Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот Кашчей » 11 ное 2015 20:06

Мистри написа:
GA_ veliki написа:
язе написа:
GA_ veliki написа:Ако го направят гербавите - изгореха!

Барнеш ли ракията на народа- изгаряш! 8-) Тия лумпени леко се надцениха.. Като фалшифицираха изборите, си помислиха, че всичко може. Не може... някои неща. 8-)

Не са нито първите нито последните избори, които ще се фалшофицират, ама да посегнат на казаните....

Ами да спрат да се "събуват" преди да влязат при казана, българите.
И най-вече-да спре българинът да се навежда.
Бре ти фъфлиш и като пишеш.Да не си употребил в повече? :lol:

Може да се е сбил с бирника пред казана и да му липсва преден зъб :roll:
Човек както говори, така и пише :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 11 ное 2015 20:14

Кашчей написа:
Captain Stottlemeyer написа:
PFC Litex написа:
love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.

И защо е на това дередже?

Защото както беше казал Теди Москов: "Българинът се събува, преди да влезе в дома си, но си изхвърля боклука през прозореца, без да се замисли, че ако не си изхвърля боклука пред прозореца, няма да се налага да се събува преди да влезе в дома си." Много е трудно да се превъзпита един народ на когото десетилетия наред е втълпявано, че Андрешко е положителен герой, че сиромасите са добри, а бирниците и богатите хора - лоши. Никой (или почти никой) не си дава сметка, че ако всеки играе по правилата и не се стреми да пре**е другарчето си или да краде от държавата (тоест от нас), нещата ще се нареждат много по-просто и животът ще бъде много по-лесен и приятен за всички... 8-)
П.П. В развитите държави нещата са в значителна степен уредени не защото хората там са по-умни или по-добри и съзнателни, а защото там векове наред е действал принципът на моркова и тоягата. ;)

Любопитно ми е твоето виждане относно укриването на доходи, с цел да не се платят данъци (така познатото у нас "укриване на данъци"). Кой укрива доходи-беднякът или богаташът?

Всеки,който може.Разликата е в държавите.В едни ги хващат и съдят,в други ги прикриват.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 11 ное 2015 20:20

Аз пак да те питам, беддняка колоко доходда укрие? 2- 3 милиарда?
... и после внезапно си направих секуро.

papagal72
Контакти:

Мнениеот papagal72 » 11 ное 2015 20:24

Боже!Като гърмиш гледай къде удряш! Щом дават на дебили като Радан Кънев да изказват мнения! Само пишем- и какво? Вече ме е срам че съм част от това общество !

VVP

Мнениеот VVP » 11 ное 2015 20:42

Това е поредната наглост на управляващата коалиция ГЕРБ-РБ-ДПС и т.н. и трябва да си подаде незабавно оставката , защото се провали отвсякъде! Да продължаваш да дереш собственият си народ с всякави данъци това е българофобия!ОСТАВКА!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 ное 2015 21:06

Колеги, тук някой ме попита дали знам кога се вари ракия :o и се спомена, че напролет нямало плодове, от които да се прави това свещенодейство...малко пояснения по темата:
Воистина ракията се пече основно наесен, но джибрите се захаросват и се пекат напролет. Освен това излишното вино също напролет се излива в казана, за да стане една от най-хубавите ракии!
Толкоз по техническата страна.
Значи дядо едикойси си гледа лозето и асмата в двора, сбира реколта и изпича 200 кила ракия. 100 за лична благочестива употреба и 100 да продаде по 6-7 лева, за да си помогне малко на финансите, щото пенсията му е много голяма и няма какво да я прави. С тези пари ще си купи дръвца за зимата, примерно.
И на този ще му праскат акциз? От него ще пълнят пробитата хазна?
Не е сериозно това. Обидно е. В същото време винпромите крият милиони и пускат на пазара откровена повръщня. Да, има и добри ракии, например 63-ката, но литър такава е 23-25 лева.
Как така ще затварят казаните пролетта, че тез джибри какво ще стане с тях?
Какво, до всеки казан акцизен ли ще стои? Ми нека дойде, га варим напролет, пък да видим кон боб яде ли. Трябва обаче да си вземе бодигардове поне пет човека от донбаското опълчение. Но като разберат за какво иде реч, силно се съмнявам да останат на негова страна. Акциз ли?
На Макавей! Наздраве! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 11 ное 2015 21:16

Не варя много но достатъчно за собствена консумация.В собствен 130л казан.И ще продължавам особенно след тия брадви.Щото от 35-40лв. сега един казан да си свариш ракия ще стане 50лв.Къде ми е сметката като сложа транспорт плод захар казан дърва?Това лято литър ракия собствено производство на моя казан ми излезе 0.75-1лв.Да си пият боклуците!
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 11 ное 2015 21:20

sin4ec написа:
anihilator написа:Аз през живота си не съм виждал казан по голям от 400 литра , то той едва завира представям си 1000 литра невъзможно е.1000 литра казан е цех за алкохол не казан за варене на ракия .обикновенно 120 литра малкия и 300-400 литра е големия казан.Така , че не виждам кого са засегнали освен нелегални цехове за производство на алкохол.

Изменението предвижда казаните с вместимост до 500 литра да се контролират от агенция "Митници" и да работят само от 1 юли до 31 декември, а през останалото време да не се използват.

Да си задам тъпия въпрос:А защо няма да работят през останалото време?

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 11 ное 2015 21:26

ами да посегнат и на домашната луканка, лютеницата и туршията.....и автора да си направи харакири
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 11 ное 2015 21:28

Сам си бера овошките, сам си купувам гроздето сам си сипвам газ в бутилката и ше ме фанат за на дедо ми серпентината. Подаряват ми купечка ракия 40 промила слагам я в камерата и какво да видиш - ЛЕД за 15 лв. литър, при положение че за 5 до лв. за литър варя чиста плодова ракия 50 промила - алелуя. Умри Бойко умрете не наяли се кап,ти облечени във власт. Алчно племе пропито от злоба сме ние - не НАРОД.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”