Мнениеот КироВарна » 27 юли 2015 14:39
Изгледах мача спокойно на запис и ясно се вижда,че съдийството е ужасно тенденциозно!Както във всички мачове с помазани отбори,ако наш футболист докосне с малкия пръст,на лявата си ръка топката....веднага се свири фаул!!!Без значение дори,че въпросния състезател е съборен на земята!Примерът е от вчера,всички го видяхме.Случи се точно пред сектора на агитката.На няколко метра от това място,при друга ситуация и наша атака.....топката срещна ръката на разградски футболист.И това го видяхме всички,но сигнал не последва.Как се тълкува подобен,различен съдийски критерий?Почувствали топлото и нежно съдийско рамо,гостите си позволяваха доста твърди влизания,които им носеха комфорт в неутрализирането на уморените от тежкия цикъл наши играчи!!!От друга страна,беше достатъчен един малко по строг поглед от страна на наш защитник или халф.....за да му се покаже картон!!!Всичко това не е ново за нас и знаем,че няма полза да повтаряме едно и също!!!Проблемът не е само наш!!!Да се покровителстват силните на деня,по партийна или по финансова линия отдавна е част от БГ футболът....и не започва от Разград.Не им прави чест,че тръгват по пътеките на едни други.Това убива футбола и гони публиката!Но аз няма да обсъждам футболната мафия,че скоро ще обядвам и не искам да си развалям апетита...гнуслив съм!За вчерашната загуба сме виновни ние и само ние!!!Отборът е съсипан от умора и това се вижда от вертолет!Поправимо е,защото тежките мачове и пътувания през 3 дена,за добро или за лошо свършиха!!!Момчетата ще се възстановят и всичко ще си дойде на мястото!!!Въпреки очевадното физическо изтощение,АДМИРАЛА игра офанзивно и не се затвори да търси равенство!!!Това е добре,но с оглед на изтощението на основните футболисти и слабата форма на някои заместници,мисля че можеше да се потърси малко по внимателна игра.Не критикувам КОЛЬО,даже го поздравявам за смелостта!Но точката си е точка!Особено срещу Лудогорец!За да играем силно изнесени напред,трябва да имаме желязна защита.Особено,когато срещу нас играе отбор с милионна селекция,чиито футболисти могат да дават перспективни пасове.....между несработените ни защитници и да правят светкавични контри!!!Затова головете им бяха лесни и навременни!!!Те не се свеняха да бавят,да се търкалят и да спорят със съдиите!!!Македонското селянче Дяков постоянно си вреше дългия нос в косматите уши на Г.Йорданов.....но това не е наш проблем!!!Нашият проблем,според мен е че надценяваме силите си,подценяваме определени ситуации....и това води до наивни загуби!!!Аплодирам смелата постройка на НИКОЛА СПАСОВ,но по мое скромно мнение в играта на отбора трябва да има повече практичност!!!И вчера,и в Минск,всеки наш халф или нападател беше атакуван от трима противникови футболисти!!!Ние и в двата посочени мача,във фаза защита играхме далеч от халфовете им и те извеждаха своите бързи нападатели в огромните празни зони,между нашите бранители!!!С една дума искам да кажа,че увлечени в атаки....забравяме за защитата!Пускаме леки голове и се хвърляме да гоним Михаля.Очевидно е,че за да играеш офанзивно и да създаваш положения....трябва голаджия,който да материализира усилията на отбора!!!Така може,ако ти вкарат 3....ти да вкараш 4 !!!Но се вижда,че с БИЖЕВ и ПЕТКОВ не става.Не са лоши момчета,но още доста им трябва за да станат водачи на атаката!!!Всички наши футболисти се стараха и ги поздравявам!!!Много дълъг стана фермана,затова не ми се пише за отделни играчи!Иска ми се обаче,да отбележа прекрасното включване на ТРАЯН ТРАЯНОВ !!!Висок,снажен и здрав-истински централен защитник!!!Дано и другите нови попълнения да заиграят вече адекватно!!!Това ще даде опции на АДМИРАЛА и нещата полека-лека ще тръгнат!!!Не е тайна за никого,че едно участие в ЕКТ носи много усложнения във всички аспекти.От подготовка до селекция,през психика и адаптация!!!Затова да не съдим момчетата,а да ги подкрепяме!!!Защото МОРЯЦИТЕ УМИРАТ,НО НЕ СЕ ПРЕДАВАТ !!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!