Нова Лична Карта
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Калоян Атанасов
- Контакти:
Нова Лична Карта
Здравейте,сега четох че трябва да си направя нова лична карта,но тя не е задължителна,освен като ти изтече срока.Обаче при излизане извън България картата остава ли незадължителна?
· Кой ще ми обясни разликата на различните постановки при свирене на обой? Ама, че сте тъпи! Всеизвесто е, че при Италианската школа са го лапали целия, а при Френската - до половината, с треперещ език!(учител по инструментознание в музикална гимназия)
Re: Нова Лична Карта
след изтичане на картата ти имаш 6-месечен гратисен период,който важи само за територията на БГ-с тази л.к. не можеш да напуснеш страната,аналогично и с шофьорската книжка.
LEVSKI_FOREVER
zlatan написа:след изтичане на картата ти имаш 6-месечен гратисен период,който важи само за територията на БГ-с тази л.к. не можеш да напуснеш страната,аналогично и с шофьорската книжка.
Точно така.И аз имам голям проблем с тези документи,защото са свързани с работата ми.Исках да ги подновя преди да изтече срока /март месец/,но ми казаха да изчакам,щото щели да издават от новите документи,с биометрични данни и т.н.Нямало да има проблем и ала-бала.Сега се оказва ,че има ГОЛЯМ проблем със софтуеъра,с вида на поръчката - експресна,бърза или обикновена и не знам си кво...А бе няма по-шибана държава от нашата,бил съм в Австралия,в Англия,ама нашите чиновници са УНИКАТИ ! Най-лошото е,че никой не ти възстановява щетите - пари,време,нерви,пропуснати ползи....Нашата управия никъде я няма.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...
Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже 
П.П. Bira,кво очакваш друго ?! На нашите бюрократи грам не им се диша,па камо ли да им се бачка

П.П. Bira,кво очакваш друго ?! На нашите бюрократи грам не им се диша,па камо ли да им се бачка

Blue_Lion написа:Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже
Добре бе,майна...ама за кво им плащат ?! Колкото и да са прости,трябвало е да предвидят,че ще стане "мазало" с тези документи.Колко българи има в чужбина - над милион и нещо.Ама "Сименс" били виновни и не знам си кво...Ами,отворете допълнителни гишета,обучете си хората,или направете график по лични данни кой кога трябва да иде.Значи,ако е за избори или други простотии,винаги се намира начин,а сега,нямало как.Ама че имало хора с резервации за почивки и екскурзии /всичко е капарирано/,че има планирани пътувания,аз самия трябва да съм в Гърция на 30 -ти април,а пък да не казвам колко хора увисват със самолетни билети...Еби му майката,на никой не му пука.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...
- teksas_CSKA
- Контакти:
birabecks написа:Blue_Lion написа:Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже
Добре бе,майна...ама за кво им плащат ?! Колкото и да са прости,трябвало е да предвидят,че ще стане "мазало" с тези документи.Колко българи има в чужбина - над милион и нещо.Ама "Сименс" били виновни и не знам си кво...Ами,отворете допълнителни гишета,обучете си хората,или направете график по лични данни кой кога трябва да иде.Значи,ако е за избори или други простотии,винаги се намира начин,а сега,нямало как.Ама че имало хора с резервации за почивки и екскурзии /всичко е капарирано/,че има планирани пътувания,аз самия трябва да съм в Гърция на 30 -ти април,а пък да не казвам колко хора увисват със самолетни билети...Еби му майката,на никой не му пука.
Включително и на мен!

birabecks написа:Blue_Lion написа:Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже
Това ти казвам,брига ги тия за нас

- ace_ventura
- Контакти:
Ако старата лична карта ти е валидна(не е с изтекъл срок,примерно до 2014), може да со ходиш спокойно из света(стига да не пренасяш наркотици).

Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.
Blue_Lion написа:Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже
Засега не са задължителни за всички