rhaegar написа:tmanolov написа:rhaegar написа:Тия са полудели с паркингите. У наше село вдигат годишния абонамент от 360 на 600лв, видиш ли защото голям процент от паркоместата били заети от хора с абонамент и нямало къде да паркира огромния туристически поток де ни залива.
У София даже цената е супер ниска - поне 5 евро трябва да е синята зона на час и поне 1000 евро на година, а абонаментите да са по 1000 евро на месец. Колата не е задължителен атрибут, поне в София, и трябва да се ограничи на макс, особено при наличие на метро и приличен градски транспорт. Същото е и с данъчните оценки на имотите - минимум по 5 трябва да се коригират, ама за там нямат топки.
При нас таксата на час остава 1.50лв (засега, ако не го направят същото в евро след месец). Нашият град е още по-достъпен и реално от всяка точка до центъра ти е за 10 минути пеша макс. Сто процента съм сигурен, че поне на половината с годишни абонаменти не са им необходими, но просто дават 300лв защото ги мързи. Моят засега е платен от фирмата, защото често ми се налага да ходя до склада ни в края на града, но при почти двойно увелиечение догодина не се надявам на подобна екстра и ще трябва да мисля магии.
за доставките мис бони също имаше добра идея, но явно не са я реализирали, със зони за доставки. Моето решение пък е по-лесно - вижда се колко места има на дадената улица, вижда се колко живущи, съответно коли има, и се прави търг - значи на 20 места 1 е за инвалиди, 5 са за приходящи (само на платено почасово), 4 са и на почасово, и за живущи и 10 се отдават на търг с открито наддаване само за живущи в радиус 100 метра. Имаш пари - наддаваш и си вземаш мястото, което си е твое срещу 150 евро (да речем) на месец, но си паркираш точно пред вас. Нямаш пари - ми ок, паркирай където намериш. Жестоки глоби за нарушения - 200 евро скоба и 500 евро паяк и ще се оправи всичко.
Ма у Бантустаня всички са "бедни", докато жулят по 3 ракии и 2 кутии цигари на ден, та тези неща са неприложими - за мен е цяло чудо, че изобщо увеличиха цените и разшириха зоните