Мнениеот ntodorov » 05 май 2010 13:30
Да, колега. Гледал съм Локо Бургас. По твоите писания си малко по-голям от мен, но не много. Помня, че гонехме дори топките зад северната трибуна, където минаваше и свиркаше "соленото" влакче. Помня екипите на Локо Б-с. Играли са и в бяло-черно и в червено - черно, гащетите им бяха винаги бели. Когато истински заобичах бургаския футбол не пропусках мачове. Имаше дърво (мисля, че беше върба ) на северната трибуна ( сега ВИП ресторант на стадион Лазур ) и от там гледахме мача. Там бяха и футболните разбирачи-беловласи дядовци, които коментираха кой играч ставал за Черноморец и кой не. Вече, като малко по-голям помня - Горов, Радославов, Дражо Стоянов ( роднина на майка ми). Помня всичко, дори помня, ентусиазма, когато клуба мина под "шапката" на НХК и в интерес на истината на този стадион вече не ходехме само 20-30 деца и около 200 човека облечени по комшийски от кв. Лазур.Интереса стана по-голям. За мачовете на Нафтата след 86 година мога да пиша с часове, за играчите, които Черноморец си дърпаше от там: Златко Янков, Диян Петков, Чилибонов, за отхвърления от Черноморец и възродил се в Нафтата Гоцков ( от Розова долина ), много, много подробности, които много от тук пишещите няма как да знаят. Само едно ме е яд. Сегашното деление на фенчетата, защото аз и ти сме били свидетели на това как Черноморец цоцаше от Нефтохимик ( Локомотив ) и обратния вариант помня. Аз си обичам и Черноморец и Нефтохимик. Това е. Не деля никой. Някой пишат за база, собственост и т.н - истината е една - всичко е излязло от джоба на нас бургазлии и в тази връзка трябва да не забравяме, че колелото на историята се върти иначе ще станем град с буренясал футбол - примери бол.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.