Плюсовете преди 1989 година.: Здравеопазването, образованието, културата, спорта, хранително-вкусовата промишленост са били на ниво, за което само можем да мечтаем сега. Осигурена почивка на море или планина.
Недостатъци преди 1989 година: Невъзможност свободно да си изразяваш мнението си, да напускаш свободно страната в посока запад, липса на стоки по магазините (но за сметка на това качествени).
Плюсовете след 1989: Свободно напускане на страната към която си искаш дистинация по света, възможност да работиш извън пределите на страната в посока запад, свобода на словото, изобилство от продукти.
Минуси: Свободия в действията, свободия по медиите, всякакви олигофрени могат да изказват мненията си без да бъдат регулирани, 80% от продуктите с ниско качество, липса на средства за плащане на сметки, организирана престъпност, свобода да напускаш територията на страната, за да си почиваш, но само ако имаш пари (не ми казвайте Гърция, Турция, защото ти излиза по евтино отколкото на нашето замърсено моренце), липса на контрол.
Днес си мислим, че сме свободни, но сме много по следени и обременени. Толкова много сме зомбирани и обременени от медиите и организации, че постепенно се превръщаме в машини без да го осъзнаваме и оставаме с погрешното впечетление, че сами решаваме.
Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- vladitol
- Контакти:
Re: Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година
Не съм живял преди 1989 да ти кажа

Support Stan!
Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !
Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,
Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !
Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,
vladitol написа:Не съм живял преди 1989 да ти кажа![]()
И аз съм така

Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.
-
- Контакти:
Според мен преди 1989 г. имаше много фалш в обществото.
Сега поне е ясно кое какво е... ммм да!
Сега поне е ясно кое какво е... ммм да!

Тая носталгия по комунизма, която се прокрадва може да е много пагубна.
Плюсовете преди 89та - здравеопазването, образованието тотално показаха своята несъстоятелност. Българите, които са на високо ниво където и да е по света не са получили образованието си тук. Здравеопазването не мисля, че е нужно да се обсъжда, след като и тогава и сега средната продължителност на живота в България е с 10 години по-ниска от средната за ЕС. Храните бяха на ниво, сигурна работа, просто не бяхме открили химията, щото беше западна. Иначе и тогава се мелеха кости и хлебарки и се продаваха за салами.
Почивката и сега е осигурена, не знам защо я намесваш.
Недостатъците са ясни, но далеч не са всичко.
Плюсовете след 89та далеч не са това. Имаш достъп до всякаква култура. Сега можеш да ходиш да гледаш ДС, Металика, Юрий Башмет, Тиесто, можеш да ходиш свободно на църква, можеш да ходиш свободно на море в Гърция.
Минусите обаче не ти ги разбирам. Какво като всеки олигофрен може да каже мнението си? Много правилно? Олигофрени или не, те са част от нацията и имат право на глас. Всичко останало, което изброяваш като недостатък - бедност, организирана престъпност и тн, не може да се причислява към днешните минуси, защото то е наследство от предишните плюсове. Живеехме в една тотално пробита и измислена икономика и сега си плащаме дълговете за нея във всичките им варианти.
Плюсовете преди 89та - здравеопазването, образованието тотално показаха своята несъстоятелност. Българите, които са на високо ниво където и да е по света не са получили образованието си тук. Здравеопазването не мисля, че е нужно да се обсъжда, след като и тогава и сега средната продължителност на живота в България е с 10 години по-ниска от средната за ЕС. Храните бяха на ниво, сигурна работа, просто не бяхме открили химията, щото беше западна. Иначе и тогава се мелеха кости и хлебарки и се продаваха за салами.
Почивката и сега е осигурена, не знам защо я намесваш.
Недостатъците са ясни, но далеч не са всичко.
Плюсовете след 89та далеч не са това. Имаш достъп до всякаква култура. Сега можеш да ходиш да гледаш ДС, Металика, Юрий Башмет, Тиесто, можеш да ходиш свободно на църква, можеш да ходиш свободно на море в Гърция.
Минусите обаче не ти ги разбирам. Какво като всеки олигофрен може да каже мнението си? Много правилно? Олигофрени или не, те са част от нацията и имат право на глас. Всичко останало, което изброяваш като недостатък - бедност, организирана престъпност и тн, не може да се причислява към днешните минуси, защото то е наследство от предишните плюсове. Живеехме в една тотално пробита и измислена икономика и сега си плащаме дълговете за нея във всичките им варианти.
Беше по-спокойно
Gil-galad написа:vladitol написа:Не съм живял преди 1989 да ти кажа![]()
И аз съм така
И аз.

shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
-
- Контакти:
Няма две мнения, че сега. Мразя комунистите и комунистическият строй. Той е за селяните и мързеливците.

Бил съм ученик преди 89г.и мога да кажа,че никога не съм чул от моите родители че не могат да ми купят нещо елементарно,защото трябва да плащат ток или парно,а моите деца са малки,но преди да поиска нещо голямия пита колко струва.За мен нещата са на кантар,но преди 89г. имаше по голяма сигурност за хората от гледна точка на работа,образование медицинско обслужване.