Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 08 дек 2023 18:38

bubka написа:Моля историците да се включат по темата :lol: . Също Играта да обясни защо нашите мили съюзници от САЩ ни смятат за славяни. Нали тезата досега му беше, че Русия иска да ни унищожи като ни пославянчи.

Те се уповават на тия "ДНК анализи", не за друго, а защото иначе опорката им не хваща дикиш. Няма как, да обяснят, как след като сме "арийци" по тяхна теория, говорим на славянски език? Аз на тия "изследвания" не им вярвам, защото абсолютно всички изследвания нямат нищо общо с предходните. Всяко изследване доказва нещо съвсем различно от това, което досега УЖ са изследвали. В Украйна се изкараха от тия анализи, че имали "над 50% арийски ген"?! Е, как да им вярвам?! Освен това е важно и кой ги прави. Тая, дето Росен Петров я канеше в предаването си и даже се "гаджосаха" е момиче на 35-40 години? Какъв опит има тя? Никакъв... Даже не я знам и къде работи.
Освен това... Ми, извинявай, ама още със самите траки, тяхната аристокрация е сключила куп династически бракове с атиняни, със скити и т.н. Специално, аристократическата върхушка никога по света не е чиста, никъде! Освен това, нали се сещаш, че е от особено значение, откъде се взимат пробите. Ако го вземеш от планинските райони - ок, ама ако го вземеш от райони около реките Марица и Тунджа (примерно). Защо? Ми, защото много добре знаем, когато нахлуе една армия в чужда държава, какви чудни работи върши.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 дек 2023 18:55

Елементарно. Зависи кои хора си избрал за изследването. Утре могат да изследват 900 зигани и 100 българи и да кажат, че имаме индийски корени.

Няколко хиляди българи влизат в Дунавската равнина, която се обитава от пъти повече славяни; смазват ромеите; подчиняват славяните; разселват ги по "резервати"; създават държава наречена България, която никога не е променяла името си и никой славянин не е стъпвал на трона или да е имало накакви известни славяни по българските земи, но видиш ли ние сме славяни :lol: Ако славяните ни бяха притопили нямаше да съществува държава наречена България. Помаците вероятно са славяни. На външен вид отговарят на описанието.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 08 дек 2023 20:31

Thsmith написа:Принципно изобщо не ме интересува този тип дискусия ама ми е много любопитно защо отново намесихте щатите и как точно Федералното правителство те смята за някакъв само защото евентуално е имало някой от 350 млн американски граждани, който те смятал за нещо си? :lol: :lol:

Той Играта говореше, че САЩ ни смятали за арийци и наследници на прабългарите, а Русия ни обявила за славяни, въпреки че реално на американското и руското правителство въобще не им пука за произхода ни.
А ето цялото изследване, според което славянските миграции са имали огромен ефект върху населението на Балканите:
https://www.cell.com/cell/fulltext/S009 ... all%3Dtrue

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 дек 2023 20:42

bubka написа:https://www.dnes.bg/balkani/2023/12/08/bylgarite-rumyncite-i-hyrvatite-s-nai-silnite-slavianski-geni-na-balkanite.591715
Българите, румънците и хърватите с най-силните славянски гени на Балканите
Извършен е анализа на древно ДНК от повече от 30 локации

Българите, румънците и хърватите имат най-голям процент славянски гени на Балканите – около 50-60 процента, докато гърците са с най-малък процент наличие на славянски гени – от 4 до 20 процента, според научно изследване на ДНК от България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Албания и Гърция, предаде Танюг.

Според изследване на генетичната история на Балканите през различни епохи, осъществено съвместно от учени от Сърбия, Испания и САЩ, около 50-60 процента от гените на българи, румънци и хървати са със славянски произход. В посока Гърция процентът пада до 4 на сто във вътрешността на страната и 20 на сто по островите.

Моля историците да се включат по темата :lol: . Също Играта да обясни защо нашите мили съюзници от САЩ ни смятат за славяни. Нали тезата досега му беше, че Русия иска да ни унищожи като ни пославянчи.

От чисто любопитство, какво казва въпросното изследване за Русия. Иначе аз също смятам, че сме най-близки с румънците, сърбите и хърватите по обясними причини като съседство. Само че тук уж имало славяни, а румънците отричат общия ни произход. Едит: сега видях, че е само за Балканите. Интересно каква база са използвали за сравнение.

Цялата работа е, че всеки народ е каквото му е насадено от миналото да бъде. Потомците на Александър Македонски са живото доказателство, както и смяната на език и произход на румънците преди 200-300 години :mrgreen:
Последна промяна от Soulen на 08 дек 2023 20:44, променено общо 1 път.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 дек 2023 20:44

garfield22 написа:Той Играта говореше, че САЩ ни смятали за арийци и наследници на прабългарите, а Русия ни обявила за славяни, въпреки че реално на американското и руското правителство въобще не им пука за произхода ни.

Играта каза, че сме били "арийци", а доказателството беше, че страната ни се казвала България... :lol:
Иначе, един от другите титани на мисълта Пуйола беше на мнение, че Хитлер много добре знаел, че сме арийци, та затова и било това добро отношение към нас. Сиреч, в документите от тая епоха пише "славяни", но Хитлер много добре знаел, че не сме такива. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 дек 2023 20:48

https://news.bg/politics/peevski-na-rakovodni-pozitsii-v-parlamentarnite-grupi-za-priyatelstvo-s-turtsiya-i-ukrayna.html

Парламентарни групи за приятелство с Украйна и Турция .... :) :) Що за тъпотии ???!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 08 дек 2023 20:51

Досега неприятели ли сме били с тях :lol: ?

Някой чете ли, че вече хора с двойно гражданство могат да стават депутати :lol: ?
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 08 дек 2023 20:52

Soulen написа:От чисто любопитство, какво казва въпросното изследване за Русия. Иначе аз също смятам, че сме най-близки с румънците, сърбите и хърватите по обясними причини като съседство. Само че тук уж имало славяни, а румънците отричат общия ни произход. Едит: сега видях, че е само за Балканите. Интересно каква база са използвали за сравнение.

Изследването е само за Балканското население, главно за сърбите и хърватите, за Русия си има други изследвания, но не съм специалист по тях. Според тях сърбите и хърватите имат най-много славянски ген, около 60-70%, ние имаме около 50%, но те го пишат като общо източноевропейско влияние, така че е възможно при нас част от това да е прабългарско наследство. Ако ти е интересно тук се обсъждат детайли около проучването и генетиката като цяло:
https://www.forumnauka.bg/topic/20392-g ... /#comments

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 дек 2023 20:54

garfield22 написа:
Soulen написа:От чисто любопитство, какво казва въпросното изследване за Русия. Иначе аз също смятам, че сме най-близки с румънците, сърбите и хърватите по обясними причини като съседство. Само че тук уж имало славяни, а румънците отричат общия ни произход. Едит: сега видях, че е само за Балканите. Интересно каква база са използвали за сравнение.

Изследването е само за Балканското население, главно за сърбите и хърватите, за Русия си има други изследвания, но не съм специалист по тях. Според тях сърбите и хърватите имат най-много славянски ген, около 60-70%, ние имаме около 50%, но те го пишат като общо източноевропейско влияние, така че е възможно при нас част от това да е прабългарско наследство. Ако ти е интересно тук се обсъждат детайли около проучването и генетиката като цяло:
https://www.forumnauka.bg/topic/20392-g ... /#comments

Форум "Наука"? Моля те!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

П.С.
Това е единствения форум, в който дори модераторите са дебили! Влизам в темата им за войната и се скъсвам от хилене! Има един scaner, дето цитира само украинските сводки, а най-забавното е, че и им вярва яко... :lol:
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 дек 2023 20:55

Drunken_Master написа:Понеже стана дума за София. Брата ме кара, да ходим на Армията (като за последно) в неделя срещу Лудогорец, ама му отказах... И ти май няма да ходиш? :lol:

Е за какво да 'одя ??! Аз с футбола приключих отдавна, то вече и международен не гледам, всичко стана помия, чета оня ден "страшен скандал" .... нЕкой си отказал да тури капитанска лента с цветовете на педерастията .... :lol: :x :x

Върни се в “Свободна зона”