Хубаво бяло вино-предложения,мнения,препоръки,мезета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Хубаво бяло вино-предложения,мнения,препоръки,мезета

Мнениеот Синьо сърце » 01 сеп 2010 21:29

Аз обичам бяло вино!Изстудено,в хубава запотена чаша,с мезе...Тез дни минавах край Виноградец,та купих малко от там-мускат,не е лошо никак-3 лв литър го дават хората.Нарязал съм малко бекон и свежо сирене и така...Със сигурност сред вас има фенове на таз напитка Божия-споделете,моля,за хубаво вино,откъде да се закупи,с какви мезета върви според вас-всяка идея е добре дошла!
Изображение
Наздраве на всички,да ви поживи Господ!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Re: Хубаво бяло вино-предложения,мнения,препоръки,мезета

Мнениеот haiobaio » 01 сеп 2010 21:36

Лично мое мнение е, че бялото вино не струва, независимо колко струва и дали е Керацуда :)
Пия само червено, като любимото ми е Асеновградски Мавруд

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 01 сеп 2010 21:36

Риба и пилешко за мезе :) Иначе аз предпочитам Мастика с яко мезе (някви меса),мастиката това не е алкохол, а елексир :oops: НАЗДРАВЕ
Изображение
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 01 сеп 2010 21:37

Red_Pride написа:Риба и пилешко за мезе :) Иначе аз предпочитам Мастика с яко мезе (някви меса),мастиката това не е алкохол, а елексир :oops: НАЗДРАВЕ

Важи

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 01 сеп 2010 21:39

Като започвах да пия,около 10 клас,започнах с бяло вино мускат.С един приятел от съседния блок,слагахме си мръвка за мезе и оттам ми остана този навик.Студено бяло винце,с мръвка.Я луканка,я бекон или някое саламче.Остана ми,като един от най-ярките ми спомени от детството.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 01 сеп 2010 21:46

вино изобщо не обичам да пия, но предполагам, че екато другия алкохол-най-важното условие е да има добра компания ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
АСМ1899
Контакти:

Мнениеот АСМ1899 » 01 сеп 2010 21:56

Много рядко пия вино! Не съм му голям почитател- виж ракията е друго нещо! Аз може би съм от малкото които предпочитат бяло вино, но честно казано купешките не ми допадат особено! Предпочитам ако пия вино да е от дядовото- бяла липа(бял кастел) -хубаво ароматно, силно вино! От купешките вина най- ми допада Traminer на Винпром Търговище или пак Траминер Хан Кубрат! За домашното перфектното мезе е попарена в червен пипер свинска рибица(домашна естествено), а за купените не е лош вариант някаква по-качествена луканка, суджук или пастърма! Все пак всичко е въпрос на вкус! Също леко странен, но доста удачен вариант е сирене с червен пипер и малко олио, това и за ракия става... :)
Дано да съм помогнал, а ако не.... здраве да е и НАЗДРАВЕ!

ПС
А, компанията е най-важна! Ако е приятна то може и с кисели краставички(примерно) да го пиеш и да ти е много готино...
Вие сте млада и красива, имате 2 висши образования, владеете перфектно 3 езика, имате руса коса, дълги крака и чаровна усмивка и искате да вземате заплата между 5 и 10 хиляди лева? Вървете на майната си! На нас ни трябва арматурист!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 сеп 2010 22:02

На Cherga всичко е хубаво, като ще отлича Резервите, които за мен са най-доброто българско вино. На No Man`s Land почти всичко е хубаво, най-вече червените вина.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
BoB0
Контакти:

Мнениеот BoB0 » 01 сеп 2010 22:05

Купешко вино не се занимавай да пиеш, освен ако не е качествено и скъпо. Бялото винце го изстуди, нарежи си луканчица и сиренце с червен пипер и олио и си Бог. После като изпиете 2,3 шишета винце, продължавате на ракиика със салатки и пилешки хапки със сирене например, накрая 1 бира и всичко е чук.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 01 сеп 2010 22:12

Аз пия само Бира и Уиски. Понякога поотделно, понякога заедно, но избягвам... :lol: абе бирата е над всичко! :idea: ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Върни се в “Свободна зона”