'M' написа:ntodorov, благодаря за топлото посрещане! Все пак държа да отбележа, че съм привърженик повече на Нефтохимик (детството ми мина с този отбор) и от тази гледна точка не искам да дразня някой с присъствието си тук (нали е форум на Черноморец). От друга страна, живея точно до стадиона в квартал Лазур и често ходя и на мачове на Черноморец откакто отборът играе тук. Хубаво щеше да е да ги няма фенските дразги, но ....нейсе
Ние сме против тези фенски дразги...Аз съм израсъл и с двата отбора във времената, когато нямаше деление...Все пак историята е такава, каквато си я направим. В сегашно време футболната история се чете, тълкува и създава според интереса.
Българския недостатък да се притежава, маркира, огражда и загражда деформира значителни футболни истини. Никой не гледа напред, всеки се обръща назад. Хора с глави извърнати назад няма, как да вървят напред. Сега, където и, каквото и да прочета иде реч за: " Кои сте вие ?" "Каква история имате ?", "Колко титли имате", Коя година сте създадени". Това са дразгите. Никой не мисли, какво да направим за да вървим напред и всички да сме доволни. Сега по-младите стискат очите, делят произволен промеждутък от време ( най-вече времето от, когато за сефте стъпват на стадиона) и определят всичко по-различно от тяхното мислене, като пошло...Примирявам се, но не се примирявам, че разума вече отстъпи на първичното в инстинкта да се бием, мразим и маркираме територии, като кучета...А живота е толкова кратък и просто устроен.