Yellow blood написа:Лично за мен, тестът за Хубчев ще е предстоящият мач в Бургас. Очаква се това да ни е едно от най-трудните гостувания (още повече с оглед и на моментната ни форма). И за това най-логично би било треньорът да излезе отново със защитна подредба. Но, ако Хубчев е осъзнал в какъв отбор е треньор в момента, какви са целите му, какви са очакванията на публиката, то той ще излезе с офанзивен състав, ще постави играчите на постовете, на които са най-силни (вместо да експериментира с тях) и ще играе за победа, а не за равен.
Аз продължавам да смятам, че имаме най-силните играчи в настоящата ни група. И виждам проблемите в подредбата им на терена и в тактиката, която им се определя. А загубата на мотивация им, която коментираме, идва по-скоро от предните две неща. От една страна те не се чувстват комфортно по постовете си и стила на игра, а от друга Хубчев е с достатъчно голям авторитет, за да си позволят да оспорват тези му решения. Но това води до едно безразличие и апатия у тях. И постепенна загуба на самочувствие, която се засилва като започнат и да ги псуват от трибуните. И навлизаме в движение по една спирала надолу. Сега е моментът Хубчев да ни покаже, че има бъдеще в Ботев и може да спре това движение надолу. Отговорността е изцяло негова, защото проблемът е единствено играта на отбора. Няма оправдания като селекция, мотивация и т.н. Той е бил наясно при какви условия ще работи в Ботев, каква е политиката на клуба и е приел. Вярно е, че е под голямо напрежение, но точно за това, ако издържи теста, ще има предпоставки да се превърне в име в Ботев. Аз му дадох кредит на доверие преди сезона (даже сме спорили с други потребители тук) и в тази анкета също гласувах против оставката му. Кредитът е нещо, което са дава авансово, предварително и след това, този който го е дал очаква адекватна реакция от отсрещната страна в определен срок. За мен срокът е мачът с Нефтохимик. Дори и да не победим, искам да видя промяна в стила на игра - да играем нахъсано с атаки, със самочувствие. Ако не се случи това, от следващата седмица и аз ще съм от тези, които ще гласуват "за" оставка на треньора, при бъдещи анкети. Надявам се обаче да не се стига до там. Да не говорим, че като се замисля, не виждам адекватен човек за поста. Сигурно ще ви се стори странно, но за мен най-подходящият човек, да заеме мястото на Хубчев, при евентуалното му отстраняване би бил ... Марин Бакалов.
Мнението ми се припокрива на 100% с твоето.Ще допълня с някои въпроси,на които не мога да намеря отговор,който ме удовлетворява:
-преди началото на сезона Бакалов каза,че целта ни е връщане към стила на игра на отбора,с който се славехме през най-добрите ни години.След като Хубчев е приел да стане треньор на "Ботев" би следвало,че е запознат с този стил и е съгласен с тази цел на ръководството.Уви,"Ботев" играе коренно противоположен стил,дори бих казал,че няма изграден стил;
-кой отговаря за кондиционната подготовка и за възстановяването на футболистите?Нормално ли е да имаме толкова много контузени и възстановяването им да продължава толкова дълго(Манчев,Арфата);
-конкретно за мача срещу "Любимец"-нормално ли е ляв бек да играе футболист със силен десен крак(Шведа),а десен бек-футболист със силен ляв крак(Божков)?Разузнат ли беше противника и ако да,защо срещу бърз и техничен футболист като И.Йорданов игра футболист с трагична линейна скорост(Божков)?
-защо в центъра на защитата игра Киков,който е на две тренировки и още не знае имената на съотборниците си,а не Н.Димитров?
И още,и още,и още...Да,мачът с Нафтата е и моят последен кредит на доверие към Хубчев.Като искам да уточня-не искам победа на всяка цена-искам промяна в игровия облик на отбора.Ние,ботевистите,сме преглъщали много загуби,ще ги преглътнем и занапред,но вяла и бездушна игра не е по вкуса ни.Ако Хубчев смята,че не е в състояние да върне красотата в играта или още по-лошо-ако не го е разбрал това и неговото виждане за играта не е такова-по-добре да си тръгне навреме.
Относно евентуален нов треньор-пак ще споделя мнението си,че след възраждането на отбора ни и досега най-добър футбол играехме миналия есенен полусезон именно под ръководството на М.Бакалов.Дали това не е мястото му в този проект на "Ботев"-Пловдив?