Големите клубове обмислят нова Висша Лига

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Klaatu
Контакти:

Re: Големите клубове обмислят нова Висша Лига

Мнениеот Klaatu » 27 май 2010 20:21

Dust написа:Klaatu, тук говорим единствено за ТВ права и ненамесваме други неща.
ТВ правата в България не са големи за да се разчита на тях. ТВ правата ти поемат разходите за един месец и след това, какво правим?

За Берое парите от ТВ права изобщо не са малко на фона на общите им приходи. Освен това имат прилична посещаемост и ако не се лъжа билетите са по 5 лв. Така че и на това разчитат. Останалото идва от спонсори и общината.

Иначе аз съм твърдо против билетчето по левче.

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 27 май 2010 20:25

За мен няма проблем Берое да е в Б група, но да има ясни правила за лицензиране и участие в А група, които да се спазват от всички- никакви дългове, стадион по критериите на УЕФА, банкови гаранции за определен минимален бюджет и т.н. Да видим тогава колко отбора ще останат и дали ще са 10. Но нека първо са 2 дори, постепенно да станат 4, 6, 10, 16... Въпросът е да се накарат хората да инвестират. Качеството ще се повиши само с вкарване на повече пари.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 27 май 2010 20:27

Klaatu написа:
Dust написа:Klaatu, тук говорим единствено за ТВ права и ненамесваме други неща.
ТВ правата в България не са големи за да се разчита на тях. ТВ правата ти поемат разходите за един месец и след това, какво правим?

За Берое парите от ТВ права изобщо не са малко на фона на общите им приходи. Освен това имат прилична посещаемост и ако не се лъжа билетите са по 5 лв. Така че и на това разчитат. Останалото идва от спонсори и общината.

Иначе аз съм твърдо против билетчето по левче.

Не се лъжеш по 5 лв. са билетите.Общо взето,ако сме в Б група и не можем да разчитаме на тв правата и немалка част от билетите,сме живи загинали,според мен.Така че е нормално ръководството да иска 16 отбора в А група,за да сме там.От друга страна,ако имаме стабилен спонсор и отборът ни се беше запазил изцяло и подсилил,при група с 10 отбора и по-предно класиране,парите от тв правата щяха да са повече,защото ще се делят на 10...
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Булгаристанец
Контакти:

Мнениеот Булгаристанец » 27 май 2010 20:36

Добре де, някой от застъпниците за по-малка "А" група ще обясни ли аргументирано как точно се очаква да се вдигне нивото на футбола, когато елитната група бъде свита до 10 отбора? Нека улесня въпроса: С какво един мач между Берое и Ботев, с по 8-10 перспективни български играчи от двете страни, игран пред 8000-10000 зрители, ще е по-вреден за футбола ни от мега-дербито Литекс - Черноморец, с трима българи на терена и 500 души публика по трибуните? И с какво четвъртият мач за сезона между Локо Сф и ЦСКА на "Васил Левски" ще е по-атрактивен от празници за града като Берое - ЦСКА или Сливен - Левски? :roll:

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 27 май 2010 20:42

1. Като искат да си правят...да видим колко хора ще ги гледат тези МЕГА-ДЕРБИТА!
2. Може и да стане нещо от шотландския тип, но тогава цялата система трябва да е така:
Висша лига - 10 отбора / 2 изпадащи
Първа лига - 12 отбора
Втора лига - 12 отбора
Трета лига - 12 отбора
Четвърта лига - регионална аматьорска

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 27 май 2010 20:43

По пирнцип намалянето е добър ход за повишаването на качеството. Аз лично като фен на отбор който последните години бе аусайдер, не ми се нрави идеята. Но дет се вика, ние ще се оправим и все ще има място за нас в А група

Само че се получава нещо друго което ще е лошо. Футболните центрове на България, като Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Плевен.... в последните години са изместени от отбори които нямат традициите като Ловеч, или отбори които нямат публика въпреки традициите имм като Славия и Локо СФ.

Дефакто ще се получи една А група от заможни отбори като Славия, Локо СФ, Литекс и Черноморец, а в същото време отбори с публика ще бъдат вечените асансьори

Някой ще каже, ми да си намерят пари тези отори. Ми да, ама в България се поличи нещо което дори и да не е нарочно, то намирисва. Всички футболни центрове някак си бяха потъпкани от политици и институции дали нараочно или не всеки да си преценява. Но се даде път на отбори еднодневки
ИзображениеИзображение

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 27 май 2010 20:43

Ще ти отговоря много елементарно пък ти както искаш ме разбирай.
Финал за ШЛ Интер - Байерн. Интер е италиански отбор и в стартовите 11 нямаше нито един италианец, та феновете на нерадзурите пука ли им какви по народност играят?

Всеки един клуб иска да е в елита, да е по-напред в класирането и това е стимула. Когато има нещо по-добро от теб ти се стремиш и го гониш.

rump_shaker , това социалистическо понятие толкова се е изтъркало, че дори не трябва и да си го помисля човек. ;)
Разбери го, че в случая публиката не трябва да бъде никакъв критерии за оценка.
Публиката дава стимул, но публиката отбор не гради.
С какво за последните 10 години публиката на Ботев помогна на отбора си, а тази на Локо Пд., а тази на Берое - това са три отбора със сериозна фенска маса, защо отборите им не са в челото на класирането.

Някой назад писа в темата, ако феновете са критерии, то Китай трябва да е вечен световен шампион.
Последна промяна от Dust на 27 май 2010 20:49, променено общо 2 пъти.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
invader10
Контакти:

Мнениеот invader10 » 27 май 2010 20:45

Булгаристанец написа:Добре де, някой от застъпниците за по-малка "А" група ще обясни ли аргументирано как точно се очаква да се вдигне нивото на футбола, когато елитната група бъде свита до 10 отбора? Нека улесня въпроса: С какво един мач между Берое и Ботев, с по 8-10 перспективни български играчи от двете страни, игран пред 8000-10000 зрители, ще е по-вреден за футбола ни от мега-дербито Литекс - Черноморец, с трима българи на терена и 500 души публика по трибуните? И с какво четвъртият мач за сезона между Локо Сф и ЦСКА на "Васил Левски" ще е по-атрактивен от празници за града като Берое - ЦСКА или Сливен - Левски? :roll:

Разбира се , че Берое - ЦСКА ще е по атрактивен, но като гледам може да не е щото Берое ако не започне шампионата то ще е пътник за Б група.

lshs
Контакти:

Мнениеот lshs » 27 май 2010 20:45

Булгаристанец написа:Добре де, някой от застъпниците за по-малка "А" група ще обясни ли аргументирано как точно се очаква да се вдигне нивото на футбола, когато елитната група бъде свита до 10 отбора? Нека улесня въпроса: С какво един мач между Берое и Ботев, с по 8-10 перспективни български играчи от двете страни, игран пред 8000-10000 зрители, ще е по-вреден за футбола ни от мега-дербито Литекс - Черноморец, с трима българи на терена и 500 души публика по трибуните? И с какво четвъртият мач за сезона между Локо Сф и ЦСКА на "Васил Левски" ще е по-атрактивен от празници за града като Берое - ЦСКА или Сливен - Левски? :roll:

дай тогава да направи една затворена а група от левски цска ботев берое локо пд черно море да не ги изброявам всички които имат повече от 1500 човека публика и само те да играят.

Потребителски аватар
gogova4o
Контакти:

Мнениеот gogova4o » 27 май 2010 20:47

Моделът във всеки един футбол се казва пари, пари и пак пари, пък ти както искаш го разбирай.

Ако вдигнат цените на билетите олеле майко тия са луди. Като направят нещо друго олеле майко тези са на белО.

Ние феновете искаме, ама ако може да ни е без пари и някой друг да плаща вместо нас.

Хубави стадиони и да няма по евтин билет от 10лв.

Ето ще дам пример с Берое, Средна посещаемост около 5 000 по 10 лева по 15-17 мача на сезон са около милион лев + 300К от тв права + спонсорство и ето ти приход от 2 милиона пари с които отбора ще съществува спокойно.

Така, че преди ние да искаме нека първо да дадем, но ако е 10 лева билета всеки ще има да писка до безбожие.

В Кипър най-евтиния билет за футболен мач е 18 евро, преди някой да ми каже, че там заплатите са по-големи нека има в предвид, че средната заплата не е по-голяма 18 пъти спрямо България, тъй като тук билетите са по 1 евро.

не съм бил в кипър но сигурно не играят на ниви като нашите,за другото съм съгласен +2-3 победи в ЕКТ и ето още някой лев
Teo написа:
Вие по селата и паланките нямате ли си отбори, че сте фенове на софийските... баси селянията!

Станко
Че то и ти си селянин,ама неосъзнат

damageplan
Софийските агитки на Левски и ЦСКА са не по-големи от тези на Локо Сф и Славия .

Върни се в “Футбол - България”