Представянето на Данчо Йовчев на Олимпиадата
Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Велик Данчо на 6-ти финал
Едно голямо БРАВО !
Защо ме взривява в емоции и кара кръвта да кипи? Защо ме обсебва,защо ме побърква,защо ме кара да обичам до болка?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YfaKUpFmcb0&feature=channel&list=UL[/youtube]
“Не купувам от Lafka”
marmi52 написа:За да ви държат в заблуда обаче ви подхвърлят такива псевдогерои, на които уж цял свят се кланял ...
Всъщност дали в САЩ са чували изобщо за Йордан Йовчев ? ...[/b]
Ако досега е имало някакви съмнения, че си умствено ограничен, сега вече ти сам ги разсейваш недвусмислено.Не виждаш по-далеч от върха на носа си, затова и никога нищо няма да разбереш и винаги ще си останеш едно дребно, нищожно и жалко хейтърче.Това, че на тебе не ти е известно нещо, не значи, че и на другите не е известно, но за да го проумееш трябва да имаш поне малко мозък - а от това, както изглежда, си лишен по рождение.
http://www.youtube.com/figchannel#p/c/5F7B712FC383947D
Това, че Данчо се състезава за България по-скоро му е отнело някоя олимпийска титла, отколкото това, че живее в САЩ да му е донесло нещо. А на него Лондон не му е просто шеста Олимпиада, а шеста, в която стига финал! Иначе, в стрелбата може и 20 финала да направиш, и да участваш на 60 (Нонка Матова ги беше наближила в Сидни), стига да не те е ударил някой Паркинон и да ти треперят ръцете, ама в гимнастиката се съмнявам, че скоро ще се появи друг такъв.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
hellyeah написа:Marmi , нали много добре знаеш , че в "олимпиадите на аматьорите" , единствените професионалисти бяха състезателите от така нареченият "социалистически блок" .След 1988 година нещата си дойдоха на мястото . Дори Данчо Йовчев е продукт на старата социалистическа система в българския спорт , той е последният мохикан , така да се каже .Честни олимпиади не е имало никога ,преди социалистическите страни лъжеха , сега пък се състезават професионалисти , нещо ,което няма нищо общо с олимпийския дух и принципи .
Точно така.Това ми е 10та Олимпиада която гледам.Тогава комунистите използваха спорта за пропаганда на тяхния престъпен и терористичен строй със всякакви средства.Спортистите от соц.държавите взимаха допинг на поразия,докато тия от Запад спортуваха заради самият спорт.По отношение на допинга ГДР и руснаците бяха ненадминати.По радиото и телевизията след всеки успех на български спортисти или отбори спортните емисии започваха с "нова победа на социалистическият спорт" и чак тогава казваха кой,какво и къде е спечелил.
Баткоff вън
marmi52 написа:8-)
Като ви чета обидите, които сте изсипали по мой адрес, само защото съм си позволил да изкажа мнение различно от "правилното", си мисля, че Бойко Борисов ви е малко !![]()
Вие сте готови за един нов Сталин !!!
Тогава всички ще мислите еднакво по "правилния" начин.![]()
А, наричате мен комунист ...![]()
![]()
Дали си комунист или не, за мен е без значение. Ясно е обаче, че не си много на ред. Ти си един най-обикновен демагог, а тези от които си се учел са едни от най-добрите. Ти не спориш, не се аргументираш, използваш логика и факти, които преиначаваш или променяш тяхната тежест, дотигаш до логически изводи по нелогически път. Да, както написах ти си демагог и си се учил от най-добрите, без значение дали се отнася за демагогията между Троцки и Ленин, Нюрнберския процес, сегрегацията на цветнокожите в САЩ, взрив в Бургас или Олимпиада и спортни резултати.
Единственото ти логично изказване е относно спортовете със съдийска оценка. Всичко останало е свободна интерпретация на лъжи, преиначени факти и логически изводи върху тях. Както казах учил си се от най-добрите и им подражаващ във всяко едно нещо - Интернационалът няма род и родина.
marmi52 написа:И запомнете от мен: Това ще е най-слабата олимпиада за България от десетилетия насам !
Едва ли някои бил спорил с теб затова. Това е просто пример как използваш факти, лъжи и нелогически изводи, за да изведеш едно глупаво, лъжливо и нелогично мнение. С каква цел го правиш? Ако не е преднамерено, се замисли за терапия.
Марми,след като не харесваш спортове като гимнастиката,защото там от съдиите зависело всичко разбираш ли и затова Йовчев не бил толкова велик,как ще коментираш "божията ръка" на Марадона или пресния пример Лудогорец-Динамо Загреб? Скъпия ни цар футбол в който съдиите по абсолютно никакъв начин не влияят върху резултата и справедливостта.Месеци тренировки,лишения,мечти,90 минути търчане и себераздаване и накрая хоп-една измислена дузпа и загуба с 0:1 от противника.После наказания без преиграване на мача обаче.Колко много такива случаи има когато рефера решава кой ще е шампион/финалист/победител.Ами волейбола?Срещу Франция на квалификацията за ОИ подпряха французите с 11 точки в 4 гейма.И това ли няма значение.
Като почнем от футбол,волейбол,баскетбол,тенис и стигнем до художествената гимнастика-все спортове в които присъства съдийство под някаква форма и властта да определя развоя на събитията.
Така че мнението ти е несъстоятелно.
Между другото Йовчев е многократен световен и европейски шампион,многократен олимпийски медалист (макар и да няма златен медал знаем защо).То и Федерер няма олимпийска титла,обаче е признат за най-великия в тениса.
Като почнем от футбол,волейбол,баскетбол,тенис и стигнем до художествената гимнастика-все спортове в които присъства съдийство под някаква форма и властта да определя развоя на събитията.
Така че мнението ти е несъстоятелно.
Между другото Йовчев е многократен световен и европейски шампион,многократен олимпийски медалист (макар и да няма златен медал знаем защо).То и Федерер няма олимпийска титла,обаче е признат за най-великия в тениса.
Последна промяна от Ivanov84 на 29 юли 2012 15:25, променено общо 1 път.
orlando7 написа: Човека просто искаше да покаже алтернативно мнение,. но не случи на аудитория ! Много първосигнално го награбиха форумните юнаци. Щото в живота повечето се крият между зелените домати и пиперките в градината!

Остави ги ! Нека избият малко комплекси, че в реалния живот много взеха да ги мачкат ...

Нека аз да съм виновният за всичко лошо, което се случва в България. Нека marmi52 да е причината за тежкия им живот и всичкото зло на тази земя.
Да попсуват, да пообиждат ..., пък дано се почувстват по-добре !

Нищо лично против Йордан Йовчев. Не го познавам човека. Чест му прави, че се състезава за БЪЛГАРИЯ, защото е имал много други варианти. Не омаловажавам и спортните му успехи, както и това, че за този спорт показва уникална издръжливост на тялото за неговите години.
Просто ми изглеждаше странна тази еуфория около класирането на Йордан Йовчев на финалите.

И тези думи "велик", "уникален", ...

Едно, че това далеч не е някакъв огромен успех - България е имала много олимпийски шампиони и рекордьори.
Второ, че това дори не е някакво върхово лично постижение за Йовчев, защото той е взимал медали от олимпиади.
Трето, че спортната гимнастика не е някакъв супер популярен и гледан спорт(вижте полупразната зала !) и едва ли сме се издигнали много в очите на света с постижението на Йовчев.
Това е само едно класиране между първите 8. При това с най-лош(засега) резултат.
А, в България вече изпаднахме в истерия !!!

Едно време се радвахме, когато България беше между първите 5-6 страни по медали на Олимпиадата.
В следващите години взехме да се радваме, когато имаме поне 5-6 олимпийски шампиона.
На последната Олимпиада в Пекин се радвахме, че изобщо имаме олимпийски шампион ...
Явно е дошло времето да се радваме, когато някой наш спортист се класира за финалите на Олимпиадата в своята дисциплина ...
Кое е следващото стъпало надолу ? Може би на следващата Олимпиада ще се радваме дори на спортист, който изобщо се е класирал за нея ...

Та, общо взето такива мисли ме вълнуваха, ама те взеха, че ме грабнаха ...

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
Всеки един посребрял косъм от косата на Данчо е миг СЛАВА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
Българския спорт има своя ВЕЛИКАН. Великанът се казва Йордан Йовчев... Толкова.
Българския спорт има своя ВЕЛИКАН. Великанът се казва Йордан Йовчев... Толкова.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН