Madridist написа:Краставичарят Ганчо написа:Аз не разбирам защо е това тръшкане! Турското първенство е много по-силно от нашето, така че това е крачка напред за Сърмов и Хичо. Аз дори се очудих, че Касъмпаша ги иска.
А защо турското първенство е по-силно от нашето? По простата причина, че Турция има 70 млн. население, а ние сме малко над 7 млн.! Както сме талантлив народ, ние ако бяхме 70 милионна държава щяхме да имаме поне една световна титла на национално ниво и поне 2-3 спечелени шампионски лиги на клубно ниво.
Това с населението не може да е оправдание,защото тогава Китай и Индия, където населението общо е около 2,5 милиарда трябва да са на всяко световно минимум на полуфинал и да имат вече няколко Златни топки. Или защо Кипър,който по население е колкото половин София ни опука с 4-1. Според мен проблема на е е в броя на населението, а другаде
Точно в броя на населението и причината. Индия и Китай са неуместни примери, защото футбола там не е популярен. Вижте Германия и Австрия! И в двете държави живеят немци и футбола е еднакво популярен. Но колко успехи има 80-милионна Германия и колко 8-милионна Австрия! Много по-лесно е когато избираш таланти от 10 пъти по-голямо население. Малките държави могат да направят някой фойерверк, ако случат на добро поколение, но не и да бъдат постоянна футболна сила!