Статистиката на Гуардиола като треньор на Барса

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Re: Статистиката на Гуардиола като треньор на Барса

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 18:29

megan fox написа:
bojkyy написа:Гуардиола има качества, но е факт, че хвана изграден отбор и просто следваше това което завеща Рийкард. Видя се, че често по време на мач бърка смените, а тва е недопустимо за трениор на Барса. Същото е и при нащо инжинерче

Не съм съгласен! Какво наследи Пеп от Рийкард? Наследи един разбит отбор, наследи една съблекалня, която бе на прага на взрив заради звездоманията на Роналдиньо и Деко! Реалното наследство на Пеп е философията на клуба, която на времето бе изградена от Кройф и която всеки следващ треньор е ДЛЪЖЕН да следва!!!

Нека не забравяме, че първото нещо, което направи Гуардиола бе да разкара Диньо и Деко от тима! Нещо, което Рийкард просто не можеше да направи, защото е мекошав!

Така че не ми говори глупости! С почти същият състав, с който Рийкард 2 години под ред изпускаше титлата Пеп счупи почти всички рекорди на Примера и Барса и спечели 6 от 6 трофея за 1 календарна година и ви смаза с 2:6 на Бернабеу!

Махна 2ма играча ебахти промяната, като исключим огромната промяна която е направил, кво друго промени, и греша ли, че често бърка смените повреме на мач :?:
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 май 2010 18:39

Като цяло ми прави впечатление, че Пеп не обича да прави смени и ги прави по принуда! Този сезон гледах всички мачове на Барса с изключение на 2 и в половината от тях не си направи трите смени!
Да имало е и случаи да бърка смени - ФАКТ! Но чакай да видим... Рийкард за 4 години и половина в Барса спечели 2 титли, 1 КЕШ и 2 суперкупи на Испания, общо 5 трофея! Пеп за 2 години спечели 2 титли, 1 купа на страната, 1 КЕШ, 1 суперкупа на Испания, 1 суперкупа на Европа и 1 интерконтинентална купа, общо 7 засега, а есента Барса ще играе и за още една суперкупа на Испания! ;)
Виждаш ли разлика в постиженията на двамата, защото аз виждам съществена разлика! И нека не забравяме, че Гуардиола сега прави първите си крачки на треньор и има да се учи още много! Да Пеп не само бърка смените, той дори бърка често стартовият състав и въпреки тези грешки виж му успехите! А когато Гуардиола се научи да избира титулярите спрямо качествата им и моментната им форма, а не кой му е симпатичен и с бащата на еди си кой (Бускетс) е бил съотборник.... тогава ще има още по-големи успехи! Защото Бускетс може да е смятан за голям талант и надежда на отбора (аз не споделям това мнение), но Туре е в пъти по-добър като дефанзивен халф! Към Кейта също имам много големи резерви, да не говорим за трансфера на Чигрински, за когото настояваше Пеп!

Но реално можеш ли да ми посочиш голям, успял треньор, който да не е правил трансферни грешки? Който да не е бъркал състава за някой мач, или да не е бъркал някоя смяна?! Аз не се сещам за такъв! Дори САФ напоследък почна да дава фира и да прави дебилни грешки, било то трансферни, било то свързани със тактиката на отбора и стартовият състав!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 18:44

Ти САФ не го гледай той е на годинки човека. И именно затова, че е млад и неопитен споря аз, и ти сам каза Рийкард спечели 6 със същия отбор(аиде без 2-ма щом толкова настояваш) Гуардиола спечели 7. Демек той гради гради, уволняват го, после дойде Гуардиола и обере лаврите
П.с. Не смятам САФ за толкова велик трениор колкото го искарват, но това е мое мнение не карам никой да се съгласява :!:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 май 2010 18:54

5 на 6 трофея! И Рийкард след като спечели тези трофеи после имаше 2 сезона, в които не спечели нищо и в които Реал ставаха шампиони!!! През тези 2 години колектива на Барса бе разбит тотално основно от Диньо и Деко, така че Пеп не наследи нищо наготово! Гуардиола стегна дисциплината, много при това и коренно промени начина на водене на тренировки! И недей забравя, че на единият му трябваха 4.5 години (даже май бяха 5, не си спомнямкога точно почна Франк работа вклуба), а на другият още от дебютната си година започна да печели трофеи!

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 18:59

megan fox написа:5 на 6 трофея! И Рийкард след като спечели тези трофеи после имаше 2 сезона, в които не спечели нищо и в които Реал ставаха шампиони!!! През тези 2 години колектива на Барса бе разбит тотално основно от Диньо и Деко, така че Пеп не наследи нищо наготово! Гуардиола стегна дисциплината, много при това и коренно промени начина на водене на тренировки! И недей забравя, че на единият му трябваха 4.5 години (даже май бяха 5, не си спомнямкога точно почна Франк работа вклуба), а на другият още от дебютната си година започна да печели трофеи!

Е дусцпилина, и аз бих могъл да внеса дисциплина тва не го прави опитен трениор, и аз мога да внеса дисциплина в Барса тва супер трениор ли ме прави

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 май 2010 19:13

bojkyy написа:Е дусцпилина, и аз бих могъл да внеса дисциплина тва не го прави опитен трениор, и аз мога да внеса дисциплина в Барса тва супер трениор ли ме прави

И как ще я внесеш тази дисциплина?! Ти кой си, какво си постигнал, че играчите в съблекалнята да имат респект от теб и да зачитат мнението ти?

И остава въпроса: след като Рийкард в свършил мръсната рабоа защо той не можа да спечели 6 трофея за 1 година?! Защо в последните му 2 години начело в клуба не спечели нито един трофей? Поне купата на страната да беше спечелил... ;)

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 19:21

megan fox написа:
bojkyy написа:Е дусцпилина, и аз бих могъл да внеса дисциплина тва не го прави опитен трениор, и аз мога да внеса дисциплина в Барса тва супер трениор ли ме прави

И как ще я внесеш тази дисциплина?! Ти кой си, какво си постигнал, че играчите в съблекалнята да имат респект от теб и да зачитат мнението ти?

И остава въпроса: след като Рийкард в свършил мръсната рабоа защо той не можа да спечели 6 трофея за 1 година?! Защо в последните му 2 години начело в клуба не спечели нито един трофей? Поне купата на страната да беше спечелил... ;)

Причините могат да са много, не исключвай факта, че може нивото на другите отбори да е слабо, а и съдиите дадоха едно рамо ;)
Успеха на дисциплината не е само заради постигнатото от човека който я внедрява, разбиране с играчите, доверие, приятелство са само няколко то нещата, които спомагат да се приложи

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 19:27

а и по твоята логика Гуардиола е никой в трениорския занаят, единствената разлика между тях беше, че той е бивш а те настоящи футболисти, демек щом той може и някой като теб и мен може ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 май 2010 19:30

bojkyy написа:Успеха на дисциплината не е само заради постигнатото от човека който я внедрява, разбиране с играчите, доверие, приятелство са само няколко то нещата, които спомагат да се приложи

Добре де, а как се постига това разбиране с играчите, това доверие? Защо Рийкард не успя да го постигне и всички в отбора му се качиха на главата и не го бръснеха за слива?

bojkyy написа:а и по твоята логика Гуардиола е никой в трениорския занаят, единствената разлика между тях беше, че той е бивш а те настоящи футболисти, демек щом той може и някой като теб и мен може

Ми не ми е такава логиката! И определено Пеп вече не е никой в треьорското поприще. ;)
И да, аз и ти няма да можем да постигнем неговите успехи! За теб не знам, но аз никога не съм бил футболист, а Гуардиола се е учил не от кой да е, а от Кройф! И не ми казвай, че и Ицо се е учил от него, защото не е точно така. ;)

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 18 май 2010 19:42

megan fox написа:
bojkyy написа:Успеха на дисциплината не е само заради постигнатото от човека който я внедрява, разбиране с играчите, доверие, приятелство са само няколко то нещата, които спомагат да се приложи

Добре де, а как се постига това разбиране с играчите, това доверие? Защо Рийкард не успя да го постигне и всички в отбора му се качиха на главата и не го бръснеха за слива?

bojkyy написа:а и по твоята логика Гуардиола е никой в трениорския занаят, единствената разлика между тях беше, че той е бивш а те настоящи футболисти, демек щом той може и някой като теб и мен може

Ми не ми е такава логиката! И определено Пеп вече не е никой в треьорското поприще. ;)
И да, аз и ти няма да можем да постигнем неговите успехи! За теб не знам, но аз никога не съм бил футболист, а Гуардиола се е учил не от кой да е, а от Кройф! И не ми казвай, че и Ицо се е учил от него, защото не е точно така. ;)

Тва, че умее да общува и, че по коментарите които прави личи,че е невероятен човек не са трениорски качества. Той Кройф си беше в Барса и по времето на Рийкард(поне така мисля, не съм особено добре осведомен) и се взима много насериозно неговото мнение, и както трениора(в случая Рийкард), така и футболистите се учат, и попиват всичко от него. Гуардиола като пое Барса беше никой в трениорския занаят затова исползвах тазтова определение, определено вече е някой :) То и Моуриньо е бил пълно дърво като футболист, но какъв трениор е. Сички знаем на наш Ицо историята не съм и възнамерявал да го давам за пример :)

Върни се в “Барселона”