Captain Stottlemeyer написа:язе написа:Captain Stottlemeyer написа:Кашчей написа:...Много е лесно от висотата на кубетата на Ал. Невски да определяш кой е мързелив и некадърен в Северозападна България!
@Честит празник, но за съжаление народът продължава да спи, а и будители нови не се виждат

Който е трудолюбив и кадърен, ще успее и в Северозападна България. Ако тя е "тясна за неговата душа", може да дойде при "кубетата", или да замине да търси щастие на Запад. С две думи - който иска да направи (постигне) нещо, търси начини; който е толкова мързелив, че чак го боли от мързел, или е толкова прост, че не става и за чеп за зеле - търси оправдания и рИве по форумите...
Две думи и по оформилия се спор "социализъм vs. капитализъм": И двете (да ги наречем условно "формации") имат своите предимства и недостатъци, своите хубави и лоши страни. Същото може да се каже и за живота в България - преди и след 10 ноември (аз съм живял 35 години при социализЪма на Тато

). Само че, историята еднозначно определи победителя в икономическото съревнование по време на "студената война". СИВ и Варшавският договор са на бунището; ЕС и НАТО преспокойно си съществуват и се разширяват. Това е положението - фактец ...

Особено ЕС така мощно се разширява с тия имигранти, че скоро ще се пръсне.

Победителя в икономическото съревнование, все още не е определен- Запада спечели една битка, но не е спечелил войната.
Тя продължава и запада е във все по- неизгодни позиции.

И това за "все по-неизгодните позиции" звездите ли ти го нашепнаха, или го прочете на тавана, докато си бъркаше в нослето, за да извадиш поредното "съкровище", умнико!?...
А относно разширението, за новите държави - членки на ЕС, за бъдещия член на НАТО - Украйна до гъза на Русия, относно имигрантите - какво да ти обяснявам, няма да ме разбереш, дорогой товарищ...

Това е един от малкото пъти, в които няма как да не се съглася с капитана

Не е само до гъза на Русия, но и до гъза на Китай, чрез разрастващото се афганистанско лоби