История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот BRF » 29 ное 2012 02:10

Futbolen_istorik написа:
ntodorov написа:Насе. За това и аз уважавам Славия. Оня ден в София видях много беловласи хора на преклонна възраст, които бяха със значки на Славия. Истински фенове. Какви претенции можем да имаме към този истински и най-стар БГ отбор ?
Тук си мерим пишките, кой е по-стар, кой по-истински, кой е по-по. Не знам дали е от годините, възрастта, възприятията ми и усещането ми, но за мен историческите анали нямат такова значение, каквото има сегашната действителност около мен. ПСФК, ПК, ОФК, ФК - през оная работа ми е. Искам да виждам работещ и силен Черноморец. Този Черноморец го обичам в пъти повече от префърцунения Балъков такъв. Не, че името му беше различно от ПСФК, но във времена на стагнация, ограничения, паричен дефицит и дългове натрупани от чужд масраф да вадиш три ( 3 ) отбора за 18 месеца и трите отбора да са сред "богопомазаните" в класирането говори за качество, класа и правилност в методиката и управлението в клуба. Все неща, които през годините са ни убягвали - я с партийна, я с чуждо-комерсиална повеля. Убеден съм, че това е начина и, ако до преди година се ядосвахме, че си "разваляме'' отбора, като продаваме, сега вече понасям тези вести спокойно и с надежда.
ПС: Уважавам и хората историци, но нека не преиначаваме и днешната действителност. Нека я оставим да се развива и да поема в аналите и статистиката. Такава, каквато е.
Както писа и Наско. Не ни пречи да приемаме фактите такива, каквито са. Ако за някой ПСФК е на 7 седем години за мен Черноморец е много по-голям - в пряк и преносен смисъл. Черноморец е детството ми, включая и това на дедите ми. Абревиатурите пред това име и след него са, като слиповете ми. Днес надявам едните, утре другите, но "оная" работа в тях винаги е с мен... независимо от различията. :P

Славия та Славия, какво се получава със Славия през 1945г., обединява се с още два отбора под името Славия 45 и се пропангандира че е нов отбор нямаш нищо общо с фашиското минало, през 1949г. са закрити всички български клубове с изключение на военните клубове и се основават ДСО-тата (доброволните спортни организации), половината играчи на Славия попадат в новооснованото ДСО Строител, което в началото на 1951г. е разделено на ДСО Строител и ДСО Ударник, като ДСО Строител остава във А група а новия отбор ДСО Ударник започва в Б група. ДСО Ударник е основано през 1951г. и през пролетта на 1957г. се преименува на физкултурно дружество Славия, документално Славия е наследник на ДСО Ударник основано 1951г. Сега да направим съпоставка с ЦСКА, документално води началото си от 1913г. с регистрацията на Клуб футбол, през 1919г. се обединява с още няколко клуба под името Атлетик, през 1923г. се обединява с ОСК Слава под името АС 23, през 1944г. се обединява с Шипка-Победа и Спартак (Подуене) под името Чавдар. Чавдар ползва документацията на АС 23, бланки членски карти на Чавдар са на АС 23, после Чавдар минава към военните под името ЦДВ и през 1948г. се обединява с Септември под името Септември при ЦДВ, като през 1949г. Септември се отделя и е възстановен. А знаете ли защо ЦСКАрите искат да са основани през 1948г. защото ЦДВ (Чавдар) са били във втора софийска дивизия, срам ги е от миналото на клуба си, искат винаги да са били в първа дивизия (А група), това е глупост и комплекси всеки клуб има триумфи и падения, Милан е играл в италианската серия Б, но не са променили историята си, за да прикрият този срамен факт.

Ти не си футболен историк,а футболен комплексар!Срам ме било от Б група?Ти ли ще ми кажеш от какво ме е срам?Какви са тези интриги?Единия журналист(Наско )твърди,че сме искали по-ранна история,другия"историк",че сме съществували много по-рано ама ни било срам!Смешна работа!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 29 ное 2012 02:13

Futbolen_istorik написа:
BRF написа:
nasko75 написа:Аз не мога да разбера какъв е проблема да си създаден когато си
защо им е на Черно море и Локо Пловдив да се изкарват от преди 9 септември? след като те са създадени от комунистите - това е ясно като бял ден
да не говорим за Чорбата, които пък най-безсрамно си приписват историята на АС-23когато си създаден - тогава...Просто не всички са имали шанса да са като Славия, които са водили стриктен архив от първия ден до днес...но затова Славия в очите на западняците е специален клуб и аз имах възможността да се убедя в чужбина на това

И каква история на АС-23 сме си приписали?Навсякъде сме 1948г.!Общото между ЦСКА и АС-23 е,че са били така да се каже военни отбори което разбирасе не ни прави наследници на този клуб!Тук даже е обратния вариант на този с Черноморец!Спорът кога е създаден,на кого е наследник ПСФК,Дражев и всички други глупости са без значение!Както и Нейчо казва за него отбора е този от детството му!Аз също утре и да се изкарат някакви документи за връзка между ЦСКА и АС-23,няма да си променя мнението!За мен историята на моят ЦСКА започва на 5.05.1948!

По твоята логика ЦСКА трябва да е основан през 1969г. През 1948г. се обединяват ЦДВ (военния отбор) и Септември, през 1969г. пак се обединяват ЦСКА червено знаме (военния отбор) и Септември, ха сега ми обясни защо се води основан 1948г., а не 1969г. когато същите два отбора се обединяват пак

За каква логика пишеш,бе човек?Тъпите ти и не свързани факти целят единствено заяждане и избиване на комплекси!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 29 ное 2012 09:35

Futbolen_istorik написа:
Bartolomej написа:Сигурно е така , но не пречи да се потърси по - дълбока връзка с некой от старите Бургаски отбори , поне да се докаже ,че строител каменно е наследник на бургаски отбор така или иначе и репресиран и закрит от комунистите по времето на преврата

Дълбоката връзка е ЖСК 1932г., а вие може да потърсите корените на Вихър (Айтос)

Веднага ще ти кажат че това са само слухове и гнусни инсинуации :mrgreen:

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 29 ное 2012 11:29

Аман от футболни историци, истерици ползващи диуретици и т.н. Как може фен на отбор (силно пристрастен) :evil: да коментира , пише, анализира.... други отбори и техните исторически факти в държава като Бг. - където историята е най-изопаченото и деформирано понятие! :twisted: Едни други фенове писаха историята на техния клуб... Абсолютна гротеска! :oops: :oops:
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 29 ное 2012 12:46

grud написа:Аман от футболни историци, истерици ползващи диуретици и т.н. Как може фен на отбор (силно пристрастен) :evil: да коментира , пише, анализира.... други отбори и техните исторически факти в държава като Бг. - където историята е най-изопаченото и деформирано понятие! :twisted: Едни други фенове писаха историята на техния клуб... Абсолютна гротеска! :oops: :oops:

За да тълкуваш историята на любимия и който и да е клуб, трябва в детайли да си запознат с историята на всички клубове и да си запознат с принципите им.
Историята на Черноморец е следната: основан 1919г. през 1945г. е закрит от комунистите, през 1957г. възтановен под името Черноморски спортист, през 1958г. се обединява с Левски и Локомотив под името Ботев, през 1968г. преименуван на Черноморец, през 2006г. прекратява съществуването си, и от този момент Черноморец (основан 2005г.) става продължител ня традициите на Черноморец основан 1919г., както Атлетик се преименува на Нефтохимик и се обяви за негов продължител, при Черноморец не се е наложило преименуване заради еднаквото име
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
'M'
Контакти:

Мнениеот 'M' » 29 ное 2012 14:17

Поздравявам ви за хубавата и изчерпателна тема "История на футбола в гр. Бургас"! Много интересни неща сте изписали и в по-голямата си част сте успели да запазите добрия тон помежду си, въпреки различните клубни пристрастия. Не пиша много по футболните форуми, но винаги се радвам да попадна на нещо интересно за четене :)

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 29 ное 2012 14:20

'M' написа:Поздравявам ви за хубавата и изчерпателна тема "История на футбола в гр. Бургас"! Много интересни неща сте изписали и в по-голямата си част сте успели да запазите добрия тон помежду си, въпреки различните клубни пристрастия. Не пиша много по футболните форуми, но винаги се радвам да попадна на нещо интересно за четене :)

Надявам се вече да пишеш във футболните теми. Ще се радваме да станеш един от нас. :P
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
'M'
Контакти:

Мнениеот 'M' » 29 ное 2012 14:36

ntodorov, благодаря за топлото посрещане! Все пак държа да отбележа, че съм привърженик повече на Нефтохимик (детството ми мина с този отбор) и от тази гледна точка не искам да дразня някой с присъствието си тук (нали е форум на Черноморец). От друга страна, живея точно до стадиона в квартал Лазур и често ходя и на мачове на Черноморец откакто отборът играе тук. Хубаво щеше да е да ги няма фенските дразги, но ....нейсе :lol:

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 29 ное 2012 14:46

'M' написа:ntodorov, благодаря за топлото посрещане! Все пак държа да отбележа, че съм привърженик повече на Нефтохимик (детството ми мина с този отбор) и от тази гледна точка не искам да дразня някой с присъствието си тук (нали е форум на Черноморец). От друга страна, живея точно до стадиона в квартал Лазур и често ходя и на мачове на Черноморец откакто отборът играе тук. Хубаво щеше да е да ги няма фенските дразги, но ....нейсе :lol:

Би маааму, кефи се на футбола..... Ко ти пука ;)
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
'M'
Контакти:

Мнениеот 'M' » 29 ное 2012 14:54

Така и правя общо взето :)

Върни се в “Черноморец”