Меси: Плаках когато България победи Аржентина, Стоичков беше като пират от приказките
Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси даде специално интервю за Владимир Памуков от вестник "Труд". Вижте какво каза носителят на "Златната топка":
- Гледах Стоичков с широко отворени очи, когато бях едва 7-годишен, през 94-а. Плаках, когато България победи Аржентина и отпаднахме. Тогава виждах Стоичков като пират от приказките, който превзема корабите. Това е първото световно, което гледах. А сега очаквам той да ме гледа. И дано и аз да го накарам широко да отвори очи. Но само на головете ми. Ако правя глупости, ми е обещал да затваря очите.
- Имате ли впечатления от играта му в дрийм тима на Барселона?
- Ооо, естествено. В Барса много държат на всеки нов да му покажат славната история. Независимо какво той знае от нея и какво - не. И, разбира се, кадрите с дриймтима и Стоичков са от първите, които се въртят пред очите на децата в школата.
- Какво научихте от Камата?
- Работихме, но за съжаление за малко. Поне засега - малко. Занимаваше се с мен, Боян и Педро три пъти седмично, когато отговаряше за нападателите в клуба. С него учехме развитие и завършване на атаките. И да ви кажа, ако не знаете - още го може!
- А вас тримата как ви оценяваше? Имаше ли и персонални бележки?
- Зареждаше ни с амбиция, даваше ни сила. Уверяваше ни, че някога тримата ще носим победите на Барса. Може да го е казвал само да ни стимулира, но ето вече е така. (Б.а - Меси, Боян и Педро вкараха за последната победа на Барселона - 3:2 над Севиля). Днес не знам каква оценка ще ми даде. Не смея да питам дали е доволен. А и той винаги е казвал, че няма значение колко гола си вкарал, а дали Барселона е спечелил и дали Барселона е първи!
- Така ли ще е на 16 май, когато завършва шампионатът на Испания?
- Отговорът не може бъде друг, освен най-краткият - "Да". Не говорим за това обаче в отбора. Всеки знае какво трябва да се случи и дано Господ е с нас. Смятам, че го заслужаваме. Почитателите ни по целия свят - също. И заедно ще успеем.
Христо за Лео:
- Лео заслужава до последната буква всички суперлативи на света, с които вече две години журналистите го засипват. Той е невероятно добро и талантливо момче, което вече стана мъж. Победите го калиха, направиха го истинска звезда. Не е герой за един ден. Той започва да катери успехите си оттам, където повечето от големите свършват. На 22-23 години има всичко. Или почти всичко, защото има нещо, което отдавна го предизвиквам да спечели. И е обещал тази година да го направи.
- Ще разкриете ли за какво става дума?
- "Златната обувка" за голмайстор на Европа. Мисля, че в склада вече има... неговия номер. Тогава ще го водя на вечеря в най-скъпия ресторант, аз черпя, като може да покани и гости. Стига да не е целия стадион. Не за друго, ами няма ресторант с 90 хиляди места. А пикник не съм обещавал.
- Какво го отличава от останалите на терена?
- Няма по-силен от него с топката в крака. Имаш чувството, че когато си пожелае, може да влезе заедно с топката във вратата. Но така, просто за разнообразие, стреля. Много напредна при завършващия удар, не се колебае и това влияе на прецизността. Все по-точен става.
- Впечатленията ви от Лео извън терена?
- Еталон. Добър, любезен, тих. Не е като мен. Но времената сега са други. Когато аз дойдох в Барса, клубът не беше ставал шампион цели пет години. И в тази ситуация на отбора му трябваше агресивност, много агресивност, не само на терена. А иначе бяха в една голяма компания с дъщеря ми Михаела и от нея знам, че дори в заведенията гледа да не се набива на очи, слуша си музика и половината от времето пише есемеси.
- Как се отнасяте към сравненията в медиите между Марадона и Меси?
- Винаги съм мразил тези сравнения. Футболът е друг, героите също. И двамата са в клуба на най-великите играчи и това е достатъчно. А и за Лео голямото приключение едва сега започва. Предстои му световно първенство. И тогава цяла Аржентина ще чака именно Лео да поведе отбора към титлата. Отговорността е смазваща, но аз знам - Дон Диего Марадона знае как да му помогне да направят мисията успешна.
Меси:Плаках когато България победи Аржентина
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Меси:Плаках когато България победи Аржентина
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети
Re: Меси:Плаках когато България победи Аржентина
Още едно признание за най-добрия български футболист! Браво на Лео

- levskarinvt
- Контакти:
Е какво друго да каже?Има ли някакъв избор?
Все едно да питаш Стефан Станчев какво е мнението му за Топузаков.Естествено,че ще каже само хубави думи. 

- JohnnieWalker
- Контакти:
Пак се изкарваме на върха на света 

Доколкото си спомням, Аржентина съвсем не отпадна след загубата от нас. Май малко по-късно Румъния ги отстрани на 1/8 финал с 3:2. Лео нещо се е пообъркал 

USL написа:Доколкото си спомням, Аржентина съвсем не отпадна след загубата от нас. Май малко по-късно Румъния ги отстрани на 1/8 финал с 3:2. Лео нещо се е пообъркал
Точно така беше.А аз и хиляди българи,плакахме от радост.

Само Черно море.
USL написа:Доколкото си спомням, Аржентина съвсем не отпадна след загубата от нас. Май малко по-късно Румъния ги отстрани на 1/8 финал с 3:2. Лео нещо се е пообъркал
Как не са отпаданли,отпаднаха си,нали продължихме ние и нигерийците,не се е объркал по мое мнение
http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат
- akademix17
- Контакти:
Аржентина продължават като един от най-добрите трети отбор, заедно с Италия, САЩ и Белгия.
[center]
[/center]

spartaka написа:USL написа:Доколкото си спомням, Аржентина съвсем не отпадна след загубата от нас. Май малко по-късно Румъния ги отстрани на 1/8 финал с 3:2. Лео нещо се е пообъркал
Как не са отпаданли,отпаднаха си,нали продължихме ние и нигерийците,не се е объркал по мое мнение
Отпаднаха си аржентинците,но на осминафинал,където Румъния ги би с 3:2.И akademix 17,ти го каза че,аржентинците,продължиха като един от 4-те,най-добри трети отбори в групите.
Само Черно море.
- Бижутера
- Контакти:
тия двамката кво почнаха да се четкат само...да не станат като пике и ибрахимович 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!