Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:08

diplomat написа:
Siegfried написа:Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.

Като толкова ви е страх за децата, ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции. Щом позволявате някой да ви сменя традициите и само се оплаквате, че го правят (без самите вие да свършите нещо по въпроса), то няма какво повече да се обсъжда.

Всеки човек решава сам за себе си. НЕ УЧЕТЕ другите как да си живеят живота. Живейте и не пречете на другите да живеят :!:

Сега сме 7 милиарда и си пречим адски много. До 2100 се очаква да сме 12 милиарда души на Земята - направо не ми се мисли какво ще е тогава...

Че този свят отива от по-зле на по-зле, е ясно като бял ден. Мисълта ми е всеки да гледа себе си и да си изгради собствена представа за света, старайки се да живее в мир и разбирателство с околните. Аз съм православен християнин и така разбирам живота. А тези, които в действителност пречат, са световните лидери и елити - ако бъдат премахнати, ти гарантирам, че ще е много по-спокойно.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 31 окт 2015 16:09

Siegfried написа:Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да e начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.

Като толкова ви е страх за децата, вземете се в ръце и ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции. Щом позволявате някой да ви сменя традициите и само се оплаквате, че го правят (без самите вие да свършите нещо по въпроса), то няма какво повече да се обсъжда.

Всеки човек решава сам за себе си. НЕ УЧЕТЕ другите как да си живеят живота. Живейте и не пречете на другите да живеят :!:

Когато става въпрос за възрастни хора няма никъв проблем! Но когато тоя празник се вменява на 4-5-6 гоишни деца като техен, е проблем ! Нека да научат тия деца, кои са техните празници, а те като пораснат, сами да определят какво да празнуват :!:

На линия
Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 31 окт 2015 16:11

sin4ec написа:Вън католико-протестантските измишльотини, нямащи нищо общо с българските традиции, бит и култура! Векове наред българските деца са помагали в домакинството и в работата, чакали са с нетърпение Бъдни вечер и Сирни заговезни, свивали са сурвачки и мартенички, а не са се обличали като попикани несретници , обикалящи къшлите за по два бонбона като последните прошлеци.
Този жалък маскарад, заедно с лигавите валентинки, бяха наложени с цел веригите да продават боклуците си на балъците, а напоследък се забелязва и масирано налагане в училищата на двата пишманпразника. В градината на малкия още миналата година всички родители се обявихме против тези маскаради и занимаването на децата с тях. Така тази седмица на малките там беше обяснено какво е Димитровден и защо носи първите снежинки, вместо да се обличат с тоалетна хартия и да се мажат по лицата като идиоти...
Всъщност в празника няма нищо лошо, но да си е на мястото-в тези страни, в които е традиция. Особено в Ирландия и Британия, вероятно поради друидския си произход, Хелоуин е чакан с нетърпение и е вълнуващ и обичан празник. Така и трябва да бъде-но в Ирландия не свиват сурвачки, както и жената на Обама не плете мартеници. Това жалко подражателско поведение няма да ни докара нищо хубаво. Понеже научихме децата си на българска история и традиции, та сега ги караме да просят бонбони от бабичките и да купуват сърчице с мигли на комшийското момиченце, което вчера са натупали порядъчно зад блока или са му хвърлили две шепи пясък в косата( примерно).
Когато негрите в Мисисипи сложат мартеници и станат коледари, а белите ги чакат на чардака да им раздадат кравайчета и мед с орехи, тогава тук ще се празнува Хелоуин.
Байгън!

+++

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:12

za nas e toj religiq написа:
Siegfried написа:Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да e начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.

Като толкова ви е страх за децата, вземете се в ръце и ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции. Щом позволявате някой да ви сменя традициите и само се оплаквате, че го правят (без самите вие да свършите нещо по въпроса), то няма какво повече да се обсъжда.

Когато става въпрос за възрастни хора няма никъв проблем! Но когато тоя празник се вменява на 4-5-6 гоишни деца като техен, е проблем ! Нека да научат тия деца, кои са техните празници, а те като пораснат, сами да определят какво да празнуват :!:

Вменявало им се... Значи вината е в родителите и те са за бой. Аз лично нямам деца, но ако някой ден имам, ще направя всичко възможно, за да ги възпитам в българските традиции и култура. Ама да се оплакваш, че някой друг ти пропагандира каквото и да било, е смешно, при положение че живота и съзнанието са в твои ръце и сам определяш какво да правиш с тях. Щом позволяваме Хелоуин да ни влияе и пречи по такъв начин, то просто ние самите сме слабохарактерни и не ставаме за нищо. Народ, който си държи на културата и традициите, не би трябвало да се чувства застрашен. Ако няма такива или не държи на тях и приема ДОБРОВОЛНО всичко чуждо и ново, то вината е само и единствено в този народ.
Последна промяна от Siegfried на 31 окт 2015 16:14, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 окт 2015 16:14

Абе я се вземете в ръце? Кой си ти/вие, че да казвате какво да празнуват хората и как да се забавляват? Всеки може да прави каквото иска. Ако иска ще се маскира, ако иска ще разнася тикви или каквото му е хрумнало. Още повече, че за децата си е хубаво забавление.
Е, ако някой ми метне яйци или нещо подобно по вратата, хич няма да ми допадне, но ...
Нямам намерение да празнувам нещо, но е тъпо да давате наклони кой какво да прави. Всеки сам си решава и никой не ви пита дали ви харесва или не.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 31 окт 2015 16:18

Siegfried написа:
za nas e toj religiq написа:

Вменявало им се... Значи вината е в родителите и те са за бой. Аз лично нямам деца, но ако някой ден имам, ще направя всичко възможно, за да ги възпитам в българските традиции и култура. Ама да се оплакваш, че някой друг ти пропагандира каквото и да било, е смешно, при положение че живота и съзнанието са в твои ръце и сам определяш какво да правиш с тях.

Естествено че им се вменява! Пращаме децата си в български училища и очакваме там да се учат и празнуват български празници !!! Когато учителката вместо кукеров ден, реши да направи хелуин, ти няма как да обясниш на едно 4-5 годишно дете, че няма да го пуснеш с другите деца щото това не е негов празник !
Трудно ли е да го разбереш !

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:21

И като си поиграе с другите деца, какво? Ако родителите са си свършили работата вкъщи, то детето ще знае кое какво е и на кое да държи. А най-лесното е - да не го пускат да празнува и това е. Това е просто един ден в годината и не вярвам въпросното дете да загуби каквото и да било от безценното си безгрижно време. Малките деца изобщо не влагат такъв дълбок размисъл по тези въпроси - те просто се преобличат като страшилища и си играят за кеф. Те са много НАД вашите безсмислени притеснения :idea:

За последен път - най-важното ОБРАЗОВАНИЕ се получава ВКЪЩИ от РОДИТЕЛИТЕ :!: Ако те не си свършат работата, то детето ще е изпуснато много преди да разбере какво изобщо е Хелоуин.

Престанете да се занимавате с глупости и гледайте напред. Някакъв Хелоуин им бил най-големият проблем... Мъка, мъка, мъка :arrow:
Последна промяна от Siegfried на 31 окт 2015 16:23, променено общо 1 път.

TheTruth
Контакти:

Мнениеот TheTruth » 31 окт 2015 16:22

ЧЕСТИТ ХЕЛОУИН!

Не на всички хитлеристки, сталинистки и др. опити в стил Инквизицията да ни казвата какво ТРЯБВА и какво НЕ ТРЯБВА да празнуваме! Същите тези реват срещу Хелоуин, но празнуват Коледа например! Същите тези ми говорят за българското, но и хал хабер си нямат, че Кукерството например е със скитски произход! Баста на всички, изявяващи се като народни ментори и съвест!
Честит Хелоуин на всички, които искат просто да се веселят!

emanuilman
Контакти:

Мнениеот emanuilman » 31 окт 2015 16:22

Синчец,един път да съм съгласен с теб :mrgreen:

Dux
Контакти:

Мнениеот Dux » 31 окт 2015 16:25

Спокойно, господа и другари! Не се косете напразно. Нали всяка тиква трябва да си има празник. Та и нашата... На годишнините на Левски ги няма никакви нашите тикви, но нали са си тикви - почитат си празника. А ние заедно с тях. Като сме тикви...

Върни се в “Свободна зона”