Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

ФАЩ

Мнениеот Drunken_Master » 19 юли 2020 15:46

Смит, янките, ако спрат да печатат долари, дали изобщо ще успеят да изплащат дълговете си ?
Системата е много хитро измислена. Реално тези пари не се печатат, а се щракват на клавиатурата. Става при искане от страна на правителството и чрез емитиране на дълг от негова страна. После този дълг се продава под формата на трежърис на други страни, като един сигурен инвестиционен инструмент. Те пък ги отчитат като валутни резерви. Вътре в страната, излишните пари се инвестират в акции, пенсионни фондове хеджират се и се прехеджират и т.н. докато им се изгуби краят. Така количеството напечатани пари остава сравнително постоянно. Инфлацията - 1-2%.
За по-глупавите да дообясня...
В махалата Асан дава пари назаем. Дава ги срещу разписка, че ще му ги върнеш след 10г . с 1% лихва. На това основание ти издаваш ценни книжа и ги продаваш на Мехмед от другата махала, който има излишни пари и се чуди как да ги опази от инфлацията. С възможност да му ги изкупиш след 10 г. и да получи 1.25% лихва за тях. Мехмед е щастлив и сигурен за парите си. Ти си ги ползваш със здраве. А на Асан ще ги върнеш, ако искаш пак да получиш някога назаем.Междувременно цялата махала ползва твоите пари щото си се разплатил с хлебаря, млекаря и т.н. Парите стават много, всички имат от тях, икономиката върви, обаче млякото поскъпва. Какво правиш? Правиш борса, където всички дето имат излишни пари могат да ги вложат с обещанието за още. Много голяма част от хората влагат там. Парите намаляват и недостигат, а ти тичаш при Асан за още.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 19 юли 2020 15:51

Нямам представа, аз бих са надявал, че нещата ще тръгнат както трябва и ще са пример. Естествено е по-вероятно да стане обратното, зависи от действията след това.
Дали ще се откажат от всички социални глупости и ще почнат да харчат колкото изкарват, без никакви социални придобивки и без преразпределяне. Без средства за възстановяване на чужди държави, а обратното с пращане на сметка за кампания и етк.
И преди сме водили подобни дискусии. Аз съм краен минархист и вярвам в този начин. Намирам само него за справедлив. Без никакво преразпределяне, кой колкото изкара и колкото оцелее. Без солидарност, без подобни измишльотини. Пълен индивидуализъм и поставяне на първо място - личното благо и материален просперитет.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 юли 2020 16:00

А хората, които наистина имат нужда от помощ, за тях пари ще има ли, или ги хвърляме на кучетата. В САЩ не знам как е, но в България на дете със синдром на Даун, държавата давала помощи до 3 годишна възраст. Явно след това се предполага, че ще живее нормално.....
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 юли 2020 16:02

За да се даде е нужно да се вземат от някого. Както казах, аз съм привърженик на твърд минархизъм и никога не съм го крил.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 юли 2020 16:15

Thsmith написа:За да се даде е нужно да се вземат от някого. Както казах, аз съм привърженик на твърд минархизъм и никога не съм го крил.

Никога няма да останеш или да вземеш власт с тази нагласа. По скоро нещо като на Бен Шапиро възгледите са добре, само без религията.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 19 юли 2020 17:55

Пълно лицемерие, тука съм определено за САЩ, от гледна точка на нашите интереси.
Сега ще оплакваме германците ли, щото те бяха едни от тия в ЕС, които най-много пискаха за Южен Поток(колкото и спорен да беше), значи за едни може за други не, евем ти и равнопоставеноста в ЕС.
Всички пискат за намаляне влиянието на Русия над газовият пазар, а кво се получава, чрез Северен поток, тя ще има пълен монопол, което ще засегне и нас и цяла Източна Европа, отвсякъде ще тече руски газ.
Германците да не се правят на ощипани.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 юли 2020 18:06

Soulen написа:
Thsmith написа:За да се даде е нужно да се вземат от някого. Както казах, аз съм привърженик на твърд минархизъм и никога не съм го крил.

Никога няма да останеш или да вземеш власт с тази нагласа. По скоро нещо като на Бен Шапиро възгледите са добре, само без религията.

To за това трябва да се осигури и място като "Либерия" за "социално недоволните" :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 юли 2020 21:23

ivan56 написа:Пълно лицемерие, тука съм определено за САЩ, от гледна точка на нашите интереси.

Aм, стига, уа :lol:
А какви са нашите интереси :?: Искаме или не искаме потоци да минават през нашата територия :?: :lol:
Избистрете си мнението русофобите, защото САЩ се готвят да санкционират не само "Северен поток 2", а и "Турски поток" :lol:

Германците може и да са пискали за Южен поток, ама те поне са европейци и са основната двигателна сила на икономиката на ЕС.
Ако може, пусни и линк, който препраща към заплахи за санкции от Германия към страни и фирми, които са се готвили да изграждат Южен поток.

Хубаво наскачахте всички тук да браните северноамериканския господар на Европа, само че единственото лицемерие е това на САЩ, защото се бутат да развалят доброволно договорени сделки и проекти на независими страни.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 юли 2020 21:27

Аз съм против всякакви потоци, които трябва да се финансират с публични средства. Без значение дали са Руски, Катарски или каквито ще други.
Ако е толкова "печеливш" да си го финансира доставчика или друг частен инвеститор, а държава да събира малка част като комисионна за пренос.

A.Pinochet[/center]

Nilim

Мнениеот Nilim » 19 юли 2020 21:30

THE G.A.M.E написа:
Groucho написа:И ко сеги става? САЩ - гранде свободна търговия, пазарна икономика и демокрация, а плаши европейски фирми със санкции, ако същите изберат да си купуват руски газ. САЩ - Гранде стожер на демокрацията, правата, свободите и пазарната икономика :!: :lol: :lol: :lol: :lol: Гранде закрилник на Европа :lol:
Руснаците сами са си виновни, след като веднъж вече изнудваха Европа, да ги подкрепи в конфликта с Украйна, инак - газ йок.
Когато веднъж си се посрал, не може да очакваш след т'ва да не си заподозрян.
Това, че Русия обича да се заиграва с енергийните си ресурси, да изнудва по малките от нея, е факт.

В една пазарна система с право на избор САЩ ще предложи близки условия и съответно Европа ще се зарадва и няма да купува от Русия (с всички последици за руснаците).

В общи линии с тия санкции САЩ демонстрира дейност. Докато Европа има нужда от руски газ ще купува руски газ. Ако трябва чрез компании, които нямат нищо общо нито с Русия, нито с ЕС..официално. Бизнес бате..

Върни се в “Свободна зона”