Ето и една друга гледна точка (от друг форум) относно събитията преди 46 години:
"
В статията майсторски са преплетени верни факти и лъжливи тълкувания. Гледах мача на стадиона и много добре си спомням как бяха нещата: - нямаше 50 000 зрители, най-много 20-30. - не се казва как предния ден "Ботев" "легна" на ЦСКА -
"Берое" през целия мач ритаха като магарета. Въобще атмосферата на мача бе крайно напрегната. "Неизвестно" защо заралии играха все едно, че играят последния мач в живота си! Чия ли поръчка изпълняваха? Защото на тях точки не им трябваха. -
Съдията бе уплашен и не знаеше къде се намира. Той не свири поне две дузпи за "Левски" от страх. Футболистите и особено треньорите на "Берое" нагнетиха обстановката напълно съзнателно, а с това заразиха и публиката. - Във въпросната ситуация съдията трябваше за секунда да вземе решение:
След реверансите които цял мач правеше на домакините и нажежената обстановка той не посмя да отмени гола. Дали имаше фал? Бе от онези положения, за които се казва 50:50. Вратарят скочи, пред него имаше футболисти на "Левски". В един момент той разбра, че не може да я хване или отбие и падна на земята издавайки силен вик. Вратарски трик, който и днес е актуален. Това е другият прочит на ситуацията. Дори да е имало фал едва ли може съдията да е упрекван, че така е преценил на секундата. - От там огорчените футболисти и треньори, изтървавайки сериозните премии (по слухове) от ЦСКА се нахвърлиха като животни върху левскари и съдии. Публиката взе да хвърля камъни и бутилки (стъклени) срещу левскарите.
Започна саморазправа и срещу малцината сини, които имаха смелостта да се идентифицират като такива на стадиона (тогава нямаше сектори за гости). Нямаше как органите на реда да не поемат нещата в свои ръце. Тогава разбрахме, че министърът бил на стадиона. Толкова озверели хора не съм виждал. Тълпата щеше да ме смачка. Никой не гледаше, че съм дете. Откъснаха ме от баща ми и добре, че ме изхвърлиха отстрани, че един милиционер ме заведе зад едно дърво и ми каза: Не мърдай от тук! Аз ще намеря баща ти! Само който не знае какво стана на този мач, може да пише, че изгонването на "Берое" е било несправедливо!"
http://www.sportal.bg/news.php?news=402198 Както се казва в такива случаи - дума срещу дума.

А истината както винаги е някъде по средата...