.

Не ни помагат. Русия ни помагаше с пари, за да има влияние. Сега не ни помагат, а ни дават възможноста, съветите и начина да се оправяме сами. Както се казва - дай на гладния една риба и ще го нахраниш за една вечер. Научи го да си я лови сам, и ще го нахраниш за цял живот. Това е разликата. А, и тая логика - всички са маскари е успешно наслагвана от комунистите, за да е ясно, че няма смисъл от морал, щото те не могат да ни го предложат. Но не е вярно.

Като гласуваш с невалидна бюлетина имаш единствено силно ляв възглед, или поне там ти отива гласа. А Китай мачкат единствено оная работа на щатите.

Относно помощта бих допълнил,че част от българския народ си мислеше преди страната ни да влезе в ЕС сега ще има ли далаверка от тази работа или ще се прецакаме :lol:
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 31 май 2010 16:51

към горното - доносникът Батков е изключение :mrgreen:
Авторът на темата: Ще спре ли..

zavinagicska
Контакти:

Мнениеот zavinagicska » 31 май 2010 16:54

Pro-European написа:
tprodanov написа:ПП Искате ли да си направим, ей така от любопитство една сверка, привържениците на кой отбор какви политически възгледи имат, че ми се струва тук една тенденцийка :lol:

тази тенденция съм е забелязал отдавна. Може да звучи праволинейно, но емпирично е тествано.

"Левскар" върви заедно с "антикомунист" !

На брадтовчед ми баща му беше член на БКП и той и братчеда са Левскари, а я виж кои ви управлява клуба,трябва да си много ограничен за да мислиш че клуба който обичаш има политическа или религиозна окраска.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 31 май 2010 16:55

Pro-European написа:
tprodanov написа:ПП Искате ли да си направим, ей така от любопитство една сверка, привържениците на кой отбор какви политически възгледи имат, че ми се струва тук една тенденцийка :lol:

тази тенденция съм е забелязал отдавна. Може да звучи праволинейно, но емпирично е тествано.

Е,има и фенове на други отбори,не са само тези двата,които вие имате предвид :)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 31 май 2010 16:55

[offtopic]
Pro-European написа:

[vbox]f74978c5[/vbox]
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 май 2010 16:55

Pro-European написа:

Батков и другия до не го какви са :oops:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 май 2010 16:57

tprodanov

Дадох ти статистика за увеличаване живота в България по време на комунизма и не каза нищо.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 31 май 2010 16:58

zavinagicska написа:
На брадтовчед ми баща му беше член на БКП и той и братчеда са Левскари, а я виж кои ви управлява клуба,трябва да си много ограничен за да мислиш че клуба който обичаш има политическа или религиозна окраска.

вече написах, че Батков е изключение.

а какъв трябва да си, за да смяташ, че един или два примера могат да обърнат тренда?

всъщност знаеш ли каква е разликата между тенденция и частен случай?
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 31 май 2010 16:58

Темата е много хубава,но и изключително обемиста.От друга гледна точка и в нея е заложен много субективизъм.Самото заглавие на темата носи към една носталгия по тихото и безбрежно живуркане по времето на червената диктатура у нас.Тая носталгия е характерна за хора,които по характер или по навик са склонни към ленност.Аз имам едно по различно виждане по въпроса.При нас нито комунизма,нито реставрирания след 1989 година капитализъм имат нещо общо с оригинала.Това се обуславя от характеристиката ни като народ.Нашия комунизъм беше мракобеснически,какъвто е и сегашния ни капитализъм.Комунизма ни бе наложен насилствено с кръв,убийства и репресии.По принцип ние сме народ от индивидуалисти.Българина трудно работи в екип поради вродената в него злоба и завист.Червените с помощтта на лагери и репресии се опитаха да го направят колективист.Доста хора подсмърчат с умиление по тия времена,припомняйки си спокойствието по улиците,в бита и работата.Тогава бе почти невъзможно да напуснеш работа.Но никой не желае да разбере какво платихме ние като народ за тия "благинки".Основното престъпление на комунизма бе плановата икономика.Тя унищожи стремежа на можещите и знаещите да се развиват,защото се оказа,че напъните да растеш са Сизифоф труд.Нерентабилните производства се дотираха с печалбите от печелившите такива,за да се поддържа 100% трудова заетост.В колективите не се гледаше колко можеш или колко работиш,а имаше уравнивиловка и се плащаше на калпак.Това доведе до масова деградация на поколения от хора.Сигурността по улиците,ниската престъпност,спокойствието,спортните успехи и останалите "постижения" на комунизма бяха държавна политика за да се държи народа в подчинение.Не може и дума да става за сравнение между нашия комунизъм и комунизма в ГДР,Полша,Унгария и Чехия.През 1986 година ходих в Чехия и Германия за да купя дрешки на децата и ми се струваше,че съм в Западна Европа!
Същите думи мога да кажа и за съвремения капитализъм у нас.Ние сме страната без аналог в света,що се отнася до ограбването и от управляващите я през тоя период.Може да се кажат още много неща,но темата наистина е огромна и субективна.Просто каквито сме хора,такъв строй сме си строили и така сме си живяли.На тоя фон със съжаление мога само да кажа,че ние,българите,сме калпав народ,резултата на 500 годишна генетична селекция.За това и живота ни е калпав,независимо какъв строй строим :!:
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 май 2010 16:59

tprodanov написа:
zavinagicska написа: Виждам на къде биеш това че имам мнение не ме прави комунист нали,а ти какъв си фашист,капиталист аз искам да живея добре не ме интересува строя ако ще да е робовладелчески.

Може ли да ми изясниш, как реши, че фашизма е противовес на комунизма, та ме сложи там?

Разликата е в....... Не знам каква е разликата, но когато комунистите идват на власт се обявяват срещу фашизма

tprodanov

Дадох ти статистика за увеличаване живота в България по време на комунизма и не каза нищо.

Върни се в “Свободна зона”