Честито на Лудогорец! Много мъжка игра, много характер и много късмет, но така пък е по-сладко!
Не ми е тъжно въобще за моите, тъй като те сами се биха общо взето. Заслужиха си отпадането напълно!
Преди първия мач в Рим ви казах, че ще правите дерби с другия ми любим отбор и ето го вече е факт!
Валенсия вече е много по-сериозен отбор от всички, с които до този момент игра Лудогорец и ще трябва да се избягват подобни глупави грешки, които бяха допуснати снощи с Лацио. Направо това начало беше покъртително, да не кажа отчайващо- гол в 20-та секунда. Не знам какво им е било на хората на стадиона- това беше много голям удар за всички. Важното е, че през второто полувреме Лацио се подлъгаха, че мача е свършил и извадиха най-добрите си играчи в този мач. Оттам натък Лудогорец трябваше само да подпечата визите си за 1/8 финалите. Трябва да си призная, че беше толкова напрегнат този мач, че не можах да се израдвам за нито един от головете и на двата отбора, а и заедно с този мач гледах и другата най-голяма драма между Айнтрахт и Порто. Даже шестият гол и в двата мача падна в една и съща секунда при мен, тъй като през нета сигнала е по-бавен с две минути и видеото закъснява- невероятно съвпадение просто!
Не очаквайте от мен да пожелая на Лудогорец отстраняване на Валенсия, защото едва ли ще се случи подобно нещо, но все пак се надявам да станат два интересни мача и Лудогорец да успее да се противопостави на отбор като Валенсия. Отбор, който едиснтвен успява да спре неудържимата Барса с победи на Ноу Камп!
Лично моето мнение е, че ако Лудогорец успее да се справи на "Местая", може да се опита и да надиграе Валенсия, защо не. Само че ще е изключително трудно, защото "прилепите" умеят да постигат своето с доста малко усилия понякога, а и защитата е доста по-солидна от тази на Лацио. Самият стил на игра също е много по-атакуващ на испанците, но пък не е чак толкова ефективен и точно тук ще се открият шансовете за Лудогорец. Може да създаваме цял мач положения и да не вкарваме нито един гол. Формата на отбора през целия сезон не е много добра и затова и изявите са малко епизодични- редуваме изключително силни мачове с много посредствени след това, но отборът е с две класи по-добър от Лацио категорично и Лудогорец ще трябва да надхвърли възможностите си или просто да се опита да излъже противника с някой добър тактически ход. Валенсия е отбор, който пресира съперника си в голяма част от двубоите при домакинствата си и не ми се мисли как ще се справят с този натиск защитниците, а и най-силният ви защитник Козмин Моци ще пропусне първия мач и не виждам кой ще се справи по-добре от него. Лудогорец трябва да прекроява сериозно отбраната си, а това крие и доста рискове. Както и да е, пожелавам ви успех и по-добрият да победи както се казва!
Очаквам с нетърпение този мач!
Честита победа още веднъж и наздраве на празнуващите!