Статистиката на Гуардиола като треньор на Барса
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Статистиката на Гуардиола като треньор на Барса
Айде аз ставам беше удоволствие да поспоря с теб 

[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]
Вие двамата го обърнахте на махленска кръчма, не че има нещо, но не сравнявайте треньорите и двамата работят за шефа си. На Пеп само едно не ми стана ясно за к'ъв точно пускаше златан да пречи на схемата на играта. Сигурно Георги Христов има по-голям процент успеваемост. Ама не може само един отбор да печели и логично съдиите взеха връх. При реална преценка малко отбори щяха да приключат с пълен състав, все пак тези пасчета и игране на пиян морков са доста изнервящи за противника - това си беше от схемата на Франк. Лично аз ги уважавам и двамата. Франк малко обърна внимание на защитата, че нямаше никаква. А Пеп успя да надъха много яко школата. И успя да направи супер атакуващ отбор - да играе ФУТБОЛ. Ако успее да играе с поне 8 стабилни състезателя ги чакат доста успехи.
glarus написа:При реална преценка малко отбори щяха да приключат с пълен състав, все пак тези пасчета и игране на пиян морков са доста изнервящи за противника - това си беше от схемата на Франк.
С това не мога да се съглася! Това не е стила на Рийкард! Барса играе така от началото на 90-те и това е стила на Кройф! Държане на топката, много подавания на къси разстояния и почти всеки играч в състава да участва в атаките на тима! Това е част от философията на клуба и както казах всеки нов треньор на отбора е ДЛЪЖЕН да спазва тази философия! Когато дойде нов тренер в тима... не клуба се адаптира към него, а той се адаптира към клуба! Работата на треньорите на Барса е много улеснена, защото клуба си има ясен стил на игра и всеки треньор е задължаван да се придържа към този стил! Тренерите на клуба просто тренират състава (всеки по свой си начин), определят стартовите 11, правят смените, определят играчите за трансфери, разучават противниковите отбори и инструктират играчите! - това е. Стила на игра не се променя!
А Гуардиола пожъна големи успехи още в началото на треньорската си кариера, защото познава отлично тази философия като дългогодишен играч и капитан на тима! На него този стил на игра му е до болка познат, играл е под ръководството на много големи треньори и знае отлично кои решения са най-добри за този стил! И той просто използва целият си опит като играч + наученото от всички големи треньори, които са водили отбора и виждаме какъв е крайният резултат!

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]
bojkyy написа:megan fox написа:5 на 6 трофея! И Рийкард след като спечели тези трофеи после имаше 2 сезона, в които не спечели нищо и в които Реал ставаха шампиони!!! През тези 2 години колектива на Барса бе разбит тотално основно от Диньо и Деко, така че Пеп не наследи нищо наготово! Гуардиола стегна дисциплината, много при това и коренно промени начина на водене на тренировки! И недей забравя, че на единият му трябваха 4.5 години (даже май бяха 5, не си спомнямкога точно почна Франк работа вклуба), а на другият още от дебютната си година започна да печели трофеи!
Е дусцпилина, и аз бих могъл да внеса дисциплина тва не го прави опитен трениор, и аз мога да внеса дисциплина в Барса тва супер трениор ли ме прави
Това е отборна игра и дисциплината е винаги нещото, което стои на първи план. Такъв феномен, като България'94 е веднъж на доста годинки и важи за турнир, но не и за шампионат и участие в други надпревари. Треньорската професия е 90% психология и 10% тактикма и футболни познания. +/- някой процент наляво или надясно.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.