Madridist написа:vaskonti написа:Е, естествено, че има и изключения, то иначе би било прекалено скъпо, дори за Реал. Просто е напълно достатъчно да се вземат 4-5 от най-добрите рекламни агенти в света, слагаш около тях няколко добри футболиста и готово. Под "готово" разбирай осигурен най-добрия оборот от фланелки на света, но не и отличия.
А от тия дето си изброил всичките както са дошли, така и ще се изнесат от Реал - тихомълком, с изключение на Игуаин вероятно, но дори той е в сянката на рекламните агенти в Реал. Не казвам, че примерно Роналдо и Кака са лоши играчи, естествено. Но е по-важно да имаш отбор, а не отделни единици. В Реал отдавна няма отбор.
Що се отнася до Меси, ще ти припомня, че той е взет в Барса като дете, когато никой не го е познавал, освен в махалата му в родния град. Доста нелепо сравнение използваш...
От тези,които съм изброил всичките са титуляри в момента в отбора(единствено Каналес е в Сантандер)и това за изнасянето тихомълком е много далеч от истината . И тези ти ги казах бе за да се замисля, като сложим Гаго, Дренте, Диара, Ван дер ваарт, Шаби Алонсо, Арбелоа, кои от тези играчи са манекени и рекламни лицаА Меси защо да е нелеп пример, да наистина е най-добрия футболист в света в момента, но защо да се отричат фактите. За миналата година в класацията по приходи на първо място в света е Бекъм, след него е Меси, а на трето е Роналдо. Имаше един потребител от форума, който изкара една статистика и на манекена Роналдо бяха по-малко сключените договори от мислещия само за футбол - Меси.
До тук ми изброи 13 играчи, без да включиш рекламните агенти и ми твърдиш, че всички са титуляри. Естествено, ясно ми е че имаш цялата група от 16 човека. Но, както вече казах, дори за Реал е прекалено скъпо да се напълни САМО с рекламни агенти. Достатъчни са 4-5. И въпреки, че наистина са отлични футболисти, те не са взети в Реал за да се получи отбор. Взети са именно заради парите от рекламата. Или ще ми кажеш, че примерно Реал се нуждае точно от играчи като Кака, Роналдо и Бензема например, които са взети защото в даден момент някой е мислел, че те са подходящи за схемата на отбора? Може би сега имат нужда от играчи като Рууни, Джерард или Лампард? Искат ги не за да продават артикули, така ли е според теб? Може би навремето Фиго и Бекъм са взети пак заради отбора, а не заради рекламния бизнес? Айде моля ти се...
Абсолютно нелепо е да даваш за пример Меси и от там индиректно Барса. Маси не е взет в Барса с цел продажба на артикули, докато Роналдо е взет на 90% с такава цел. Бекъм пък на 100% с таква цел е взет. Пак ще кажа - отлични футболисти са,имат огромен принос за Реал, но за да има отличен отбор трябва и нещо друго, което Реал няма в момента.
Чета мненията тук и се възхищавам на българския манталитет.Реал купували видиш ли рекламни агента,а?АЗ може ли да бъде рекламен агент?Мога ли да продавам фланелки щот' съм хубав?Някой ще ми плати ли за това 94 млн.?Отговора е-НЕ!Реал купуват най-добрите футболисти,за да носят успехи на отбора и същевременно с това нося и добри пари!
Страшни успехи имат Реал от както провеждат тая политика, особено в ЕКТ, няма що! Реал купува най-добрите за да носят добри пари и евентуално да печелят трофеи - в този ред са приоритетите в момента!