Мнениеот D.Georgiev » 28 апр 2013 10:58
С този мач наистина се върнахме с година назад. Много добър мач за отбора и се надявам това да не се дължи само на непретенциозния ни съперник. Най-накрая видяхме някакви промени в състава и това, което ми направи впечатление е, че досегашните резерви имат голямо желание за доказване, за разлика от поразглезените ни титуляри (изцяло заслуга на Петев). Трябваше ли обаче Домусчиев да се намества, за да предприеме Петев каквито и да били действия?
Играчите:
Голубович - трудно ми е да повярвам, че мога да дам оценка за него, при положение, че сигурно е бутнал топката 5 пъти за целия мач, но... удари към и във вратата - общо: 1, голове: 1...
Моци и Гулдан - на едно ниво, Гулдан видимо е позагубил форма. Моци направи едно много рисково влизане в началото на мача, за което трябваше да получи най-малко жълт картон. В останалта част от мача нямаха кой знае каква работа.
Шоко - на мен ми хареса в този мач. Винаги се опитваше да играе с едно докасване и внасяше много скорост и острота в атаката. През първото полувреме тотално смаза левия бек на "Ботев". Въпреки неразбирателството с Голубович си мисля, че Шоко е играч точно за такива мачове, в които съперникът излиза с цел да брани точката.
Кайсара - отличен мач за рожденика, жалко не че можа да се разпише при третия гол. Целия мач не спря да иска топката. Имаха неразбирателства с Мишо Александров, но има потенциал за добър тандем по този фланг.
Деко - игра с обичайното желание, дори и не на обичайната си позиция. Трябва да призная, че включването на Деко, вместо втори опорен в този мач си беше много добър ход.
Дяков - добър мач и за него, свърши много работа, направи няколко хубави отигравания. Дано да си върне формата за последните мачове.
Бакалов - добър мач и за него, въпреки че той винаги играе силно срещу слаби противници. Не го харесвам това момче и това е. Отново обърка две ключови отигравания, но пък се разписа. Подходящ избор за контролни мачове и такива срещу отбори от дъното. За две години не му помня приличен мач срещу добър съперник.
Александров - започнал е да си връща формата, жалко че не можа да се разпише при онова положение от второто полувреме. Има какво да се иска от него, но поне играе с повече мисъл. Надявам се да го налагат повече.
Ернандес - не мога да си изкривя душата и да кажа, че е тичал много и е покрил голяма дистанция, но пък всичко по-интересно в мача дойде от него. Страхотен поглед над играта, като често си оставаше неразбран. Има още време докато се сработи с отбора, но определено направи много силен мач.
Кишада - човек с най-голямо желание за игра. Не знам как стана така, че не се разписа. Много бягане, постоянна преса. За мен в момента е по-добър избор от Безяк.
Надявам се да виждаме по-често Костадинов и Мантула.