Статистиката на Гуардиола като треньор на Барса

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Re: Статистиката на Гуардиола като треньор на Барса

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 20:12

Айде аз ставам беше удоволствие да поспоря с теб :)
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
glarus
Контакти:

Мнениеот glarus » 18 май 2010 21:46

Вие двамата го обърнахте на махленска кръчма, не че има нещо, но не сравнявайте треньорите и двамата работят за шефа си. На Пеп само едно не ми стана ясно за к'ъв точно пускаше златан да пречи на схемата на играта. Сигурно Георги Христов има по-голям процент успеваемост. Ама не може само един отбор да печели и логично съдиите взеха връх. При реална преценка малко отбори щяха да приключат с пълен състав, все пак тези пасчета и игране на пиян морков са доста изнервящи за противника - това си беше от схемата на Франк. Лично аз ги уважавам и двамата. Франк малко обърна внимание на защитата, че нямаше никаква. А Пеп успя да надъха много яко школата. И успя да направи супер атакуващ отбор - да играе ФУТБОЛ. Ако успее да играе с поне 8 стабилни състезателя ги чакат доста успехи.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 май 2010 22:14

glarus написа:При реална преценка малко отбори щяха да приключат с пълен състав, все пак тези пасчета и игране на пиян морков са доста изнервящи за противника - това си беше от схемата на Франк.

С това не мога да се съглася! Това не е стила на Рийкард! Барса играе така от началото на 90-те и това е стила на Кройф! Държане на топката, много подавания на къси разстояния и почти всеки играч в състава да участва в атаките на тима! Това е част от философията на клуба и както казах всеки нов треньор на отбора е ДЛЪЖЕН да спазва тази философия! Когато дойде нов тренер в тима... не клуба се адаптира към него, а той се адаптира към клуба! Работата на треньорите на Барса е много улеснена, защото клуба си има ясен стил на игра и всеки треньор е задължаван да се придържа към този стил! Тренерите на клуба просто тренират състава (всеки по свой си начин), определят стартовите 11, правят смените, определят играчите за трансфери, разучават противниковите отбори и инструктират играчите! - това е. Стила на игра не се променя!

А Гуардиола пожъна големи успехи още в началото на треньорската си кариера, защото познава отлично тази философия като дългогодишен играч и капитан на тима! На него този стил на игра му е до болка познат, играл е под ръководството на много големи треньори и знае отлично кои решения са най-добри за този стил! И той просто използва целият си опит като играч + наученото от всички големи треньори, които са водили отбора и виждаме какъв е крайният резултат! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 май 2010 22:35

bojkyy написа:
megan fox написа:5 на 6 трофея! И Рийкард след като спечели тези трофеи после имаше 2 сезона, в които не спечели нищо и в които Реал ставаха шампиони!!! През тези 2 години колектива на Барса бе разбит тотално основно от Диньо и Деко, така че Пеп не наследи нищо наготово! Гуардиола стегна дисциплината, много при това и коренно промени начина на водене на тренировки! И недей забравя, че на единият му трябваха 4.5 години (даже май бяха 5, не си спомнямкога точно почна Франк работа вклуба), а на другият още от дебютната си година започна да печели трофеи!

Е дусцпилина, и аз бих могъл да внеса дисциплина тва не го прави опитен трениор, и аз мога да внеса дисциплина в Барса тва супер трениор ли ме прави

Това е отборна игра и дисциплината е винаги нещото, което стои на първи план. Такъв феномен, като България'94 е веднъж на доста годинки и важи за турнир, но не и за шампионат и участие в други надпревари. Треньорската професия е 90% психология и 10% тактикма и футболни познания. +/- някой процент наляво или надясно.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Барселона”